Att skriva in sig.

 
 

AT2B2533

 
 
 

Idag åker vi och skriver in mig på sjukhuset.

Ja, man gör tydligen så några dagar innan det är dags. Jag ska få träffa narkosläkaren och barnmorskan som ska vara med och alla de andra som på något sätt är involverade i måndagens snitt – och förhoppningsvis även personen som ska hålla i skalpellen och som jag ber till högre makter ska vara den manlige läkaren med Sveriges coolaste namn som mötte mig med en sån respekt och mjukhet sist. Han får gärna skära i mig. Det känns bra.

Och så ska jag väl få en massa förhållningsregler antar jag, men främst: få reda på vilken tid jag faktiskt snittas på måndag. När det är planerat att hända, liksom. Det är som sagt en så himla märklig känsla det där; att jag ska veta vilken dag och tid han kommer ut om han nu inte tar saken i egna händer redan innan. Så är det ju aldrig annars; man har bara ett BF-datum och även om Buse var punktlig och kom på utsatt dag så är det ju faktiskt väldigt sällan det är så.

Så idag skriver vi in mig, mannen och jag, och har så mycket fjärilar i bröstet att det känns som vi kan lyfta.

Nu börjar det sannerligen bli verkligt.

 
 

cherry

26 kommentarer till “Att skriva in sig.

  1. Oj, vad vi har väntat också!=) Lycka till och grattis! Både till ny baby och superfint hus. Vet inte vilken jag gillar mera, Lanthandel eller Drömmen..=)

  2. Hej Emma! Jag har också haft förmånen att få känna den där märkliga känslan att faktiskt VETA när bebisen ska komma ut!
    Vår lille ”kjejsare” – som han sen blev kallad av sina storasystrar – låg i halvt tvärläge och behagade inte vända sig när det var dax, så det blev ett planerat snitt som gick hur bra som helst! Önskar er stort lycka till! På måndag har ni en liten underbaring till!
    Kram
    Jenny

    1. Nu ångrar jag ännu mer att jag inte njöt mer där och då! Men jag var väl inte riktigt förmögen till det, påverkad i kropp och knopp.

  3. Stort lycka till! Hoppas att du kommer må bra hela vägen och även kan njuta en del. Jag önskar att jag fick återuppleva de första sekunderna, minuterna, timmarna med en nyfödd. Jag njöt verkligen inte tillräckligt!

  4. Åh, minns den där dagen som att det vore igår( snart 4 år sedan). Minns att de på mötet flyttade fram oss( hade först fått snitttid på en onsdag men blev framflyttade till måndagen) och makens första reaktion var: eh, jag ska kolla kalendern bara. Haha. Vi var smått i chock båda två tror jag.

    Stort lycka till med allt idag och håller tummarna för att det blir läkaren som du önskar, om inte, så kommer det bli hur bra som helat ändå.

    Kram

  5. Spännande!! Tror vi är många här som är nästan lika nyfikna… 😉 Stort lycka till – snart är du av med det tunga och har ett litet nytt mirakel i dina armar! 🙂

  6. Åh så spännande, betyder inskrivningen att du ska vara på BB fram till måndag?
    Följer din resa med spänning, all lycka!
    Kram från en annan Emma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg