Att blanda ett riktigt gott bål.

 
 

AT2B1197

 
 
 

På midsommar gjorde jag ju ett bål som alla tyckte så himla mycket om, och som utlovat kommer här receptet. Det går alldeles utmärkt att göra bålet alkoholfritt om man vill, bara uteslut vin och rom så har du en god lemonad med lite syra i. Jag gjorde både och så det fanns till alla.

Receptet hittade jag på Tasteline och det kommer här:

 

sizz

 

AT2B1200

 
 
 

För 25 glas (ca 4,5 liter) behövs följande:

15 stycken lime
2 krukor mynta
1 dl strösocker
1 flaska ljus rom
(jag tog inte en hel flaska, tyckte det kändes lite maffigt)
3 liter Sprite eller 7 up
1 flaska vitt vin (ev mousserande)

Gör såhär:

Se till att romen, Spriten och vinet är väl kylt. Skölj limen och skär i klyftor, repa myntan. Muddla (krossa) limen med sockret och myntan (här stoppade jag allt i en stor bunke och gick loss med en hammare – funkar utmärkt om man inte har en gigantisk mortel. Varning för skvätt dock). Blanda i övriga ingredienser och häll upp i valfri bålskål, fyll på med isbitar och voilá! Färdigt!

Ett stycke vackert bål, lika god alhoholfri, och väldigt enkel att göra.

 
 

cherry

13 kommentarer till “Att blanda ett riktigt gott bål.

  1. Låter supergott! Hur många räcker det till? Två glas per man? Var har du köpt den finna bålbringaren?

    1. Inte det minsta. Jag dricker knappt starksprit själv, bara nån daiquiri nån gång om jag är utomlands eller en GT på sommaren.

  2. Jag kan rekommendera en annan bål.
    Loka Citron, Citron vodka, apelsinjuice och frusna bär t.ex. hallon. Galet enkelt och väldigt friskt.

  3. Om man vill ha mycket myntasmak kan man låta den muddlade myntan dra i rommen ett par timmar innan man häller på läsk och vin!

  4. så femtanfiffigt! jag älskar´t! hur blir det när man tappar upp bålen/drickat? jag tänker på kolsyran i drycken, stannar kolsyran eller försvinner den när man tappar upp drycken?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg