Att försöka njuta ledigt.

 
 

AT2B6965

 
 
 

Löööördag alltså!

Hur skönt?!

Här hemma är alla på plats, äntligen, och njuter av att ha ledigt. Mannen och Buse sover fortfarande och jag sitter här och ser Dr Phil. Full njutning är det dock inte för min del. Jag som vaknade klockan tre natten från torsdag till fredag och inte kunde somna om (hej insomnia – det kan jag inte minnas att jag hade problem med när jag väntade Buse? Nu är det flera gånger i veckan) såg fram emot att få sova hela natten till idag utan avbrott. Men nähäpp.

Två timmar fick jag sova sen vaknade jag av öronvärken från helvetet och förstod vad som var på väg att hända. Även min trumhinna skulle spricka. Jag fattar ingenting; jag som aldrig haft problem med mina öron som barn eller vuxen har helt plötsligt två öroninflammationer med brusten trumhinna på ett och ett halvt år, i samma freakin öra. Som om Buse börjat smittas.

Så idag blir det vårdcentralen och penicillin (urk) och hela den baletten igen. Och framförallt; ännu mer medlidande för stackars Buse när han har ont i öronen. Det är ju inte klokt hur ont det faktiskt gör.

 
 
 

AT2B6969

 
 
 
Ja ja.

Nu har den ju spruckit så smärtan har släppt, nu är jag bara lomhörd och sur över att vara sömnberövad. Så vi kikar lite på Buses rum istället, tycker jag. Det har ni ju sett några gånger, men jag tänkte att några bilder till kan ni nog leva med.

Det ser ut som innan, och han är fortfarande väldigt, väldigt förtjust i det där rummet. Sitter själv på mattan och leker med sina leksaker, och då kan jag stå länge lite gömd i dörröppningen och lyssna på dialogerna han för med sig själv.

Den där fantasin man hade som barn. Jag önskar att den var lika livfull än.

 
 
 

1

 
 

Där är sängen, björken, den lilla kaninplanschen och så blomman jag gjorde av en helsikes massa silkespapper.

 
 

AT2B6984

 
 
 

Och med happy lights i fågelburen blev det en mysbelysning som sprider mjukt ljus på kvällarna.

Men iallafall; lördag.

Idag har vi ledigt, njuter av att alla är hemma, fixar penicillin till mig och ser fram emot ett besök i eftermiddag.

Det blir en lagom dag, det.

 
 

flingan2

25 kommentarer till “Att försöka njuta ledigt.

  1. Usch! Öroninflammation gör så jävla ont. Jag minns en natt för många år sedan då jag gick runt i en lägenhet och grät innan trumhinnan brast. Jag var öronbarn och har haft flera öroninflammationer som vuxen, men nu har jag inte ätit penicillin på många år.

    Tipset är att hacka gul lök, lägga i en tunn bomullsduk, sätta mot örat och sätta fast med gasbinda. Det gör jag så fort jag eller barnen får känningar från örat och det har funkat varje gång.

  2. Tråkigt med smärta. Hoppas det är snabbt övergående.
    Hur har det gått med björken? Inga torra kvistar som smulats sönder i sängen! 🙂 Jag undrar för jag funderar på att göra samma installation. Har du gjutit fast den i betong? Eller hur står den? Ha en bra helg!

    1. Nej den fäller inget (om man inte försöker klättra i den, då kan jag tänka mig att det skulle rassla lite, det har vi inte testat ha ha). Nu är den gjuten, ja.

  3. Va fint det va med buren och lampor i, den idén ska jag sno 😉 Stora tjejen ska få ha det på sitt nattygsbord. Just nu har jag ljus i buren men eftersom jag är så förvirrad (skyller på amningen) vågar jag inte ha ljus tända mer, kunde eldat upp huset förra helgen då ljusen stod hemma och brann själva i 3 timmar 🙁

    Hoppas du piggnar till snart och få bort den förbaskade värken!
    http://lotte4.blogspot.se

  4. Låter ju hur jobbigt som helst, usch. En människa (läs mamma) utan sömn är inte sig själv, jag vet, been there many times. Inte med smärtorna men med att vakna och inte kunna somna om.. man är inte så snäll och glad dagen efter, ännu mindre dagen efter det och efter den och efter den natten.. då är man inte ens sig själv längre.

    Hoppas att du snart får vila ut, må bra och bli frisk.

  5. Öroninflammation, fy katten. Jag och båda våra barn är alla tre öronbarn och jag vet hur jäkla ont det gör. Aj! Själv fick jag påhälsning av farbror Feber igårkväll och kommer ligga plats i korgen resten AB dagen. Baciller alltså, tvi vale! Hoppas du mår bättre snart igen. Penicillin brukar göra susen.

    Kram

  6. Emma.. Måste bara fråga.. Hade du ont i magen i början av din graviditet? Ungefär som en molande liten mens värk? :/

    1. Oh ja, alla gånger 🙂 Läskigt men i 99% av fallen är det livmodern som växer. Det försvinner efter någon månad.

    2. Du behöver säkert inte oroa dig, så har jag känt alla mina 4 graviditeter! Men kolla med mvc eller gyn om du känner dig orolig, tycker jag, känns tryggast så.
      Kram
      Maria

  7. God bedring til deg fineste Emma, og takk for din nydelige blogg! Du er til stor inspirasjon og glede daglig, og har vært det i et par år nå. Klem 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg