Att vandra i vinterlandskap.

 
 

AT2B6401

 
 
 

Jo, idag är jag hemma med sjuk liten Buse;

ligger under täcken i sängen och pratar om hur han mår idag, dricker apelsinjuice och ser på Bananer i Pyjamas. Men i lördags var vi ute i skogen i vintervädret och njöt så mycket att det inte är klokt. Drog Buse i pulka, hade med fika, lät hundarna springa sig lyckliga.

Och det är de bilderna jag tänkte vi kunde titta på nu. När det inte finns ett uns av snö här utanför och dimman ligger tung över åkrarna.

 
 
 

AT2B6451

 
 

AT2B6435

 
 

AT2B6442

 
 

AT2B6415

 
 
 

Buse åkte pulka på sitt vis; plogade snön framför sig med armarna och skrattade så han tjöt varje gång han trillade av. Ett tag trillade han av mest hela tiden med vilje, för det var ju det roligaste. Det blev en fin fördelning på tyngden där faktiskt; mannen drog plogbilen Buse och jag bar på lillebror plus albatrosstuttar.

Lite oklart vem av oss som hade mest mjölsyra av att pulsa i snön.

 
 
 

AT2B6414

 
 
 

Mommo och SockervaddsGöran var med såklart. Och Lisa & Tage.

 
 
 

AT2B6486

 
 

AT2B6475

 
 

AT2B6479

 
 

ute

 
 

AT2B6477

 
 
 

När vi kom fram till sjön stannade vi i vindskyddet och fikade.

Varm choklad och bulle var inte fy skam när man hade promenerat en bit och hade en så vacker utsikt.

 
 
 

AT2B6493

 
 
 

Jag var skogspimpad i termobrallor, mammas mössa och en mycket tjusig och varm rentröja (finns här).

 
 
 

AT2B6551

 
 

AT2B6559

 
 

AT2B6565

 
 

AT2B6575

 
 
 

Hundarna var i sjunde himlen som vanligt.

Jag blir själv så himla lycklig av att få se dom springa över snö och i skog. Det är liksom något annat än åkrar eller fält på nåt vis. Vinthundar måste ju få det där; möjligheten att springa tills dom inte längre orkar. Och Lisa&Tage försökte hänga med så gott dom kunde, men stackarna fick ju ta fem steg på ett av Tant&Tookas.

(Varken Tant eller Tooka hade behövt tröja på sig i lördags när det inte var så kallt, men när jag ska ut i skogen försöker jag alltid ha dom klädda i starka färger så att de syns).

 
 
 

AT2B6536

 
 

AT2B6580

 
 

AT2B6581

 
 
 

Och så pulsade vi tillbaka igen;

över snö som platsvis inte blivit rörd och genom slingrande vägar med Buse på pulka och hundarna efter oss som ett flåsande pärlband, till bilarna som väntade på parkeringen. Även om tyngden är minst sagt påtaglig (herregud jag bär ju på 17 kilo mer hittills) så är det ändå så vansinnigt skönt att få knata på i egen takt, ta in allt det där vackra och tanka sig full med så mycket skog man nu behöver för att klara sig till nästa gång.

Jo.

De bästa promenaderna är nog i skogsmark, trots allt.

 
 

flingan2

21 kommentarer till “Att vandra i vinterlandskap.

  1. Härliga och levande bilder. Jag smäller av varje gång du visar bilder på dina hundar. Och din lilla ”nykomling” är ju så söt så jag bara dör en smula. Älskar dina hundbilder ♥

    Kram Carola

  2. Ser underbart ut 🙂 Vi tog en tur i skogen också 🙂 men det va tungt å pulsa i tycker jag hahha å jag har ingen bulle i ugnen 🙂
    Är du aldrig rädd att du ska förlora hundarna när de är lösa? Har vart så många hundar som försvunnit som jag läst om.
    Kram Å

    1. Nej, jag kan tjejerna nu efter 6 år så jag vet att dom inte försvinner. Visst skulle det teoretiskt kunna hända att en av dom fick en stroke typ och förvirrade bort sig, men den risken är så liten. Och dom skulle kunna springa efter en kanin såklart och förvirra sig men ingen av dom orkar hålla det tempot så långt längre, så de skulle inte hinna komma SÅ långt iväg. Dom håller sig alltid på synavstånd och springer mest på vägen när skogen är så tät. Vinthundar MÅSTE ju få springa så det gäller att ha bra inkallningslydnad på dom 🙂

      Kram

  3. Skogspromenader är sannerligen dom bästa, speciellt när man har hundar att förgylla dem med, man njuter så mycket mer själv då på nåt vis.
    Kram

  4. Vilka underbara bilder från vad som ser ut att ha varit en helt suverän dag.
    Jag är också hemma med sjukt barn idag och här snöar det hej vilt så det finns ingen ände.
    Att vara i skog och mark är så skönt och rogivande.

    Önskar dig en suverän dag!

    You Rock!!!

  5. ser undebart ut! Vi var själv ute och vandrade med hundar och barn i helgen och det är så himla skönt att få komma ut i friska luften.

    Ha en fortsatt fin dag

  6. Vilka bilder Emma, helt bedårande alla som en. Men jag måste bara säga att din italianos smälter mitt hjärta med sina spretiga ben, spetsiga öron & jätte pepparkornsögon <3
    Å så buse & magen da!!

    Kram & fin ny vecka till dig, hoppas liten prins fort blir frisk

  7. Åh vilka vackra bilder! Allihopa! Men den på Spöket, han är ju helt enkelt underbart vacker. Vi har börjat se True detective, men…… är den lite seg från början? Vi har bara sett 2 avsnitt, tänkte att det blir bättre. Annars är det nog som talesättet att smaken är som baken. Ha en fin kväll. Kramar

    1. Ha ha ja hon är vacker <3

      True detective är lite speciell, jag tror det tar några avsnitt innan man kommer i stämning liksom.
      Kram

    1. Äsch, det var 0 grader 🙂 Hon klarar det alldeles utmärkt när hon rör sig hela tiden. Klär jag på henne för mycket nu blir det jobbigt sen när det är -10.

  8. Alltså nu vet jag vad Tove Jansson haft som modell då hon kommit på Sniff i Mumindalen 🙂 Spöket ser ju ut som en liten sniff på en del av bilderna, härligt <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg