Att ha sömniga rum.

 

 

AT2B3912

 
 
 

Morgnarna.

Nu för tiden kan dom pågå långt in på förmiddagarna. Det blir ju så med ett spädbarn i huset; sova när han sover vilket innebär att när klockan är sju är vi inte riktigt klara med vilandet efter en upphackad natt utan tar oss en tupplur till. Tills man är lite mer klar i huvudet och gäspar med lite mindre intensitet.

Därför är jag så glad för sovrummet, att det bjuder in så mycket.

Det är ett sömnigt rum.

 
 
 

AT2B3900

 
 
 

Där resten av huset kan vara i kaos håller vi detta i ordning. Just för att underlätta att bara stänga dörrarna och inte se treåringens installation med folie i köket som han deklarerar heter HÄR KOMMER EN LITEN PRINS! och slår ut med armarna för. Det är ju inte bråttom att plocka egentligen, och att ha ett fredat rum gör det enklare.

Plockandet tar vi sen, när vi orkar.

 
 
 

AT2B3937

 
 
 

Det är ju ändå som en slags hållplats i tiden så fort man håller den här.

Man kliver av tåget, står på perrongen med blicken fäst på familjens lilla nattsuddare och glömmer bort att man var på väg nånstans från första början. Naturen är fantastisk på det sättet.

 
 
 

AT2B3907

 
 
 

Lampan älskar jag.

Hur den svävar som ett moln och syns på nästan varje bild man tar.

 
 
 

AT2B3668

 
 
 

På andra sidan rummet en samling med sköna, mjuka plagg att svepa om sig när man måste tassa upp. Kimonos i svalt tyg, mjuk spets. Den persikofärgade kimonon är från Spell (finns/fanns på KyssJohanna här) och den vita spetsbh:n är från Lindex och rekommenderas varmt.

Inget vasst, väldigt vacker och fungerar precis lika bra för amning eftersom den är så mjuk.

 
 
 

sr3

AT2B3954

AT2B3951

 
 
 

Ja, här spenderar vi helgmorgnar och vardagsmorgnar och alla morgnar. Trötta, pigga, utsövda, gäspande, läsande, arbetande, levande.

Ett sömnigt rum, men ett viktigt sådant.

 
 

cherry

16 kommentarer till “Att ha sömniga rum.

  1. Åh underbart fint! Lampan är ju helt sagolik, har sett en liknande på andra sidor.. men funderar på att göra en själv kanske. Underbar bild på er tillsammans, lyser om dig!

  2. Beautiful and sweet harmonious pictures.
    I wish you a pleasant Sunday
    Bisous de Toulouse

    Do you speak French ?

  3. Och överkastet… Ljuvligt! Är det möjligen DAY Home eller kanske Tine K? Kram

  4. Jag tycker din stil är så rogivande och sval men de där händerna skrämmer skiten ur mig, so scary…ha ha 😉

  5. Hej Emma! Ett lite sent, varma gratulationer till er fina pojke! Så underbar och så lik Buse när han var bebis. Den sista tiden har varit svår, min närmaste vän har varit sjuk och jag har varit väldigt orolig för henne. Jag har varit hos henne på sjukhuset, kramat om, berättat om vardagen, hållt hennes hand och hoppats att, hon skall bli bra. Men häromdagen somnade hon in för alltid och jag har mist min älskade vän. När jag tittat in på dina sidor, här på kvällen. Har ditt nom nom, fått mig att le mellan tårarna och idag när jag såg bilderna på sovrummet, kunde jag njuta av färgerna på, väggen och textil . Ert hem är så vackert. Tack för att du inspirerar och delar med dig av harmonin. Det når fram även i min sorg. Kram

  6. Hej vackra människa! Jag måste fråga, jag vet att dina kuddar är från duxiana men vart är dina perfekta flufftäcken ifrån? Stor kram

  7. Halloj Emma. Sitter och letar på nätet efter vackra, inte alltför dyra lakan i skrynkligt linne. Var har du köpt dina? Vill ha ettunderlakan att ha som överkast….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg