Att baka pepparkakskola.

 
 

AT2B6799
 
 

 

Jag fick ju ett bud från Milda för någon dag sen med lite ingredienser och deras häfte med julrecept, och jag hittade ett som jag ville testa på en gång. Pepparkakskola! Så himla, himla gott blev det, lagom sega och med mjuk smak av pepparkaka.

Recept?

Kommer här:

Pepparkakskola

Ca 25 st

1/2 dl ljus sirap
1 dl strösocker
2 dl Milda Visp 20%
50 gram smör
2 tsk pepparkakskrydda

 
 
 

AT2B6809

 
 
 

Gör såhär:

Mät upp alla ingredienserna förutom pepparkakskryddan i en kastrull. Låt koka ihop sakta till tjock konsistens (rör hela tiden – ett himla jobb, men nån måste göra det).

Koka tills termometern visar 122 grader, eller gör ett kulprov.

Låt smeten svalna något och rör sedan i pepparkakskryddorna. Häll ut smeten i en liten, bakplåtspappersklädd form. Låt svalna, skär i bitar. Linda in bitarna i smörpapper och voila!

Klart!

(Det står att ingredienserna ska räcka till ca 40 kolor, men det håller jag inte med om. Snarare 20-25 om de ska bli lite tjockare. Så dubbla satsen om ni vill göra många – de går åt i rykande fart här hemma).

 
 

flingan

7 kommentarer till “Att baka pepparkakskola.

  1. Mmm, så gott!
    Har faktiskt inte funderat på vad vi ska göra för godis i år… Kola brukar jag göra, men lite salt, det är så gott:)
    Ha en fin 1:a advent!
    Kram Anna

  2. Mmmm, måste provas. Ska göra julgodis nästa helg, hade jag tänkt mig…

    Määäään, ett tips: dubbla aldrig kolarecept, det brukar inte funka. Koka hellre två gånger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg