Att ha blivit en skönhetsjunkie.

 
 

AT2B2637

 
 
 

Det är helt galet vad en graviditet kan göra med ens mentala status.

När jag var gravid med Buse hade jag ju två stycken besattheter. Minns ni? Eva i Walla och att sy saker med symaskin. Jag satt i köket och svor över den där jävla symaskinen i veckor, eftersom jag egentligen inte alls kunde sy och den envisades med att trassla ihop sig, fastna, gå bakåt eller bara lägga av. Men sy, det skulle jag göra. Och när han sen var ute kom nästa psykos; då fick jag en mindre existensiell kris och ville bli hallonblond, tatuera mig och permanenta håret. Böddi sa tack och lov nej, kraftigt och med eftertryck. Han hade varit med om det där förr.

Så där gick jag med mitt hallonblonda, lockiga trånande och köpte stripper-shoes (för det var också en grej). Jag fastnade för skyhöga, pinnsmala stripper-shoes som jag inte ens kunde gå i men som jag tyckte var en absolut nödvändighet och så vackra att se på.

Och den här gången?

Åh, den här gången vill jag inte sy maskin eller prassla i Walla. Däremot har jag blivit komplett och fullkomligt besatt av skönhet. Och underkläder. Men främst skönhet. Vi pratar smink, hårprodukter, krämer, ansiktsbehandlingar, olika former av masker och alla tänkbara saker man kan smörja in, dutta på, kamma på plats eller på andra sätt tillföra huden eller håret.

 
 
 

AT2B2647

 
 
 

Visst har jag använt en bra hudrutin innan, men den jag har nu är i hästväg.

Jag har köpt precis allting jag kan använda, och alla de sakerna jag inte får lov att använda sitter jag suckande och läser om och drömmer om att kunna smeta in mig med när lillebror kommit ut. Man har ju vissa restriktioner när man är gravid ni vet. Jag går på ansiktsbehandling en gång i månaden och lägger mask var tredje dag och smörjer in mig rigoröst och suktar efter alla fräsiga behandlingar som jag inte heller får göra och absolut – min hud har aldrig någonsin varit bättre. På allvar. Men det är ju spännande hur detta enorma intresse uppkommit med sådan passion och intensitet bara tack vare att jag har en son på bakning.

Så vad jag använder?

Jag köpte ju sonic-borsten från Clinique ni vet. Grymt bra. Den har jag en gång om dagen (tycker två känns lite för hårt på nåt sätt). Sedan jag började använda den har huden blivit renare, men framförallt fått mer färg och liv. Sedan har jag ansiktsvatten, också Clinique, följt av deras serum. Just nu kör jag Smart Repair eftersom det funkar ungefär likadant som Even Better. Under tiden den sjunker in smetar jag på ögoncreme (har aldrig orkat det innan); jag har Dermalogicas Ultrasmoothing Eye Serum. Den svalkar skönt och känns som om den puffar ner ringarna. Och så avslutningsvis Even Better Skintone Correction Lotion på dagen och deras Repairwear på natten.

På bilden syns också deras Laser Focus som jag drämmer till med då och då, samt världens bästa magolja; Estelle&Thild Pregnancy Oil. Den marinerar jag mig i. Hade den med Buse, blev stor som ett hus och fick inte en enda bristning – så även om man säger att det inte har med saken att göra så kommer jag fortsätta att marinera magen för säkerhets skull.

 
 
 

AT2B2640

 
 
 

Hittills ganska nära min dagliga rutin. Det som tillkommit är borsten, att jag inte slarvar med ögonen och att jag lägger ansiktsmask var tredje dag. Masken jag använder är Dermalogicas Sebum Clearing Masque för att förhindra orenheter och den är grym. Ja, den innehåller Salicylsyra vilket man ännu inte forskat så jättemycket på när det gäller gravida, men jag känner att det är en mask som är på i 10 minuter och att det är okej. Jag hae nog inte vågat ha en crème som ska sjunka in en hel natt eller så.

Och så smink!

Som ni vet är jag mineralsminksfrälst, och jag har kört länge med Maria Åkerberg. Men sist när jag fick ansiktsbehandling hos Paulas så la hon på Jane Iredale och så var jag fast. Så när Skincity hade sin julkalender i julas och Jane var på 35% rabatt så köpte jag upp allt jag behövde.

 
 
 

AT2B2644

 
 
 

Jane Iredale innehåller väldigt mycket mineraler och är alltså extremt vårdande. Men det jag gillar mest är finishen; pudret smälter in till en foundation som har nästan exakt samma nyans som jag själv har, jag får lyster och jag bestämmer själv hur mycket det ska täcka. Och så det bästa; det behöver inte hålla på att ”buffas” in i huden, utan man sveper bara på det mer eller mindre som vanligt med en borste.

Jag använder:

Först så fixar jag ringarna under ögonen med Active Light (eller med YSL Touche Éclat, mer om den sen) och sen lägger jag hennes primer, Smooth Affair. Det där med primern är ingenting jag känner att man måste göra, det blir fint resultat ändå. Men ska jag iväg nånstans i många timmar och vill vara säker på att sminket håller så är den grym.

 
 
 

AT2B2653

 
 
 

Och sen hennes foundation i puderform; Amazing Base. Här har jag färgen Warm Silk och den passar perfekt till min hudton. Så den borstas på (jag har hennes puderborste med, men det funkar med en vanlig) och sen sprayar man över hela ansiktet med en fuktspray för att pudret liksom ska smälta in i huden. Det steget är skitviktigt tycker jag för att slippa den där ”sminkade” känslan (jag hatar när puder ligger ovanpå ansiktshåret i dagsljus). Här har jag både Balance (för fet hy) och Pommisst (normal till mogen hy) och jag tycker nog att Pommisst funkar bäst.

Sen fixar jag ögonbrynen med Make Up Stores ögonskuggspensel och skuggor, lägger på ett rouge (jag gillar det jag fick från Max Factor – Flawless Perfection Blush i färgen Natural Glow. Har kikat Iredales men tycker att de var för ”glittriga”). På med mascara och voila! Klar.

 
 
 

AT2B2650

 
 
 

För att ljusa upp under ögonen är ju Touche Èclat en klassiker men ganska dyr, så den försöker jag köpa på taxfree. Dock tycker jag att Iredales funkar riktigt bra som alternativ.

 
 
 

AT2B2657

 
 
 

Och ska jag festa till det ordentligt med lystern så är det highlighter som gäller!

Nu älskar jag 24k Gold Dust i färgen Champagne. Perfekt att stryka innan basen kommer på; på kindbenen, under ögonbrynet, på näsryggen, över läppkanten för att få den där J.LO-glowen ni vet.

Mhm, jag är inne på det här. Säger ju det.

 
 
 

AT2B2629

 
 
 

Och håret!

Jag som brukar använda schampoo och balsam jag antingen köpt hos Böddi eller panikhandlat på ICA har nu en rigorös arsenal. När det var mellandagsrea på Lyko slog jag till på Moroccan Oil för att testa hur bra det blev när man använder serien hela vägen. Där utvärderar jag fortfarande, men jag gillar verkligen en av stylingcremerna bland annat. Fast det får nog bli ett eget inlägg, annars blir det här så långt att jag storknar.

Men alltså; jo. Jag har blivit en skönhetsjunkie, komplett galen, och tar hand om mig själv på sällan skådat vis. Jag vet inte vilket som är värst; symaskinsWallahysteri eller att gå bananas bland crèmer och oljor? Men oavsett; nu är det som det är och kanske går det över.

Jag är iallafall väldigt len och glänsande under tiden.

 
 

flingan

34 kommentarer till “Att ha blivit en skönhetsjunkie.

  1. Haha!! Underbart! Eva i Walla kommer jag ihåg, men jag visste inte att det var under din graviditet. Stor kram Lisa S

    1. Jo jo. Då fick jag ju tyvärr inte plats i dom, men under graviditeten började jag katalogisera typ ALLA Walla som fanns och skrev listor på vilka jag ville ha när han var ute. Det var min målbild för förlossningen; att jag skulle få köpa en Walla efteråt ha ha.

      Kram

  2. Haha! Man får väl hoppas att det går över….. Det finns nog inte så mycket tid till de där procedurerna med en bebis och en 3-åring! Men visst är det härligt och viktigt att ta hand om sig själv!

    1. Jodå 🙂 10 minuter på morgonen (eller nånstans under dagen) och 10 på kvällen ska jag nog kunna klämma in 🙂 Det gick med Buse och nu är ju chocken inte lika stor, ha ha.

    2. Är det någon gång jag tagit väl hand om mig själv så är det faktiskt det här senaste året när jag blivit tvåbarnsmamma. Jag har två år mellan barnen så med en tvååring och en nyfödd så har jag prioriterat att ta hand om ansiktet varje dag, faktiskt under hela året som gått. Det går för det är som Emma säger, endast 10 minuter som behövs på morgonen. På kvällen är mannen hemma så då finns det mer än 10 minuter till att lyxa till det! Har haft båda barnen sittandes i badrummet ibland och tvååringen roar sig med att blöta bomullsrondeller med vatten och tvätta sitt ansikte, sen ska det smörjas själv med ansiktscréme (för barn)- lika som mamma såklart! Min mani blev att ta hand om fötterna när jag väntade andra barnet. På riktigt lade jag ner 10 minuter varje morgon på slutet med att smörja och fila… inte så tokigt att ha ett par lena fötter som orkar bära upp de där extra femton kilona:=)

  3. Underbart inlägg! Precis underbart! Jag kan snöa in mig på saker precis som du oavsett gravid eller ej! Förstår att din hår-hudrutin tar liiiite tid just nu

  4. Älskar också allt vad hudprodukter och smink heter. Och jag är inte gravid;-) Men duttar och smörjer allt vad jag orkar. Nu dags för en mask;-)
    Trevlig söndag
    /annorlunda underbara- Spanien

  5. Skrämmande inlägg tycker jag och har svårt för att se det humoristiska i detta bisarra konsumtionsmönster som inte bara gäller skönhetsprodukter.

    1. Hej!

      Jag kan förstå vad du menar, men att leva utan ansiktsvård och schampoo eller smink finns liksom inte för mig. Jag VILL smörja in mig och ta hand om min hud, för att den annars kajkar ur totalt. Och ja; nu har jag köpt till dyrare hårvård än vanligt (fast egentligen inte, när de är på rea kostar dom lika mycket som mina vanliga märken) och jag har köpt en borste som är dyr i inköp (men används varje dag), och sminket är inte det billigaste – men med 35% rabatt är det billigare än det jag hade innan. Tänk på att varje produkt räcker riktigt länge; ett serum har jag i två månader, en crème i tre, ett schampoo i en och en halv kanske, en stylingprodukt räcker ju vansinnigt länge – det tycker jag är ett ganska bra konsumtionsmönster istället för att köpa mängder av billigare märken som jag byter ut för att min hud exploderar av dom, eller som tar slut snabbare. Nu gjorde jag större inköp under en gång eftersom jag passade på när det var rea istället för att köpa en sak i månaden till ett dyrare pris. Vilket alla inte kan, såklart, men jag hade möjligheten och jag gjorde det.

      Alla har vi olika prioriteringar, förutsättningar och önskningar. Just nu välde jag att lägga en del pengar på rean för att ta hand om min hud, eftersom jag tyckte att jag kunde och ville. Då har jag sparat in på något annat istället, som jag prioriterat ner nu när jag är gravid.

      Det finns de som använder extremt mycket dyrare märken än vad jag gör, och de som använder extremt mycket billigare. Jag förstår inte varför allting i livet som människor väljer att göra måste vara rätt eller fel? Det är bara olika sätt att göra det på. Och där försöker jag ta till mig av det jag vill inspireras av, och rycka på axlarna åt resten. För hur vi än gör, så kommer någon alltid tycka tvärtemot. Inte sant? Ibland måste nånting få vara okej också, och inte skrämmande eller fel bara för att det inte är som vi själva skulle gjort. För vi är olika personer med olika grundpelare och olika förhållningssätt. Och det är ju just det, olikheterna och att vi låter varandra vara olika, som är det fina med att vara människa tycker jag. Det finns någon för alla. Varenda en.

    2. vill varken försvara eller kritisera, mest komma med kommentar. Den här bloggen är ju väldigt konsumtionsinriktad. Det är sällan ett inlägg inte länkar eller handlar om konsumtion. Men vill vi inte läsa om det går det ju bra att sluta. Bara för att Emma inte skriver om engagemang gällande tex EU-migranter, reflekterar över vad som händer i Frankrike eller kanske funderar på en konsumtionsfri månad behöver ju inte det automatiskt betyda att hon inte gör det privat.

      Olika bloggar har olika funktioner och inriktningar helt enkelt.

      1. Jamen, lite så. Jag försöker alltid länka till saker eftersom det sparar mig så otroligt mycket tid (jag får alltid frågor annars på mail eller i kommentarer vart saker är ifrån, och det är helt enkelt enklare såhär) men det som är bloggen är ju inte JAG. Inte 100% mig. Det är ju en så liten glimt utav 24 h, och den del jag väljer att förpacka och lägga ut. Och när jag får efterfrågningar! Det här inlägget, till exempel, kom till av att jag har fått mycket frågor på Instagram och här senaste tiden om mina favoriter bland smink/skönhet. Så jag gjorde helt enkelt ett inlägg. För dom.

        Det finns mängder av saker jag engagerar mig i privat, som jag kan slåss för, åsikter jag har, saker jag gör. Men det är ett medvetet val från min sida att hålla bloggen såhär, för jag har ingen politisk blogg eller åsikter som jag känner att jag vill lufta på detta forum. Det finns massor av såna bloggar, och jag är inte en av dom. Helrt enkelt till stor del på grund av att det alltid finns de som tycker annorlunda, och det blir alltid mer aggressivt i diskussionerna i de kommentarsfälten. Och det vill jag inte ha, jag är för mjuk i kanterna för det.

        Och sen ÄR jag ju fortfarande… jag. Bara för att jag bloggar och har en stor läsarbas så blir jag inte automatiskt en ”bättre” människa. Jag äter kött, jag är ganska dålig på att källsortera, jag spenderar säkert mer än jag ”borde”, jag är ytlig ibland och tycker om att känna mig fin och då och då kan något så banalt som ett doftljus få mig att känna lite lycka i sin enkelhet. Jag skulle aldrig kunna låtsas vara någon annan. Däremot är jag hela tiden medveten och försöker att släta ut och välja och blanda upp, just för att det inte ska kännas hårt och skrytigt och fel. För så är jag inte heller. Jag är mjuk och bryr mig om och vill helst att alla bara ska vara snälla mot varann. Hur tramsigt det än må låta.

        Jag är så ledsen i de fall någon känner sig påhoppad eller mår dåligt av det jag skriver, för det är iallafall aldrig min mening. Och det hoppas och tror jag att de flesta nånstans känner och förstår. Jag är inte perfekt, men jag är jag, och det jag väljer att lägga ut här är bara en gnutta av livet, av det som är jag. Och jag vill kunna vara jag, sålänge jag inte går in för att skada någon annan, starta bråk eller fördöma andra människors agerande. Precis som jag ger utrymme för andra att vara som de är, utan att peka ut deras bloggar och påpeka att jag minsann skulle gjort annorlunda.

        Det finns så många fler lager, för de som känner mig ”på riktigt”. Och så måste det ju få vara.

  6. M.Oil luktar ju så ljuvligt att de är bra bara där.
    Du, om jag inte minns helt vajsing så hittade din man eran köksblandare i drömmen på nån sida från ett annat land(?) Jag kom att tänka på de nu när jag såg den snygga på dessa bilder. Vet du var han hittade den. Jag hittade en på nån tysk sida, men de känns ju betryggande att veta att man betalar för nått som också kommer. Eller så chansar man bara, med mina tyska kunskaper hade jag kunnat få hem precis vad som helst.

  7. Att vara en sån junkie är ju i alla fall rent hälsosamt så såna är ju helt OK :).
    Ha en jättefin söndag i vår vita vintervärld!
    KRAM

  8. Åh älskar dessa inlägg. Särskilt nu då min hud som annars varit bra är riktigt tråkig, glåmig, glanslös ( förmodligen pga sjukd i höst) Jag kör också clinigues ansiktsvård men nattkrämen du visar, är den ny? Jag har fått bra hjälp på kicks så provar lite nytt nu. Det jag inte hittat än är rätt ögonkräm, mot påsar glåmighet etc. Funderar också på rengöringsborsten, upplever du mer lyster av den? Ha en fin dag! Ps har ni storm ännu? Kramar

    1. Hej vännen!

      Tror inte den är jätteny, jag har haft den ett tag. Jag tycker att ögoncreme är sjukt svårt, dermalogicas är bra men jag har bara haft den i ca 4 veckor så svårt att säga, men den dämpar lite iallafall. Absolut mer levande hud av borsten! Jag har fått mer ”färg”, är inte lika glåmig.

      Inte storm fortfarande, bara lite efterdyningar 🙂

      Kram

    1. Jag kör den på kvällen, då har ju huden utsatts för mest. Jag alternerar mellan Cliniques rengöring och Dermalogicas beroende på hur huden är just då.

  9. Håller lite med Nike och Jenny, men tycker att det är Emmas sak hur mycket hon vill shoppa!
    Fast jag tror ju, att huden kajkar ur, ju mer man smörjer och donar. Låter man kroppen sköta det själv och tillför bra saker från insidan, så funkar det rätt bra! 😉
    Det som får mig att fundera är, varför man ska smörja in sig med en massa gifter? Själv har jag slutat smörja in mig för säkert tio år sedan. Då hade jag jämt t.ex. torra och fnasiga ben, nu är dom hur mjuka och lena som helst. I ansiktet går det bra att använda kokosolja, håret kan man tvätta med bikarbonat. Tråkigt? Visst, men vi får ändå i oss en massa gifter från kläder mm., så jag väljer att avstå från det jag kan. Speciellt mycket tänkte jag på det, då jag väntade mina barn… Och mina barn som är 4 och 5 år, har aldrig fått håret tvättat med shampo eller insmorda med en massa krämer. Och dom är rena och fina ändå! Men, som Emma skrev, vi gör ju alla som vi vill och inget är rätt eller fel. Detta var bara mina tankar, utan att fördöma.
    Hälsningar från Finland

  10. Hej Emma,
    Älskar inlägget om smörjor och smink:) I vardagen är allt så mkt allvar, jobb, ställningstaganden och ansvar. Tycker det är underbart att få läsa/prata om smörjor, smink , hår och frisyrer! För övrigt läser jag gärna om underkläder:))
    Ha en alldeles underbar fortsättning på dagen
    Hälsningar från Susanne i ett mycket snöigt Norrland

  11. Jag har ju följt din blogg länge nu, men kommer inte ihåg att du varit hallonblond? Att du suktade efter strippskor kommer jag dock ihåg 😛
    För övrigt är jag också inne på cremer och har precis köpt en sån liknande borste, så jag gillar såna här inlägg! Jag kör yoga och ”tar hand om mitt inre”, men gillar verkligen det ”ytliga” också med kläder, smink och champagne 😉

      1. Ahaa, läste visst lite för snabbt. Hehe, vilken tur han gjorde det, du är ju så fin i ditt mörka 🙂

  12. Alltså människor…om Emma vill kleta in sig så hon kan halka runt naken..så har ingen mer än hon med det att göra..möjligtvis mannen och Buse..om de är hemma!! Vill hon shoppa för 10 000kr så har NI inte med det att göra…tror inte hon gör så de får äta nudlar bara för att det shoppas produkter! Har ni så emot det så varför tittar ni på det då?? Varför gå in här och sitta och reta er på att det handlas ditt och datt?? Avundsjuka kanske…det är för er läsares skull..som hela tiden bombaderar Emma med frågor om var hon köpt saker, priser, färger, material, storlekar, hur de känns, luktar, fäller, stramar, luddar..som hon länkar in på sidorna..ibland samarbetar hon med de som har varorna..för att hon helt enkelt har en inkomst av sitt bloggande..som hon nämnt numera är en firma..som genererar pengar…för att vi läser..och att hon är en driftig tjej som skaffar sig kunder, intressenter, samarbetspartners..sen har hon en utbildning i botten och arbetat sig fram…mannen har sin inkomst….om de så får pengar av föräldrarna…så har vi inte med det att göra!!! Hade hon slutat tvätta sig och sett ut som ett fetto med stripigt hår och ansiktsbehåring och finnar…så hade ni klagat på det…Emma är inte den enda som köper smink, krämer, badoljor, parfymer osv osv..sedan får många fet hy och hormonerna gör sitt..har du som klagat varit gravid??
    Om du blir så stött så har du inte här inne att göra! kramar Birran i Hörby

  13. Haha så himla kul! Många bra tips där 😉 Jag undrar vad jag ska skylla mina besatta cravings på, tro? Just nu har jag dille på ramar! Det senaste inköpet syns här, helt underbara:
    http://narannie.se/2015/january/nar-man-kopt-sig-sjalv-fodelsedagspresenter-eller-natt.html

    Jag vågar inte ens tänka på hur jag skulle bli om jag blev gravid!! XD Haha stackars min ekonomi och min underbare, tålmodige Gotlänning!

  14. Hej fina,
    jag vill bara säga att jag älskar din blogg, du inspirerar mig varje dag. Någon gång om dagen kikar jag in här och tillsammans med en caffe latte kopplar jag bort från tråkiga jobbgrejer och annat. En dagens höjdpunkt är det! Fortsätt tipsa om bra köp och vackra saker. I LOVE IT! Varm kram och lycka till med allt nu!

  15. jag förstår inte hur det här kan bli en diskussion!? Jag tycker det är trams. Var person spenderar sina pengar efter den personens vett, sans, marginaler och intressen. Jag ÄLSKAR ALLT skönhet och skulle kunna spendera miljoner om jag bara kunde. En annan spar pengar för att köpa en fet bil. En tredje har inga pengar. En fjärde festar upp sina pengar. Osv i all oändlighet. Det är så inskränkt att tro att en person kan, bör eller vill leva ett liv där varje beslut är det mest riktiga och perfekta. För vem? Det är ju också subjektivt. Mitt rätt är kanske någon annans fel och så håller det på så där. Jag vill ha mer skönhet Emma. Nu vill jag tex veta hur du får så FENOMENAL volym på håret. Jag dör av avund var outfitbild jag ser här! KRAAAAM!

    1. Samtliga produkter har mannen fått kolla upp innehållsförteckningen på, så det är lugnt. Det är salicalsyran som det inte är tillräckligt forskat på, därför använder jag inga crèmer med det. Men, precis som med att färga håret, har man inte kunnat se negativa effekter av användandet av syrafria cremér när man är gravid.

      Det är så lätt att hetsa ihjäl sig med det där tycker jag. Man får inte äta det ena eller det tredje, inte använda tigerbalsam, inte använda värmeplåster, kanske äta sushi men bara kanske, inte gå upp för lite, inte gå upp för mycket, aja baja. Så länge man gör så gott man kan med det man vet får det vara tillräckligt, anser jag. Annars är det nog lätt att skapa sig mycket ångest – och det är ju inte heller bra.

      Jag försöker att vara påläst och inte oansvarig, men jag kan inte tvätta alla kläder med nötter, sluta ha inpackningar och bara smörja in mig med ekologisk olivolja bara för jag är gravid. Det går ju faktiskt bra ändå, tack och lov.

  16. men emma då, det förstår du väl? Du borde ju bosätta dig i en stuga utan el och bara äta kål och tvätta huden med jord och gegga (fast så gör de på spa så då kanske det finns en kemikalie i det som kan ge dig snuva..?). Inte så mycket för barnets skull, eller din hy.. Men tänk alla människor som måste ta så mycket tid ur sina perfekta krämfria liv för att prata dig till rätta!
    Nä, vet hut.

    (Seriously.. Människor i allmänhet kan få göra vad fan de vill, utan pekpinnar från främlingar)
    Happy kräming! 🙂
    Kram /iris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg