Att vara med gran!

 
 

AT2B0709

 
 
 

Igår var det alltså dags.

Vår underbara granne knackade på och undrade om det var en bra tid att välja en julgran. Och det må ni tro att det var! Jag har längtat så mycket efter en gran att det är tramsigt. Och att få gå ut och handplocka en, hugga ner den och få med den hem?

Dunderlyx.

 
 
 

gran

 
 
 

Buse pyntade upp sig lite extra med väska och allt, och följde sen glatt med. Det är ju spännande saker det där med att gå i skogen och välja gran. I skogen bor ju både Gargamel och troll, det vet väl alla.

Jag hittade en perfekt en ganska snabbt! Ovanligt snabbt. Jag som på förhand hade bett om ursäkt till grannen för hur besvärlig jag skulle vara.

 
 
 

AT2B0718

 
 
 

Den bars hem…

 
 
 

AT2B0719

 
 

AT2B0720

 
 
 

Sågades till…

 
 
 

AT2B0724

 
 
 

Och fick sen inta hedersplatsen efter att ha torkat!

Nu är den klädd också, men det får ni se senare. För idag ska vi åka till Växjö för att fixa det sista inför jul; lite mat ska handlas, omslagspapper ska hittas och en grenkontakt eller två behöver slinka med för att vi ska kunna ha allting tänt som vi vill ha tänt.

Men först väntar frukost, en skogspromenad med hundarna och allmänt lugn och ro.

Tänk! Söndag. Och bara 3 dagar kvar till julafton.

DAGENS LUCKA bjuder på en chans att vinna ett presentkort a 1500 kr. Den hittar ni HÄR.

 
 

flingan

11 kommentarer till “Att vara med gran!

  1. Jättefin gran. Väntar på att få se den pyntad!
    Vi hittade också vår gran ovanligt snabbt i år. Tur det, för att klättra runt på regnvåta berg, hoppa över diken och snubbla runt över grenar och ris var inget smart projekt i v36… Nåja, nu har vi en gran som familjen själv valt, sågat ner och släpat hem. Bättre kan det väl knappt bli!?
    Granen var dock inte höjdpunkten för sonen på 1,5år. Det var lama-djuren vi såg på längs vägen då vi åkte till skogen. Han tyckte de var stora får:)

  2. Vi gjorde detsamma här i går, att välja ut sin egen gran i skogen det är toppen. Barnen pyntade den med liv och lust i går kväll så nu har vi jul i vårt hus.
    Passar på att önska dig en GOD JUL och tacka för det du delar med dig av här på bloggen, i med och motvind.

  3. Åh!! Man blir ju helt fascinerad av dina underbara bilder! Tack för att du delar med dig till mig som läser, det hjälper till att hålla drömmarna vid liv. GOD JUL!

  4. Så fin! Hur gör ni med hundarna när ni kör hemifrån? Klarar dom sig själva hemma över dan? Tack för en fin blogg!

  5. Vacker gran. Igår fick jag lära mig att granen dricker minst 2 liter vatten/dag de två första dygnen så glöm ej vattna ordentligt. Jag ställde min i en hink igår och den drack nog 5 liter, Slurp! God jul!

  6. Härligt, ser fram emot bilder på den klädda granen också. Vi köpte vår idag, jag undvek den ståtliga kungsgranen eftersom jag tyckte synd om de helt vanliga granarna. Som om de inte skulle duga nu för tiden! En vanlig fick det bli, inga stora fanns det kvar, men en tät och fin och vackert grön har vi nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg