Att ha målat med perfekt greige!

 
 

AT2B5361

 
 
 

Nu är den lilla hallen klar!

Den som Buse hjälpte mig måla, ni vet? Jag hade missbedömt mängden färg som skulle gå åt så det fattades till en andra strykning på en ynka vägg, så det var bara att beställa mer färg och vänta på att den skulle anlända. Färgen kom, väggen är målad och så är äntligen tejpen nere och hallen klar.

Ja, inte riktigt klar. Men färdigmålad iallafall. Och i vad som visade sig vara den alldeles perfekta, gråbeiga färgen! Jag valde den bara ut efter färgprovet och det är ju alltid lite vanskligt det där, hur den uppfattas när man får upp den på en större yta, men den var verkligen p-e-r-f-e-k-t.

Precis så som vi ville ha den.

 
 
 

AT2B5384

 
 
 

Här ser ni vyn från köket.

Där borta är alltså Buses rum (som också är målad med L´authentique, fast nummer 60 Klei) och åt vänster finns badrummet och åt höger två stycken ingångar; den ena åt vardagsrummet och den andra åt den stora hallen ni sett sen innan.

Hur fin nyans?!

Det är alltså L´authentique jag använt i det här rummet också, en kritfärg som är verkligen tokmatt och har en slags vispad, silkeslen yta som är svår att förklara. Men tänk dig en mousse ungefär – så matt och mjuk uppfattas den. Jag har skrivit lite mer om färgen här. Men iallafall, i hallen så valde jag nummer 79 Eenheid och den är verkligen den perfekta ”greiga” om ni är på jakt efter en sån. Grå fast beige, varm och lite lyxig. (Vill ni se färgprovet finns det här, andra bilden. Där ser ni Klei också).

Väggen ni ser närmast åt vänster ser lite gulare ut, men det är bara för att lampan i köket var tänd när jag tog bilderna så det elektriska ljuset läcker in. Väggarna längst bort är mer rättvisande.

 
 
 

AT2B5390

 
 
 

Här är ett litet fönster in mot badrummet. Älsk på det.

Den väggen ska det byggas något på. Jag håller på att engagera mannen i detta projekt, vi får se om det blir han eller Världens Bästa Hantverkare som får ta sig an det.

 
 
 

AT2B5392

 
 
 

Och där står spegeln och väntar på att sättas upp (och putsas, ha ha).

Till höger är köket och till vänster stora hallen.

 
 
 

AT2B5412

 
 
 

Står man i stora hallen och kikar in ser det ut såhär.

 
 
 

AT2B5403

 
 

AT2B5397

 
 
 

Väggen hade inte torkat helt när jag tog bilderna ser jag.

Och mattan!

Den måste jag slå ett slag för. Väldigt Chhatwal-aktig, men bra mycket billigare. Tunn, lite blekt i färgen och fantastiskt fin live. Kommer från Tell Me More och finns här (jag har den grå men den slår som ni ser mer i blått än på bilderna).

 
 
 

AT2B5476

 
 
 

Japp. Till och med Tooka verkar vara nöjd.

Så nu ska alltså hallen bara få en rolig lampa (letar fortfarande) och så ska det där byggprojektet fixas och lite pynt på plats, och sen är ännu ett rum klart här hemma.

Så. Himla. Skönt.

Och jag älskar när det blir som man tänkt sig.

 
 

cherry

17 kommentarer till “Att ha målat med perfekt greige!

  1. OMG! jeg må helt klart ta å male gangen/hallen hemma også i slik farg! Så lekkert! (hele ditt hus er jo lekkert! ) men tror hallen vår hadde blitt fin med en annan farg enn hvit som vi har i hele etasjen. 🙂

    klemmer

  2. Oavsett vilken färgtyp du har använt. Är det slipat och spacklat på tapeten under. Skarvarna alltså?

  3. Urfint!
    Alltså, grått har verkligen blivit den senaste färgen överallt? Den nya lattefärgen? Eller kanske rent utav det nya vita?
    Hur som, jättefint!
    /Åsa

  4. Åh så snyggt! Mattan blev jag helt förälskad i! Får nog bli en sån matta. Är den mjuk att gå på eller är den lite kli-ig och sticksig?
    Ni bor vackert, precis som i lutandet huset. 🙂

  5. Jättefint!
    Söker hela tiden tips för min egen lähenhetsrenovering, din blogg är otroligt inspirerande.

    Undrar om du har en bottenritning på huset? Jag är bottenritningsfanatiker och kan inte visualisera hela hemmet utan. Skulle vara kul att se hur alla rum ligger 🙂

  6. Fin färg!
    I Tomelilla finns en affär som heter Gamla lampor, som även har en hemsida, de säljer ensaka ex eller partier av lampor som inte kan hittas överallt. Ett tips.

  7. Så fint! Jag blev störtkär i den blå varianten av mattan! Vilken storlek har ni på er matta?

  8. Hej Emma,
    superfint du har! Jag har en fråga ang L’Authentique kritfärgen. Jag har läst att man både kan rolla och måla med pensel. Hur gjorde ni? Jag är nog på jakt på efter något mellan kalk och krit då jag absolut inte vill ha flammigheten som så ofta kalk uttrycker sig, Men fortfaranade ha kvar ”lite” liv. På dina bilder ser den sådär fin ut, men det kanske är ljuset som slår olika i mattheten.

    /Robin

    1. Hej! Om du följer länken i inlägget kan du läsa lite om hur jag upplever roller vs pensel och det där andra som du frågar om 🙂 http://attvaranagonsfru.elsasentourage.se/2015/04/10/att-mala-med-l-authentique/

      Dock ska jag säga att kritfärgen inte har något liv utan är så snygg just för att den är så matt och jämn, så är det liv du vill ha så är det absolut kalkfärg du ska gå på. Då skulle jag rekommendera en av de ljusare, som tex Leo som vi har i sovrummet (kolla kategori sovrummet åt höger) – den är inte flammig men fortfarande levande. Så kritfärg om det ska vara sobert och lyxigt, kalkfärg om det ska vara mer eller mindre levande.

  9. Vad använde du för färg i stora hallen ? Lilla blev mycket fin – men jag har guldspeglar och är inte säker på att det blir topp mot den mörkare grå – tror du på det passar mot den grå tonen som jag skymtar från stora?

    1. Lite osäker på vad du menar, för stora hallen är typ beige när dessa bilderna togs och nu är den målad i nummer 55 från Lauthenthique

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg