Att ha färger på rad.

 
 

AT2B95531

 
 
 

Jag har också fått lite önskningar om att se färgerna vi målat med bredvid varann så att man kan jämföra, men det är ganska svårt att jämföra skulle jag säga – för det är så olika färger på något vis. Men ovan kan ni alltså se en vy från vardagsrummet in i hallen och slutligen sovrummet innan vi hade gjort någonting. Där var tre olika tapeter i de tre rummen vilket man kan se på bilden; en lite gulare blommig, en grå/vit mönstrad och så ännu en blommig i sovrummet längst bort.

 
 
 

AT2B0868

 
 
 

Samma vy, fast målad.

Här i första rummet är då Kalklitir Emma, den som Kalklitir tog fram (den finns ute hos återförsäljare nu om man vill ha den färgen). Den har ganska mycket liv eftersom den har lite mer pigment, och den är målad med vanligt appliceringssätt. Jag skulle säga att Emma är grå-brun och upplevs som varm. Jag har skrivit mer om den här för er som missat.

Nästa rum, hallen, är målad med L’ Authentique i nyansen 78 Duinen. Den är sammetsmjuk och komplett matt; finns inte ett uns av glanshet i den. Som en vispad, fluffig mousse ungefär. Jag brukar lite skämtsamt säga att L’ Authentique är House of Philia-versionen av lite annorlunda väggfärg; där exempelvis Kalklitir är lite mer bohemisk och fladdrig är L’ Authentique sober och lyxig. Mer om hur man gör med den har jag beskrivit här.

Och så längst bort, i sovrummet, har jag Kalklitir Leo – färgen som även den togs fram till mig en gång i tiden när jag skulle måla Buses dåvarande rum. Leo är mjukt, mjukt grå-blå och nästan lite pastellig; väldigt vacker när man vill ha en molnig och liksom vilsam effekt i ett rum. Här i sovrummet är den målade med x-strokes för att få ännu mer fluffig känsla. Mer om det har jag skrivit här.

Det är nog den tydligaste bild jag har på tre färger tillsammans. Där ser man hur Emma är mer åt det bruna hållet, Duinen drar åt lite grönt nästan och Leo åt blått. Och framförallt ser man hur olika samma färg kan upplevas beroende på hur ljuset faller; här kommer eftermiddagsljuset in på övre delen av alla väggar så man kan se hur de olika tonerna i färgen skiftar på varje vägg. Jag tycker att dom blev så himla fina ihop; de smälter samman men är ändå olika.

(Golven är målade med Flügger golvfärg i nyansen pastellgrå. Hur man målar golv och vilka förberedelser man måste göra beror helt på vilket underlag man har att jobba med, så följ anvisningarna på burken eller fråga i färgaffären. Och för er som har missat det så har jag satt ihop ett jätteinlägg om med alla era frågor om Kalklitir, det går att läsa här).

 
 
 

huset

 
 
 

Vardagsrummet från mäklarbild åt vänster, och från migbild åt höger.

 
 
 

AT2B0867

 
 
 

Från stora hallen in till vardagsrummet när det var målat. Här ser man L’ Authentiquens struktur ihop med Emmas.

 
 
 

huset2

 
 
 

Hallen innan färg åt vänster och med färg åt höger.

Mattan har jag fått mängder av frågor om; det är en Day Home i jätteformat som har snart två år på nacken. Jag vet tyvärr inte om den finns kvar att köpa ännu, men de där modellerna var ju jättepopulära så de finns säkert kvar? Den gamla träsoffan är ett målat auktionsfynd från när vi köpt Lutande Huset (så typ 5 år sen) och lampan i fönstret är en Olsson & Jensen. Dom är riktigt bra på lampor tycker jag.

 
 
 

AT2B1096

 
 
 

Och där ser man lite av Duinen ihop med Leo. Här upplevs Duinen som extra grön, tror det är ljuset. Live känns den mer mjukt nougatig men den drar absolut mer åt grönt än åt grått. En mer rättvisande bild tycker jag är den som är två bilder upp, så upplevs den mest.

Så, där har ni de flesta färgerna i ett och samma inlägg! De flesta frågor jag fått finns som sagt i inläggen jag länkat till ovan så jag hoppas att ni ska kunna hitta vad ni söker. Nu ska jag och mina sammandragningar ta ett morgonbad, steka amerikanska pannkakor och väcka kroppen innan jag ska ta tag i dagens tilltänkta produktfotografering.

Heja torsdag! Dagarna går så fort.

 
 

cherry

24 kommentarer till “Att ha färger på rad.

  1. Här va första tanken ”Enma har inte uppdaterat på länge efter den tiden första inlägget brukar komma, hon kanske är på BB” haha Men tadaaa här va du ju 😀 Å så snyggt, himla hemtrevligt och mysigt!! Jag gillar med ”jättemattan”, den passade verkligen in.
    Lycka till idag, kanske lillebror vill komma tidigare 😉
    http://lotte4.blogspot.se

    1. Ha ha ha jag hade bara lite annat som behövde göras på morgonen idag 🙂 Jag tror nog han stannar inne i elva dagar till, men man vet aldrig.

  2. Så himla fint du har gjort det, å den där hallen vart ju superbra!
    Va underbart det måste vara med all space ni har fått…är fortfarande avis och grön 😉 hahha.
    Det var någon som skrev om något tåg som gick förbi, påverkas ni av det eller är det bara mysigt att höra det passera? Jag kan tänka mig att det är mysigt 🙂
    Kramar Åsa

  3. Det är helt magiskt vackert Emma. Förstår att du trivs. Jag har en liten fråga: Håller också på att välja färger till hela huset och det mesta kommer att gå åt grått och greige 🙂 Nu har jag varit inne på Ladybloggen och blivit lite matt av att tänka på vilken vit färg man bör ha till de olika grå och greigeskalorna 🙂 Hur har du tänkt där? Vilken vit har du till alla lister, dörrar och annat? Jag har inte tänkt på det tidigare men jag ser ju själv hur gula våra innerdörrar ser ut mot en ren vit väggfärg tex. Jag har letat som en tok efter färdigmålade dörrar i just ren vit alltså inte den vanliga 0502 typen men går bet på det, om man inte vill betala multum. Blir till att skicka nya dörrar på lackering antar jag. Ha en bra dag och lycka till med kejsarsnittet. ( Är själv snittad 3 gånger ) Kram

    1. Ha ha nej så teknisk är jag inte, jag går på känslan mer när det bara är lister och mindre områden. Jag ville ha matta lister så jag tog helt enkelt Annie Sloan (kritfärg) till dom eftersom den är precis så matt som jag vill ha den, och sen valde jag den som var mest ”vit” av hennes. Så där fick ytan styra mer än just kulören. Men när jag skulle måla ett helt golv vitt i Drömmen så var det verkligen noga för mig att det blev rätt vit eftersom ytan skulle vara så stor och jag ville att den skulle uppfattas på rätt sätt; inte för hård, inte för kall etc. Så då fick jag gå på känslan igen, titta på stora färgprover i olika ljus och låta magen bestämma vilken jag gillade. (och ps – jämför inte den vita du ska ha på dörrarna mot en helvit färg, om du nu inte ska ha den mot en helvit. Jämför mot den färgen du faktiskt ska ha på väggen – för den vita upplevs ju helt olika beroende på vad den ställs mot) Kram

  4. Tusen tack för tiden du lagt på detta inlägg, före-och-efter-bilder är alltid lika roligt och detaljfoton och beskrivningar från dig hjälper verkligen till.

  5. Hej Emma! Tack för alla fina bilder och utförliga förklaringar. Nu håller du på att konvertera mig från en underbar Sandbergs-tapet till att måla Kalklitir i vardagsrummet när det blir dags att göra om.

    Men jag undrar, hur skiljer sig ”Emma” från Celadon primo? Båda tycks vara grå-beige färg. Är ”Emma” varmare? Mörkare? Och så undrar jag, om man vill ha det sådär ruffigt och stripigt; är Palladio för ljus? Den ser också väldigt likartad. Tack för att du tar dig tid att svara! Och lycka till med allt kring lillebror!

    1. Emma är mycket gråare än Celadon 🙂 Celadon är mer som blöt sand, och Emma som blöt cement. Jag skulle kalla Celadon brun snarare än gråbrun liksom. Jag har aldrig målat med Palladio men jag tror att den är lite för ljus för att få det stripiga, det är lite som Leo – svårt att få till just den effekten när man inte har så mycket pigment i färgen.

      1. Tack så hemskt mycket för ditt snabba svar! Får se om jag vill ha blöt sand eller cement då! 😛 Vi har en kall, död mörkgrå plastfärg idag.

        Om du fortfarande orkar svara på en fråga, jag har letat bland dina inlägg efter nån post som handlar om det fantastiska blå-gröna skåpet med en låda i avvikande färg. VAD är det för färg? ASCP…?

  6. Underbara bilder! Är tacksam för att du ger dej tid att sätta upp bilder. Jag har en fråga om golvet. Det är målat, men tidigare varit lackat? Tog ni bort tidigare lack, slipade ni? Eller målade ni på lacket?
    Sköt nu bra om dej/er och fin fredag!

    1. Oj… Divan, kanske? Divan eller liggsoffa i trä? Träsoffa? Schäslong? Du får nog prova lite olika :))

  7. men emma..! det här huset alltså..
    jag sitter här med nästan som någon
    slags sockerchock och bara stirrar
    efter att ha fullkomligt sugit i mig allt
    jag missat här.. *slurp*

    stort GRATTIS säger jag,
    – & erkänner att jag är lätt avis ! 🙂

    kram,

    hannah

  8. Tack!!!! Du måste väll vara trött på samma frågor om färg hela tiden nu från oss läsare…

  9. Jag har beställt Kalklitir – 2 påsar LEO – men är orolig för att det inte ska räcka till våra 30 m2. Blir det helt fel att blanda ut med en påse EMMA tror du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg