Att inreda åt någon annan.

 
 

3V6A3325

 
 
 

Vår au pair ska ju få hela övre plan när hon kommer, som ni vet.

Där finns ingenting särskilt idag mer än gästrum och vi har inte gjort något med utrymmet sen vi flyttade in, så jag håller på att försöka sammanställa det till en plats hon kan tycka om. Det ska ju trots allt bli hennes hem en ganska lång tid framöver och jag vill att hon ska trivas, på riktigt. Jag vill bara göra grunden iallafall, så kan vi addera med saker hon tycker om längre fram så hon får det som hon vill ha det och kan göra det till sitt. Så jag frågade henne vilken hennes favoritfärg är och fick till svar:

Rosa.

Som ni vet har jag i princip ingenting rosa hemma så jag skrattade gott åt svaret och började genast fundera på hur jag kunde få in rosa i hennes rum utan att det blir till ett flickrum eller för kitchigt eller för intensivt, och det har ärligt talat varit fasligt roligt att försöka skapa ett rum åt någon man ännu inte känner baserat på de svar hon lämnat och den känslan jag fått av henne när vi pratar på Skype på dagarna – hon är väldigt glad för det feminina, skira som pasteller och rosa och hon är väldigt ”lätt” i personligheten; och då menar jag lätt som i motsvarigheten till tyngd, hon har en slags molnig, slöjig lätthet i sitt skratt som jag verkligen tycker om och som kommer fram så tydligt när man pratar med henne.

Men iallafall.

Rosa.

Så när jag var på Lasses i Ryd förra veckan och tittade på duschmunstycken så såg jag de här burkarna och plockade på mig en rosa i brist på Annie Sloan med en tanke om vad jag skulle kunna göra med den. Första gången jag testar Jean d’Arc Livings färg men den var pudrig och lätt att arbeta med (fler kulörer kan man se här) och till det jag hade tänkt funkade den fint, och nyansen var riktigt härlig. När det torkat och jag fixat det sista på mitt första, rosa projekt så ska ni få se!

Men ett rum åt någon annan, alltså.

Det kan bli riktigt kul det här.

 
 

cherry

14 kommentarer till “Att inreda åt någon annan.

  1. Vilken grej att få bestämma färg och ge input till inredning innan man anländer som au pair – hon lär känna sig varmt välkommen! Och du skulle ju kunna försörja dig som målare. Säkert är vi tusentals läsare som tacksamt skulle släppa in dig med ett gäng burkar och penslar i våra hem.

  2. Måste bara säga att jag gillar din blogg. Härliga projekt, härliga inredningar, härliga bilder, speciellt på dig i Walla klänningen och färgburken idag.Tack för tipset om Annies kritfärg. Har 4 brädor (45x195x2100) som jag ska lägga på två svarta bockar. Tänkte betsa dom, men nu blir det kritfärg och vax istället. Tycker du att det är någon skillnad på Annies kritfärg och vintage färgen du använder nu? Har bara lite erfarenhet av Slöjddetaljers vintagefärg. Nåväl, lycka till med dina/era projekt och familjen så klart!

    1. Hej! Jag tycker att den här inte täcker lika bra som Annie Sloan och känns lite mer ömtålig, det är nog den största skillnaden hittills 🙂

  3. Kan hon annat än trivas hos er? Du/ni är så snäll och hon kommer känna sig välkommen.
    När jag var barnflicka för typ hundra år sedan fick jag sova inne i barnrummet i en växa-säng JIHOO 😀

  4. Lasses i Ryd! Då ligger kanske Drömmen där i krokarna? Kanske nära vårt ställe också som ligger i Urshult, precis vid sjön Mien.

  5. Åh jag har precis målat en byrå grå med vintage-färgen men har ett klädskåp som också behöver sig en omgång till flickrummet. Har funderat på rosa fast med Annie sloan men vet ej vilken rosa kulör som blir finast… Har du något tips? Hoppas din lägger ut resultatet med vintage-färgen! 😉 kram

      1. Är annie sloan antoinette finare än den rosa från vintage paint? Är rädd att antoinette blir för grisrosa och mesig. Jag är lite ute efter en smuts-rosa/lila sliten look. Hmm, svårt att förklara…! 😉 tips på vax förresten?!

        1. Annie täcker mycket mer och är lättare att måla med tycker jag. Ska måla med Antoinette i helgen, så snart kan Jah nog visa bild, men du kan ju mixa den för att få till en smutsigare rosa. Clear wax är bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg