Att ha åkt onnie med Buse.

 
 

AT2B7161

 
 
 

Åh, håll tummarna för mig!

Jag vaknade nämligen nyss upp på soffan med så ont i halsen att det är larvigt, och jag vill inte bli sjuk nu. Att jag vaknade upp på soffan beror bara på att jag inatt vid tre vaknade av att jag svalde, och gick upp för att bälja honungsvatten och hoppas att det skulle hjälpa. Och sen intog jag soffan istället för att inte väcka mannen och Buse med mitt självömkande (som innefattande två avsnitt av Criminal Minds tills jag var så trött att det inte gjorde något att jag hade dunderont i halsen). Och sen slocknade jag alltså, och här sitter jag nu – nyvaken och tyvärr inte med bättre hals alls.

Så vansinnigt typisk.

Men jag tror på chansen att det går över magiskt av sig själv över dagen, och inte utvecklas till något mer. Det händer ju ibland det också.

 
 
 

AT2B7176

 
 
 

Men iallafall.

Igår.

Igår var vi och åkte onnie (red ponny för er som är nya och inte riktigt är med på Buses skånska slang) och det känns som en evighet sen sist. Han älskar ju att åka onnie och jag tycker att det är så förbaskat mysigt att klampa runt där i skogen bland alla dessa hästar och barn och lyssna på hans funderingar där han sitter i sadeln.

Han är så himla fin med djur, vår son. Och mitt hjärta får liksom inte plats på grund av det.

 
 
 

AT2B7186

 
 

AT2B7195

 
 

AT2B7247

 
 

AT2B7201

 
 
 

Först skulle det ryktas, såklart.

Buse hämtade typ alla borstar som fanns, en i taget, och gav Timotej en behandling.

(De där hästarna har verkligen all världens tålamod, det får man ge dom).

 
 
 

AT2B7213

 
 

AT2B7238

 
 

AT2B7235

 
 

AT2B7225

 
 

AT2B7244

 
 

onnie

 
 
 

Sen bar det iväg!

Över kullar och ner för backar och på leriga stigar i januariskog, i skritt och så i en trav som fick Buse att garva okontrollerat i vanlig ordning (det är ju dökul att skumpa upp och ner). I ungefär en timme tror jag att vi var ute i detta tåg av shettisar och ungar.

 
 
 

AT2B7248

 
 

AT2B7250

 
 
 

Och sen lämnade vi tillbaka Timotej, ryktade lite till, sa tack för ritten och styrde Vapiano där vi mumsade varsin pasta med god aptit med en väldigt nöjd Buse och hans kanin.

Det är verkligen den perfekta helgutflykten det där. Hästar och natur och ungar.

Vad mer kan man behöva?

Kappan finns här, halsduken är Stylesnob, mössan från I Dig Denim och skorna gamla Uggs.

 
 

flingan2

25 kommentarer till “Att ha åkt onnie med Buse.

  1. Huga, det låter verkligen inte som att du har haft en skön natt :(.
    Jag håller tummarna för att det magiska hittar till dig och att halsen ger med sig snabbt!!

    Bilden på Buse när han bär ryktkorgen är alldeles ljuvlig och jag får såna underbara minnen från när min dotter började rida i den åldern :). Idag är hon vuxen och rider lika mycket, och hon har en oändlig kärlek till djur.

    Krya på dig och ha en fin söndag.
    Kram Ulrica

  2. en sån mysig lördag! man ser verkligen att buse fullständigt ÄLSKAR att åka onnie <3 usch vad segt med halsen… har du testat Coldy? det är en spray mot halsont, jag har använt den de två senaste förkylningsrundorna och tycker bannemig att den hjälper faktiskt. värt att prova kanske? krya på dig!

      1. jaja, det är ju den lilla detaljen att tänka på också 🙂 det ska sannerligen inte vara lätt… men det är väl kanske sånt som bygger karaktär? 😉 skickar lite mer krya-på-dig-vibbar iallafall! (placebo är inte att underskatta)

  3. Åhh vilken dag! Var åker ni och rider? Jag skulle vilja prova låta min lilleman göra det. Hästen jag rider på blir nog lite för stooor;)

  4. Usch och fy för halsont!! Hoppas det går över snabbt!! Måste fråga var det där onnie-stället ligger! Bor själv typ mitt mellan Ystad och Malmö och att få ta dottern på en såndär utflykt hade varit helt fantastiskt kul!! Måste tacka för en fin blogg också! Är inte så flitig på att kommentera, men du skriver så klokt och inspirerar så med dina vackra bilder! Ditt inlägg för några dagar sedan angående styvnat barn var sport on! Väntar lillebror om någon vecka och jag kunde inte ha sagt det bättre själv!! Kram på dej

  5. Mitt hals-ont-tips är; Gurgla med saltvatten! O självklart undvika allting med socker… för socker är mums för bassiluskerna! =)

  6. Kan jang eller Echinaforce i början när symtomen kommit kan kupera dem. Vet dock inte hur de rek om man är gravid. Vilken härlig dag ni haft!

  7. Hoppas du kryar på dig snart!
    Men så mysigt att få umgås med alla söta ”onnies”! Rider själv och har gjort sedan jag var liten liten, men små shettisar ligger fortfarande varmt om hjärtat 🙂

  8. Krya på dig! När jag och vår loppa var där så grät hon efter 20 meter och fortsatte så i några hundra till innan vi gick tillbaka med den sötaste häst man kan tänka sig. Så kul att er lille kille gillar det så mycket.

  9. Vet du va! Prova att gurgla med Corsodyl (finns på apoteket). Magiskt om det är bakterier som orsakar halsontet.

  10. Åh vilka super söta små shettisar, och ungar 😀
    Jag gillade tröjan du har under jackan, vinröd/grå randiga.. finns den o köpa fortfarande nånstans tro? 😉

  11. Vilken liten tjockis! Hästen alltså. Men en rejäl tur orkades med, en timme var inte illa. Jag saknar att både rida, borsta, mocka, pussa mule.
    Vaknade för övrigt med en känsla av ”genomförkyld” i morse, mår helt ok men lär missa träningen imorgon. Trevligt att jag fick åka lite slalom idag istället. Fortsatt trevlig söndagskväll!

  12. Hej Emma! Viken vacker och glad blogg du har! Grattis!
    Jag själv är mamman till en tvåårig flicka som redan nu är förälskat i hästar. Vi bor i närheten av Malmö. Så tänkte jag att fråga dig vad är det för plats där man kan rida ponny med såna små barn? Kunde du snälla tipsa mig?
    Ha en trevlig dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg