Att ha testat Ystads strand.

 
 

AT2B3369

 
 

AT2B3368

 
 
 

Igår testade vi stranden här i Ystad på riktigt för första gången!

Det var ju så vansinnigt varmt att det behövdes svalka, där nere hittade vindarna fram då och då och gjorde det mer uthärdligt och Buse skulle kunna spendera dagen i vattnet om han ville, det lilla vattendjuret. Och varför inte bryta av sjöbadandet med lite salt om man kan?

Det var ju snudd på tropiskt.

(Klänningen är en underbart sommarsval, vippig sak från Stella Forest, finns här).

 
 
 

AT2B3383

 
 
 

Banditen gjorde oss sällskap till Buses stora lycka.

Han tvingade henne att bada typ hundra gånger. Hans favotitlek är att ”rädda” den som badar, vilket innebär att man ska stå på knä i vattnet och hojta ”hjäääälp mig Buse!” och så gastar han ”jag koooooommer!”, vadar ut och drar dig sen tillbaka i handen (ganska slafsig räddning, du hamnar typ under ytan, men ändå).

High life tycker han.

 
 
 

ysbb

 
 

AT2B3373

 
 

AT2B3371

 
 
 

Vissa av oss sov skönt i skuggan, andra njöt i solen.

Ser ni armbandet? Sommarens snyggaste! Älskar färgen och det lite knubbigt runda.

(Ett LW, finns med lite olika text hos KyssJohanna här).

 
 
 

AT2B3404

 
 

AT2B3412

 
 
 

Sen var det dags för lunch!

”Jag ska hålla alla flickor i handen” deklarerade Buse, och det fick han såklart göra.

Vi gick upp till YSB och satte oss, vansinnigt sugna på skaldjur. Tyvärr fanns det inte ens en räka på menyn, men det gick bra ändå.

 
 
 

AT2B3410

 
 

AT2B3429

 
 

AT2B3406

 
 

AT2B3437

 
 

AT2B3415

 
 
 

Det blev ceasarsallad för mig och barnbuffé till Buse. Jag var duktigt sugen på den grillade tonfisken, men den gubben går inte när man ammar så det var bara att skippa. Men salladen var god. Och så var det fasligt skönt att sitta under dom stora segeldukarna och lyssna på folksorlet och prata och skratta åt Buse.

(Och så kan vi ha nallar av hans amerikanska efterrättspannkakor. Fullt möjligt).

 
 
 

AT2B3445

 
 
 

Ja, sen var den dagen slut och vi åkte hem!

En alldeles finemang avslutning på veckan och en bra början på den här veckan som kommer. För idag sätter vi oss nämligen i bilen och drar till Västkusten! Heja! Äntligen blev det dags. Så fram till lördag ska vi vräka skaldjur och bada hav och fiska krabbor och hålla tummarna för att det inte spöregnar alla dagar utan möjligtvis bara nån. Jag har suktat länge efter pappakramar och Västkustluft, och nu är det äntligen dags.

Så hej Västkustvecka!

Du är efterlängtad.

 
 

cherry

10 kommentarer till “Att ha testat Ystads strand.

  1. Vilken underbar människa du är, som tar dig tid att googla fram en manual.
    Oh, vad jag önskar att du var min vän.
    Ha en bra semester.
    Hälsningar Skaune

  2. Åhh härliga bilder!! Vi har precis kommit hem från Lysekil och det var underbart. Var där nu under veckan som varit- tror nog vi inte har haft så bra väder tidigare, sol och 25 grader varmt. Precis som du ska göra så vräkte vi i oss räkor och havskräftor haha så himla gott! Ha en skön vecka på kusten eller rättare sagt bästkusten :)!

  3. Bodde på YSB när det var regnkaos i slutet av augusti förra året, bussen från Malmö kunde inte ens komma fram på de vanliga vägarna pga översvämning. Men jag, badgalen som jag är, avslutade joggingturen med ett dopp i blåst och regn. Och det var ändå så härligt på den långa, vackra och då folktomma stranden.
    Ha det bra på västkusten, själv styr jag kosan mot stuga och sjö i Värmland.

  4. Hej Fina! Vilka vackra bilder och vilket ljuvligt armband. Men svårt att se på bilderna hos kyss Johanna, hur är det på undersidan, alltså hur sitter det fast? Soliga Kramar

    1. Det är liksom öppet, som ett C 🙂 så kan du klämma åt det tightare om du vill. Kram

  5. Underbara plats=)
    Satt härom kvällen och slösurfade runt i cyberrymden för tips och idéer och helt plötsligt var jag i lanthandeln…men på den tiden var ägaren en kvinna som hette Bitte…
    Lustigt det där, helt plötsligt är Sverige ett litet land och allt väldigt nära …vem vet.. rätt som det är är man släkt med sin ärkefiende( om man har någon) eller så har ens faster haft ihop det med din kompis Kalles morbror på högstadiet.
    ha en underbar semester..Och tusen tack för en fantastisk blogg. Jag har fått min dotter att följa den slaviskt och hon liksom jag älskar ditt sätt att skriva…helt underbart. Du kan konsten att berätta på ett sätt som får vilken gråsten som helst att lysa som en diamant och vilken falukorv som helt att bli en exposition av smaker i gommen..älskart.=)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg