Att ha söndagsmorgon.

 
 

AT2B9716

 
 
 

Söndagsmorgon.

Och jag är uppe sen klockan halv fem i vanlig ordning; surfar inredning, ser Dr Phil och väntar på att resten av familjen kan vakna så att jag får lite sällskap. Vid den här tiden på morgonen finns det inte nån i familjen, och absolut inte hundarna, som kan tänka sig att sympativakna och följa med upp så att det blir lite mindre tråkigt. Runt sju kan Spöket tänka sig att komma ut i vardagsrummet på dansande steg och vara med, men innan dess är det bara jag och min graviditetsinsomnia och en spirande känsla av rastlöshet som börjat gro i kroppen sen igår. Det finns liksom så mycket att göra (välja färg, måla, ställa in saker) och ingen möjlighet att göra det. Förrän på torsdag. Och tills dess ska jag nog stå ut.

 
 
 

meli

 
 
 

Medan jag fastnar i väggfärger, tyger, kökslösningar och kakel så snöar mannen in på helt andra saker. Som möjligheten att bygga en bastu, till exempel, eller olika lösningar på ljudanläggningar. Det är liksom hans passioner i livet förutom att cykla jättelångt då och då; bada bastu, lyssna på hetsig tysk musik, surfa på allehanda forum för att söka information om hur man skruvar isär saker och sätter ihop dom igen – samt kaffe. Han älskar kaffe. Vilket för mig är en hobby jag inte riktigt kan dela då kaffe är något av det vidrigaste jag vet; men det är sannerligen en passion som är tacksam eftersom det öppnar upp så mycket möjligheter när det är dags att ge presenter. Genom åren har han fått kaffemaskiner, fancy kaffesorter från skumma ställen, nån slags guldfilter som ska vara väldigt bra för aromen, olika böcker om kaffekunskap och annat som kan tänkas passa. Nu senast fick han en kaffekvarn från Melitta (Melitta Melino); någon slags monsterkvarn med 17 olika lägen som han hummade väldigt förtjust över och som jag i min tur fick av en man jag arbetat med förut och som kom ihåg mannens faiblesse. Så nu har vi hans Moccamaster, en uppsjö presskaffegrejer, den nya kaffekvarnen som fick högt betyg samt hans högst älskade Lavazza som ska packas ner och transporteras till Ystad för fortsatt kaffedekadens. Mannen är med andra ord nöjd.

Och idag är det alltså söndag, hela familjen sover och jag har varit uppe sen halv fem.

Det blir en lång vecka tills torsdag.

 
 

cherry

15 kommentarer till “Att ha söndagsmorgon.

  1. Du kunde fått låna min lilla Leo som vaknar varje morgon 04:20 som en inställd klocka 🙂 Vi sitter och myser i vardagsrummet med en brasa och väntar också på att resten av familjen ska vakna så vi kan starta vår dag. Hoppas ni får en härlig dag. Kraaam!

  2. Åhh det ser så fantastiskt ut och kommer bli det också 🙂 fortfarande lite grön av avund 😉
    Stor kram till dig!

  3. Vilken spännande tid ni har framför er…..huset e ju fantastiskt….ska bli så spännande att följa er resa….Lena i Färjestaden

  4. Sedärja… Sällskap på morgonen =) Vaknade 05:56 med en oförskämd pigghet! Nu delar jag inte graviditetsinsomnia, utan ”rödvinhosgrannartill02:00” syndromet är snarare min…. Samtidigt som pirret inför utbyggnad av huset ligger och skvalpar med rödvinet i hjärnan. Badrum skall planeras, likaså sovrum och ett stort kontor…. Sten, trä, gammalt, nytt, 1800-tals hus, slipade betonggolv, päronträdet vi fällde igår på tomten… Hahaha päronträdet ja… Det är tur att vi inte har några grannar på baksidan som kunde beskåda detta.
    Första planen var att jag skulle stå och dra i ett spännband fäst högt upp i trädet för att få det att falla rätt=helst bara falla åt ett håll och inte in i huset eller bäcken bredvid. När mannen lyriskt kör igång motorsågen, känner jag att -Jovisst att jag ska orka hålla emot med bara lilla mig, så jag lyckas viftandes avstyra detta. Jag ser framför mig hur jag annars slungas med i repet á la tecknadserie style över taket, samtidigt som mannen står drägglande kvar som i chainsaw massacre. Jomen det är ju nått visst med motorsågar och män…
    Efter lite kvinnlig list, övertygar jag att det är bättre att spänna ett spännband till ett annat träd så det blir lite mer tryck. Så gjorde vi. Men det stanna inte där, mannen gick all in på att skapa så mycket tryck som möjligt, så jag skulle dessutom stå på spännbandet… Nämen visst, klamrandes i det andra trädet som en apa, lyckas jag vingla ut som en lindansös på bandet, för att öka trycket…

    Scenen som utspelar sig blir en apliknande lindansös vs Chainsaw masscre… Skratta så jag grät när jag hängde/stod på bandet… Men ner kom trädet och skrattet bubblar än i magen… =)
    Ha en förtjusande söndag!
    /Kramar C

  5. God morgon! Med en kaffeälskande man hoppas jag ni besökt Koppi kafferosteri i Helsingborg!!!

  6. Jamen jag veeet. Så otroligt onödigt när man vaknar flera timmar för tidigt och inte kan somna om. Vad är meningen med det liksom?!
    Om det nu var för att förbereda inför barnets ankomst borde det ju snarare vara så att man fick sova sig riktigt utsövd och ostört varje natt fram tills man föder. Det tycker jag iaf!

  7. Är också uppe tidigt, är inte gravid bara morgonpigg:) Log när jag läste om hur ni snöar in på olika saker, för vi är precis likadana. Min man älskar kaffe och kan grundligt och lääänge grotta ner sig i claes ohlsson, jula, biltema, bauhaus etc, och har en fablesse för att plocka isär saker (och ibland plocka ihop dom)… Och jag är den rastlösa tedrickaren som surfar inredning och formgivning, tyger och mönster, och funderar på allehanda coola ideer som vi kan förverkliga hemma. Ibland fullständigt orealistiskt enligt mannen (men jag tror han överdriver :)) Det är vi det, en som flyger och en som håller i snöret:)

  8. Hahahihi jag fnissar högt för mig själv åt din härliga beskrivning av din mans intressen 😉
    Tjohoo så kul det ska bli att få ”följa med” till nya hemmet 🙂 Ha en go söndagskväll!

  9. Håller verkligen med dig att kaffe är inte gott. Har testat någon mun någon gång men inte alls vad jag trodde 🙁 Jag kan tycka att kaffe luktar hemtrevligt på något sätt och till och med gott vid picknick utomhus 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg