Att spara minnen i en liten bok.

 
 

AT2B9782

 
 
 

Och så har jag äntligen tagit tag i att föra in bilder jag framkallat med Ninos app (den heter Framkalla, finns att ladda ner här eller att läsa mer om här) i olika fotoböcker.

Tack vare appen är jag numera ganska bra på att med jämna mellanrum gå igenom mobilen och framkalla dom Instagram- eller mobilbilder jag vill ha på riktigt papper (fallifall något skulle hända med mobilen) men den senaste tiden har många bilder fått ligga väntande på att jag ska ha tid att göra någonting med dom. För jag har liksom haft en tanke om att föra in bilder i de där fotoböckerna som jag köpt för ändamålet, sen kom flytten emellan.

Men nu! När jag inte haft min dator. Då har jag faktiskt tagit tag i det.

 
 
 

AT2B9787

 
 
 

Jag har en bok med lillebrors graviditet, med bilder vecka för vecka.

Fotona har jag satt in med antingen washitejp (som på bilden ovan, washitejp tycker jag att Mokkasin har ett bra utbud av) eller med hjälp av såna där små häftkuddar till foton som man kan köpa på Panduro.

 
 
 

AT2B9791

 
 
 

Med häftkuddarna så blir det ingen synlig tejpremsa, utan de sitter bakom bilden och ”lyfter upp” den en bit från pappret.

 
 
 

AT2B9799

 
 

AT2B9803

 
 
 

Och så en Buse-bok, såklart. Han måste ju ha en egen.

(Vilket för övrigt kan vara något av det roligaste han vet; att bläddra i böcker som består av bilder på honom själv. Särskilt älskar han bilder från när han var bebis, han är väldigt intresserad av hur han såg ut och hur han lät och varför han inte kunde gå eller prata).

Och det är ju ett så himla smidigt sätt egentligen; att säkra bilder man bara har digitalt, och snabbt förvandla dom till små böcker av minnen.

Jag ska verkligen försöka göra det till en vana.

 
 

cherry

14 kommentarer till “Att spara minnen i en liten bok.

  1. Bästa som finns – riktiga fotoalbum 😀 Jag va sååå duktig att framkalla till 2010. Sen vet jag inte vad som hände, framkallade 2000 bilder sen som jag inte haft tid eller lust att sätta in. Allt ska i datumordning o skrivas till så det ta ju sån tiiid! Men ska fixa ett album till bebisen snart iallafall.
    http://lotte4.blogspot.se

  2. Åh vad duktig du är. Själv har jag försökt i flera år men får sån beslutsångest hela tiden över vilka bilder jag ska välja, om jag ska framkalla eller köpa färdigtryckt bok. Jag är inte klok alltså. Det är väl bara att ge sig tusan på det. Så många ”ska bara” bara…
    Hedda älskar också att titta på bilder från när hon var bebis och från nu också för den delen.

    Du inspirerar mig iaf, kanske att jag kan komma att ta tag i det snart ändå 🙂

  3. Åh! Jag kan verkligen tänka mig att det är roligt att ha kvar och spara så vackra bilder som du tar! Vad är det för album/böcker du klistrar in dem i? Jag har länge tänkt påbörja en fotobok till min dotter, men vet inte riktigt vilken typ av bok jag ska välja! En ”barnig” som passar bra nu, eller en enkel enfärgad framsida som ”alltid” fungerar…

    Kram!

    1. Jag gillar enkla, sobra böcker utan en massa saker på framsidan. Tycker att ordning&reda har absolut bäst!
      Kram

  4. Jag säkrar dem på en extern hårddisk. Det känns säkert. Och hårddisken är inte hemma (om det skulle hända något med huset).
    Just nu skannar vi in 1000-tals diabilder. De är annars helt oskyddade då man inte har några negativ till dem.

  5. Hej Emma! Har också börjat sätta in bilder och spara dem analogt så att säga. Väldigt trevligt sätt att ”föra dagbok”
    Men du, skulle inte du kunna fixa fram en rabattkod hos framkalla? Det vore ju en himla bra påskpresent! Eller hur 😉

    1. Hej!

      Jag har haft en kod med dom en gång, men eftersom själva appen är gratis och varje bild kostar under 3 kr styck så tror jag inte att marginalerna är så jättestora för dom :S

  6. Så fint!! Det måste jag göra också känner jag, åtminstone ett vänta-på-bebisen-album… 😉 Kram!!

  7. Nu blev jag riktigt besviken,.. Tydligen finns inte appen tillgänglig i finland. *gråter blod* buhuu… : (

  8. Jag håller också på med ett album till vår lilla pojke, det är så kul och blir fint. Jag har bara vågat sätta bilder på ena sidan av ett uppslag, jag är rädd att om man sätter på båda sidorna skavs dom mot varandra och blir fula? Vet du om det finns risk för det?

    1. Det beror nog lite på om du har ett sånt silkespapper emellan? Annars är det en bra idé att sätta på ena sidan tycker jag, och skriva på andra. Eller att fästa en bit laminat som skydd över bilderna 🙂

  9. du, googla ”project life” album. är en blandning av scrapbook och fotoalbum som blir väldigt enkelt såå fina och tar väldigt lite tid att göra. finns många olika fina kort att köpa som man kan skriva korta anteckningar på eller bara ha som dekoration mellan sina egna bilder. åh. <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg