Att ha påbörjat det mindre roliga.

 
 

AT2B9524

 
 
 

Alltså suck.

Det här är verkligen inte det roligaste med att flytta. Att släpa hem kartonger och sen ha full kaos tills den dagen man lämnar; med saker precis överallt och mängder av pryttlar i högar på golven.

Vi påbörjade det där nu i helgen; började med förrådet ute på tomten – det där utrymmet som sväljer all helvetes synder som man bara tryckt in under åren och sen med våld försökt stänga dörren om med devisen syns det inte finns det inte. Ni kanske också har ett sånt utrymme. Gudarna ska veta att vi har haft det. Så det packades ut på gårdsplanen och sen gick vi igenom kartong för kartong och kunde ganska snabbt konstatera att sisådär 95% var sånt som skulle slängas och att jag hade någon slags hordingstörning runt 2005 som gjorde att jag tydligen sparade på vartenda jobbpapper jag fick händerna på. Totalt meningslösa dokument från 2005-2006 har alltså legat väl förpackade och tagit upp plats i förrådet fram tills nu.

Det är väl fördelen med att flytta. Den där befrielsen i att få rensa. Som att ömsa skinn litegrann.

 
 
 

AT2B9373

 
 
 

Så nej, hemmet är inte vackert just nu och kommer inte bli vackert igen förrän vi är ute och städfirman tagit hand om flyttstädningen. Men det är ju okej när man är på väg någonstans och man längtar och har pirr i magen av förväntan.

Och för varje kartong som packas och försluts och blir skriven på med svart filtpenna (sovrummet! lakan! OBS – bebis!) så är vi ett steg närmre. Och känslan av att ha adressändrat, styrt om bredband, bokat hantverkare, mailat flyttfirmor och checkat av parabolkanalerna är overklig men häftig.

Hallå Ystad! Snart kommer vi.

 
 

cherry

20 kommentarer till “Att ha påbörjat det mindre roliga.

  1. Jo, med det är ju en av bonusarna med att flytta – att man rensar i röran.
    Vi har flyttat en sisådär hundra gånger (zigenarblod i ådrorna) och efter några flyttar så orkar man helt inte packa längre. Man blir väldigt klinisk och mindre sentimental mot ’världsliga ting’ och allt det där. Tar bara med sig det viktigaste, essensen liksom. Det är ju iofs ganska mycket man behöver släpa med ändå men för varje flytt har det blivit mindre och mindre grejer. Ganska befriande faktiskt.

  2. Oj, här tittar man inte in på några dagar och så släpper du en sån nyhet! Flytta! Ystad! Vad roligt! Ystad är ju en riktig pärla.
    Och den där resan med flyttkartonger gjorde vi i höstas, hujedamej. Jobbigt men ändå så kul!

  3. det är underbart att flytta, just när det kommer till sorteringen. så mkt skräp man samlar på sig som man nu blir av med. Verkligen befriande måste jag säga!

  4. Haha, du är för rolig! Känner igen det precis. Alla kan-vara-bra-att-ha-saker som man husar helt i onödan.
    Välkomna till Ystad! Här är såå underbart!

  5. Ojojoj…Jag har i princip inget sparat och blir grymt stressad av att ha en massa saker som jag inte använder, det dränerar mig på energi! Lär er nu att det ni inte packat upp två år efter flytten, det slänger ni, utan att ens titta vad som finns i kartongen. Märk alla kartonger med ett datum. Har ni inte saknat det på två år kommer ni inte sakna det sedan heller. Testa! Mycket av det ni har i dag tillhör något förgånget och kommer inte passa in i ert nya liv. Det är inte den med mest saker när han/hon dör, som vinner! Lycka till!

    1. Tror inte det handlar om att ha mest saker utan ett gediget intresse. Jag skulle då aldrig kasta en låda utan att titta i den först, å inte kasta heller så länge det inte är fel på det. Då ger jag bort till en vän, säljer eller skänka till ngn organisation så att någon annan kan få glädje av det istället
      Sen så gillar jag att återanvända inredning och göra om med jämna mellanrum och då är det roligt att titta ner i de där lådorna 🙂
      Jag kan mer bli förundrad över människor som inte vill ha en enda pinal då de känner de sig kvävda av att äga materiella saker, vi är helt enkelt olika och det ena är inte mer rätt än det andra 🙂
      Hils Åsa

  6. Åh va roligt att ni hittat Huset! 🙂 Ser jättefint och stort och alldeles alldeles underbart ut! Tack för att vi får följa med dig på din livs resa genom bloggen. Kram <3

  7. Alltså vet så exakt vad du menar, vi har hela garaget fullt med diverse möbler och saker som bara tar upp space och egentligen bara borde säljas eller kastas bort, men varifrån ska man få motivationen?! Ni har ju såklart en riktigt bra anledning till att rensa allt, man vill ju bara inte ha samma dilemma i nästa hem från att börja med. Tids nog fylls knutarna med allt möjligt även där, men att börja från en ”clean slate” är ju ändå härligt! Lycka till med packandet, det är nog inget man ser fram emot, någonsin! Haha! Kram

  8. Som när vi flyttade till vårt lilla hus, då firade vi jul bland flyttkartonger och allmänt flyttstäd men det var helt okej för vi skulle ju flytta en vecka senare och jag har nog aldrig brytt mig så lite om julen som det året. 🙂
    Nu har du fått mig till att börja tänka på nytt boende. haha
    Kram och ta det lugnt även om det är svårt!

  9. Åh det är så sköööönt att rensa och slänga tycker jag! Håller på att packa ner hela mitt liv i lådor inför en 1,5 års lång resa och jag har slängt helt galet mycket grejer, och då bor jag ändå i en liiiiiten lägenhet med ett lika liiiiitet förråd. Det är inte klokt vad man sparar på grejer!
    Grattis till huset förresten – så nyfiken på att få se insidan!

  10. Nej det är sannerligen inte kul att flyttpacka.
    Desto roligare att flytta in i ett nytt hus. Vi har bott i vårt hus i drygt 4 år. Ibland längtar jag tillbaka till när vi öppnade dörren för första gången, med egen nyckel och klev in i vårt då tomma stora hus. Underbart att få börja om från början liksom :).

  11. Hej finaste! Sällar mig till den stora skaran som nästan aldrig kommenterar – men följer dig slaviskt och tycker därför att jag känner dig 🙂 Stort grattis och lycka till med nya bostaden och hoppas allt går som du vill vid lillebrors ankomst!! Du har en besynnerlig förmåga med ord och bild – tack för att jag får vara med <3 KRAM

  12. Ja gud vad hemskt det är när man börjar packa & inser att man offrat så mycket plats på skit som kunde kastats. Men himmel vad skönt att ta det jobbet före man flyttar, så man inte släpar med sig det.

    Lycka till med packandet, snart är du inne i framtidens hus. Det var ju verkligen helt fantatsikt vackert av det du visat. Jag blev så kär i ditt hus att jag började surfa bostäder i Ystad & fy sjutton vad massa snygga kåkar det är där alltså.

    Kram fina

  13. Visst är det hemskt tråkigt att packa ner allt, men ibland önskar jag nästan att vi skulle flytta bara för att vara tvungna att verkligen rensa igenom allting… Finns fördelar med det.

  14. Men det är också någon sorts romantisk charm i det hela med att bo i kartonger.. Packa, rensa, minnas och se fram emot det nya.. Så.himla.härligt ni ska få det! Kram!

  15. Jag älskar det dör, av någon anledning. Att få stuva i kartonger, märka upp, göra om. Rensa. ja älskar att rensa förråd och garderober. Ett tag såg jag mig som materialist, eftersom jag älskar fina saker, men numera ser jag mig son en praktiker med ett stort behov att ha det (i mina ögon) fint. Jag har väldigt lite ”bra och ha saker” – utöver ett helt bohag för en tvåa sedan jag separerade från mitt ex, flyttade till mamma och sedan vidare till USA för att bli student och sambo. Så sakerna står i kartonger sedan två år tillbaka och bara väntar. Det ska bli så kul att packa upp dem om något år, när jag flyttar hem till Sverige igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg