Att ha trädgårdstid.

 

 

AT2B4506

 
 
 

Det har varit några gulddagar vädermässigt den här veckan.

Så vi har passat på att ta tag lite i trädgården, särskilt när vi hade besök och kunde få hjälp. Så mamma rullade runt Noah i barnvagnen, Sockervadds-Göran hjälpte mannen med gräsklipparen (denna eviga årliga kamp – gräsklipparen vann dock och har ännu inte startat, och mannen ser det som ett slags livsmission varje sommar att plocka isär den, stoppa dit en ny del och få den att funka) och Buse körde runt med sin lilla traktor och slet upp långt gräs som han la på släpet.

Även KoiKoi var med som ni kan se.

 
 
 

AT2B4520

 
 
 

Jag planterade!

Hittade en fantastisk rosbuske i Simrishamn som jag tog med hem och satte i kruka. Doftar ljuvligt och var så vacker just i kruka tycker jag.

 
 
 

AT2B4562

 
 
 

Vita, stora huvuden och mängder av knoppar som skvallrar om att det kommer mer.

 
 
 

AT2B4580

 
 
 

Rabarber måste man ju ha!

Så man kan gå ut och knipsa av och göra rabarberpaj en lördag om man skulle vilja. Och servera med flädersaft. Det är så mycket barndom att det skriker om det.

 
 
 

AT2B4594

 
 
 

Pionerna börjar ta sig, dom också. Längtar typ ihjäl mig tills de blommar.

 
 
 

AT2B4605

 
 
 

Vissa gick utan skor.

 
 
 

AT2B4546

 
 

AT2B4535

 
 
 

Andra badade.

Tage är den mest vattentokiga hund jag vet. Han stod kvar och glodde på vattenkannan i 45 minuter efter det här, och liksom väntade på att vattnet av sig själv skulle falla som från himlen igen. Och Buse tyckte att det var fantastiskt roligt att få vattna en Jack Russel, så han klagade inte han heller.

 
 
 

AT2B4568

 
 
 

Och så grillade vi korv!

Ja, lite så har vi haft det i veckan när solen visat sig. Trädgårdstid. Än så länge är gräsmattan fortfarande oklippt (tydligen inväntar vi nån reservdel från England eller nåt, det är lite oklart) men allt det andra börjar ta form med krukor och växter och olivträd och den där känslan av ett extra rum till huset som vi så gärna vill ha.

Härliga tider, inte sant?

 
 

cherry

18 kommentarer till “Att ha trädgårdstid.

  1. Uuuuuuuunderbara tider är vad det är=)
    Fixade med vår nyanlagda köksträdgård igår. Än så länge den mindre roliga biten såsom måla odlingslådor och ribb till vindskyddet..;-) Men när man ser resultatet framför sig blir det genast roligare:)
    Vilket fint miniväxthus ni har där!!!!
    O du, känner igen det där med gräsklipparen och delar från andra delar av världen;-)
    Kram Anna

  2. Härligt ni ser ut att ha haft!! Måste vara helt ljuvligt att få vara lediga tillsammans allihop just den här årstiden.. Jag satt och bläddrade i en av mina Lantliv från förra våren och är ganska säker på att det var erat nuvarande hus i ett reportage. Kan det stämma??? Tror det var marsnumret. Kram på dig

  3. Härlig trädgård ni har! Vi har en robbotgräsklippare & det är superskönt 🙂 Man slipper avgaser, oljud & att det precis börjar regna när man skall klippa gräset. Kram 🙂

  4. Hej! 🙂 Undrar var du hittade den fina lilla växthuset? Är ute efter en sån!
    Kram 🙂

  5. Verkligen härligt! Nyfiken på pionen (min lilla överlevde tre år men var så ynklig och har nu flyttats och slaktats av en son) – är det flera plantor tätt tillsammans?
    Angående gräsklippare: köp en ny om du någonsin ska vara ansvarig. Våran nya, som inte är så ny längre, är så bra så jag nästan blir lite kär varje vår. Den startar på första försöket efter vintern och maler sönder allt så att man inte behöver använda uppsamlare eller kratta upp gräs. Min svarta skönhet.

    1. I krukan så är det två plantor tätt tillsammans, de jag planterat i jorden är en och en 🙂

  6. Kan tipsa om bosch gräsklippare. Vi är jättenöjd med våran. Batteriet som man har i gräsklipparen funkar på andra av deras maskiner och gräsklipparen låter inte så jättehögt som vissa gräsklippare gör.

  7. Tänkte ”vilken gigantisk kruka med rosenbuske i” sen fattade jag att det stod framför ett LITET växthus 🙂

  8. Först vill jag gratta till ett nytt litet gossebarn läser din blogg varje dag det är så roligt att läsa om dig och din familj, lilla busen en kreativ ung man vad månde bliva! Och vilket hus ni köpt! Nu undrar jag vad rosen heter som du köpt i Simrishamn?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg