Att laga något väldigt enkelt.

 
 

AT2B3711

 
 

AT2B3707

 
 
 

Att man blir hungrig som en varg när man ammar vet ni säkert och fort som tusan ska det helst gå att få maten. Iallafall här hemma. Jag väl äta mycket, jag vill äta fort och jag vill äta enkla, okomplicerade saker som även går att ha i kylen till lite senare när man blir hungrig igen. Och det här är en stor favorit här hemma!

 

Kycklingfilé med yoghurtsås och sallad.

 

Börja med att klappa in Santa Maria Rub på valfri mängd kycklingfiléer (deras rubs älskar jag sommartid istället för såsig marinad, ger en bra smak och fin yta). Själv gillar jag Hickory & Lemon till det här (tror den heter så). Stek den i stekpanna för lite yta och sen in i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter eller tills de är klara. Eller grilla filéerna, ännu godare.

Rör ihop ca 3 skopor turkisk yoghurt (tre laddningar matskedar, väldigt rågade) med ca en halv burk Cantadou 4 Peppar, och om du vill – en sked av St Agur Spred som är den älskade mögelosten fast i crème-format. Hur bra?! Lite flingsalt och några tag med pepparkvarnen så var det färdigt.

Gör en sallad på den salladssort du tycker om, körsbärstomater, balsamvinäger och hyvlad parmesanost.

Klart!

Om man vill kan man såklart slänga dit klyftpotatis (så gott, det hade jag dock inte tålamod att vänta på den här gången) eller ett schysst stycke Levain eller annat lyxigt bröd att mumsa på till, som jag hade till det här men glömde bort att fota. En skiva Levain med smör och flingsalt är fantastiskt gott att doppa i yoghurtsåsen.

Non nom nom!

 
 

cherry

6 kommentarer till “Att laga något väldigt enkelt.

  1. Alltså, jag läste inlägget med en hiskelig fart. Kände verkligen hur fort hungrig man kunde bli när man ammade. :
    Nästan svettig nu…. Haha 🙂
    Trevlig helg!

  2. Läste jag St Agur Spread – VAD HAR JAG MISSAT???? Finns denna gudomliga ost i nån sorts bredbar variant nu?? Enlighten me please!!

  3. Smarrigt värre! 🙂 Detta måste provas!

    Jag blev väldigt intresserad av tallriken, vet du vart den finns att köpa?

    Slutligen är även jag intresserad att höra mer om St Agur Spread, vad är det för märke och finns den att köpa i en vanlig matvaruaffär?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg