Att bygga badrum.

 
 

3V6A1084

 
 
 

Här i Drömmen har vi ett rum kvar som vi inte har rört sen vi köpte den, för vi har liksom hela tiden tänkt att det rummet skulle bli ett badrum. Så det har fått stå där med sina mörklackade trädetaljer och sin murriga tapet och vara Det Där Rummet där man matar in allt man inte använder för stunden, ni vet, och dit man aldrig tar folk som hälsar på och vill få en husevisning. Ja, ni ser ju. En mycket tjusig blandning av leksaker, målarfärg, toalettpapper (min man hamstrar toalettpapper som om det ska utbryta världskrig imorgon) och latexhandskar (som används när jag målar, inget mer kinky än så).

Förra sommaren så fixade vi ju resten av Drömmen och det fanns inte utrymme varken ekonomiskt eller tidsmässigt att ge sig på att göra ett badrum då. Och vi har ju vatten, varmt och kallt, och har man bara det så klarar man sig ganska bra utan avlopp känner jag själv. Iallafall på sommaren. Men det är klart att en toalett och ett badrum är fin-fina saker för bekvämligheten. Och i år ska vi bannemig försöka få det att bli av det där badrummet – om allting bara klaffar. Det är nämligen cirka en miljon papper som ska in till kommunen, och nu är det dessutom semestertider vilket säkerligen förlänger handläggningstiderna. Provgropar ska grävas för avloppet och sen ska kommunen ut och titta på nämnda grop och sen ska mannen med grävskopan fräsa hit och gräva upp hela gräsmattan och stoppa ner brunn och rör och gud vet allt, och sen ska det in bygglov med ritning hur mitt badkar ska stå och sen ska den godkännas och så ska det till en kvalitetsansvarig med ett nummer på mängder av siffror som ska registreras och godkännas och sen ska Världens Bästa Hantverkare ha tid att typ flytta hit en månad eller så (jag vill använda mig av samma killar som jag har till allt nu för tiden, jag litar på dom till 100% och dom fattar mig) för att snickra och riva och måla och kakla och eventuellt ta bort eller lägga till och –

ja. Ni fattar.

Men processen är igång, den är det, och när alla papper är klara och Världens Bästa Hantverkare hittat tid kanske nån gång i augusti, då jäklar ska vi få vårt badrum.

Och herregud vad roligt det ska bli!

 
 

cherry

6 kommentarer till “Att bygga badrum.

  1. Åh, så kul! 😀 Vi behöver göra om badrummet men det har vi inte råd med förrän tidigast nästa sommar. Det behövs: det har varit eftersatt i många år, helrenoverades 85 och nu verkar det ha blivit en fuktskada i ena väggen vilket inte är så bra. men vi har ju bara ett badrum och det är inte så lockande att vara utan det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg