Att ha fått gå alldeles själv en liten stund.

 
 

AT2B9593

 
 
 

I förrgår fick vi låna nycklarna i en timme och ha huset helt för oss själva för att kunna gå runt och mäta och känna in och fundera.

Det är ju sin sak att göra det på visningar med mäklaren på plats och en massa andra spekulanter, och en annan att få ströva omkring helt själva och verkligen se sig omkring. Och få en chans att känna att jo, det här blir riktigt, riktigt bra. 

Kärlek på den.

 
 
 

AT2B9545

 
 
 

Då se man också små detaljer man kanske missat innan.

Som den vackra dörren i köket (som jag vet att många är nyfikna på – och ingen fara; köket kommer att visas i sinom tid jag lovar, precis som alla andra rum – ni ska få vara med på allt). Så himla fin. Köket i sig är relativt nygjort men skär sig lite med huset tycker vi så nån gång i sommar eller höst, beroende på hur smidig bebisperioden blir, kommer vi ta tag i det där. Men tills dess funkar köket, som allting annat, alldeles utmärkt.

 
 
 

AT2B9551

 
 
 

Och så fick vi en chans att inspektera alla utrymmen noga…

 
 
 

AT2B9554

 
 

AT2B9560

 
 
 

… Samt kolla på uttag och hur de krockar med eventuella skåp.

 
 
 

AT2B9553

 
 

AT2B9584

 
 
 

Men mest var det skönt att bara få vara där själv lite på förhand och låta det sjunka in att det är där vi ska bo. För det är fortfarande så svårt att fatta, att ta på. Det blir nog inte riktigt verkligt förrän vi är fysiskt på plats nästa gång med nyckeln i handen och släpper in flyttgubbarna med våra saker (eller när placentadimman lättar nån gång i sommar).

Det är ju en stor sak, liksom.

 
 
 

AT2B9596

 
 
 

Och avslutningsvis stannade vi såklart på Olof Viktors för himmelsk morotskaka (och hipsterläsk, den hade en touch av sprit om ni frågar mig) och prat om hur vi skulle göra med den väggen eller den väggen, om lampfästet behöver flyttas i vardagsrummet, vad som ska stå i den lilla hallen och hur bra det blir med ett separat kontor för mig att arbeta ostört i framöver.

Och att det vi just sett – det är vårt hus.

På torsdag på riktigt.

 
 

cherry

23 kommentarer till “Att ha fått gå alldeles själv en liten stund.

  1. Hej Emma!
    Vilken kärlek du förmedlar via dina bilder. Buses blick och hans pappa som förmedlar kärlek och att du är viktig tillbaka. Vi ser den via bilden och Buse får uppleva den. Det bästa man kan ge sina barn. Hoppas ni kommer trivas i ert nya hem. Lycka till med flytten. Kram S

  2. Ljuvligheten. I allt. Det där huset ser ut som en dröm. Ni ser lyckliga ut allihop på bilderna. Vilket fantastiskt år för er! Grattis igen!

  3. Så himla spännande! O förstår att det känns lite extra när man får gå o titta alldeles själva utan någon som står över en.
    Ha en fin helg nu!
    O dröm om huset och allt ni vill göra där. Tänk att ni snart ska flytta, himmel så fort saker kan gå ibland, eller hur? Ena dagen har man ingen aning och nästa dag står ni inför faktum att ni ska flytta. Visst är det lite häftigt med livet ibland? Dess oförutsägbarhet och att man kan vara öppen för det…
    Varm kram Anna

  4. Wow vilket underbart hus det ser ut att vara!
    Åh vilka ljuvliga bilder med så mycket kärlek <3
    Ser framemot att få följa med på denna resa!
    Må så gott <3
    Kram

  5. Hej Emma!
    Herrrreeeeegud, vilket vackert hus!
    Underbara bilder, med man, Buse och dig själv:)
    Sjukt kul att följa med på resan, trevlig helg!

  6. Åhh vilken underbar känsla att få kliva in i sitt blivande nya hus som är tomt och bara väntar på att man ska börja flytta in. Läängtar så till vi hittar ett hus och står där med nyckeln i handen 🙂 Det dyker ju upp massor med frågor medan man läser, måste vara skitjobbigt för dig och svara på tvåhundra frågor om dagen.. Du får svara om du orkar ;D
    Vi har varit på en hel del visningar men inte hittat huset med stort H, som man har råd att köpa så att säga. Tänkte häromdagen att skulle det där huset dyka upp som man bara mååste ha, då behöver jag nog bli sövd under budgivningen och väckt när allt är klart. För ofta är det ju inte bara man själv som ser det som ett drömhus utan även tio andra 😀 Hur var det för er? Var det många som var med och budade innan det blev klart?
    Ha en riktigt härlig fredag!
    Kram

    1. Budgivningar är vidriga. I det här fallet hade vi så himla mycket som skulle klaffa; vårt skulle bli sålt för rätt pris, det skulle klara besiktningen, vi skulle kunna köpa vårt och så vidare. Här slapp vi en budgivning med tio andra men däremot så vägrade säljarna sälja för något annat pris än det dom hade tänkt sig, vilket egentligen var högre än vi hade tänkt oss för det huset. Så Vi fick buda mot oss själva helt enkelt. Och det är ju sådär det med, men huvudsaken är att allt klaffade och att vi fick sålt vårt och köpte det här och nu kan flytta in 🙂
      Kram

  7. Tittade på inlägget i luren, först men kände att jag ville se bilderna stoooort i datorn! Ser underbart ut. Sån där härlig charm! Och kommer så klart att bli ännu charmigare efter att du fått lägga vantarna på allt!

    Kram Lena

  8. Alltså.
    A: Ni inser att huset är alla inredningsfanatikers våta dröm? Ett hus på miljonen? Once in a lifetime?
    B: Din mage är JÄTTESTOR!!!!

    Kram och lycka till och tack för att du låter oss vara med 🙂

    J

  9. Alltså det är redan nu jättefint! Lyckans ost. Och tack för att vi ivriga bloggläsare får vara med.

  10. Vill bara säga att du skriver så fint. Det är så himla kul varje gång det kommer ett inlägg från dej. Du skriver som man själv är med och upplever samma sak

  11. Jag är ingen tapetfantast, men den där som ser lite grön ut på bilden ovanför bilden på dig och din fina mage gillar jag. Jättemycket.

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg