Att få en vettig garderobslösning fixad.

 
 

AT2B9260

 
 
 

Ni som har hängt med ett tag vet att innan Buses nuvarande rum blev just hans nuvarande rum, så byggde vi en garderob där. När vi flyttade ner både oss och Buse fick garderoben försvinna upp – och där fastnade den. I någon slags kaos. Det som från början skulle vara en preliminär lösning blev som det ofta blir en ganska så permanent (och dålig) lösning där vi kombinerat ihop en liten kontorsdel med en kaotisk garderobsdel utan översikt och utan system.

Inte så vackert, nej.

Och framförallt; inte så praktiskt.

 
 
 

AT2B7770

 
 
 

Så när Elfa hörde av sig innan jul och föreslog ett samarbete tackade jag min lyckliga stjärna.

Äntligen skulle vi få tummen ur att få ordning i kaoset och äntligen skulle vi hitta en lösning på det vansinnigt dåliga garderobssystemet som försökt hålla både mina och mannens kläder där uppe. Dock var jag lite skeptiskt över om dom skulle kunna göra nånting alls med det rummet då det är i princip enbart snedtak (med undantag för ca 90 cm vägg på respektive sida) – och framförallt; kan dom göra nånting som inte är väggfast, utan faktiskt går att ändra på, flytta runt, byta rum på  eller ta med sig om man nån gång skulle flytta? Vi vill ju kanske inte ha en walk in closet just där resten av livet, så det var en viktig aspekt för oss.

Men jo, det kunde dom tydligen. Och imorgon kommer dom för att börja.

Och såhär ser alltså rummet ut just nu, när jag plockat bort alla kläder i väntan på morgondagen. Nu ska bara resten flyttas på också, men det är det lilla. Jag är mest exalterad över hur tusan det här ska bli.

 
 
 

AT2B7776

 
 
 

(Mattan är dock snygg. En Chhatwal&Jonsson som snart ska få flytta ner och pryda ett annat rum där den kommer göra sig bättre).

Så imorgon kommer det alltså en förvaringsexpert och en montör från Elfa och sen ska det bli åka av i Lutande Huset; och vi ska få ett rum som faktiskt är funktionellt för första gången på länge. Så håll de här förebilderna i minne och så får vi helt enkelt se hur efter-resultatet kommer att bli.

Jag är pepp, det kan jag lova.

 
 

cherry

10 kommentarer till “Att få en vettig garderobslösning fixad.

  1. Grattis! Åh va spännande…och lustigt. För jag har suttit nu i bergis två timmar och googlat ”smarta garderobslösningar”
    Era förutsättningar & önskemål låter som ett smärre Mission Impossible, ska bli oerhört kul att se hur det kommer bli. Kram

  2. Preciiiiis vad vi också skulle behöva till sovrummet i vårt nya hus. Hälsa Elfa att dom är välkomna hem till oss om dom känner sig givmilda och sysslolösa ;))
    Ser fram emot att se hur det blir hos er! Kram

  3. Som jag önskar mig en walk-in-closet. Vi byggde om för det 2005 då vi hade försökt skaffa vår två i så många år och inget hände. Det blev kanon. Stod på loppis och sålde av alla barngrejor. Två veckor senare upptäckte jag att jag var gravid. Inga barnsaker kvar och definitivt ett rum för lite i huset. Moahahahaha, så det blev att skaffa nya garderober till varje rum igen och en ansenlig mängd barnsaker. För en väldigt kort stund kunde jag titulera mig walk-in-closet ägare i alla fall. Kram Mia
    http://happyvardag.se/2015/02/15/kulingvarning/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg