Att göra ett eget kopparhandfat.

 
 

3V6A3689

 
 
 

Det här är nog ett av dom roligaste DIY-projekten jag gjort; att hacka ett plåthandfat från Marrakech Design till ett alldeles eget kopparhandfat! Och nu tänkte jag dela med mig hur jag gjorde.

Jag fick tag i (tack vare tips från er på Instagram) ett plåthandfat från Marrakech Design när dom hade rea och det var 50% i hela butiken, typ. Tyvärr hade dom bara ett handfat av den här typen, jag hade tänkt två att ha till kommoden ni vet, men nu gjorde jag ju en annan lösning med porslinsvask på kommoden och då gick det bra med bara ett plåthandfat eftersom jag bara behöver ett till det lilla badrummets toalett.

 
 
 

3V6A3288

 
 
 

Såhär såg det ut när det kom.

Himla fint redan där, såklart, men jag hade en annan tanke och var redan uppvärmd och besatt av gildingtekniken jag trixat med på kommoden (det inlägget ser ni här) så jag hade siktet inställt på att förvandla även den här skönheten till något kopparskimrande vackert.

 
 
 

3V6A3294

 
 
 

Eftersom jag visste att jag ville låta kopparbladen vara lite spruckna och patinerade så målade jag först hela ytan med Annie Sloan Provence (den här) för att kunna låta den där vackra, turkosa lysa igenom på sina ställen där kopparen av sig själv skapar glipor. Den blir lite mer grön och lite mindre blå när den torkat, på bilden är den alldeles nymålad.

 
 
 

3V6A3673

 
 
 

Och sen var det bara att ge sig på den med kopparbladen!

Till den här vasken så använde jag främst bladen som sitter på monteringspapper (dessa) eftersom det helt enkelt var enklare när det var en så stor yta. Till finliret sen så använde jag dom lösa bladen. När allt var klart och handfatet få stå en vecka ungefär så vaxade jag det med Annie Sloan Clear Wax så nu tål det väta och allt det där andra som ett handfat behöver klara av för att fungera.

Jag har skrivit mer utförligt hur man gildar i inlägget jag länkat till lite längre upp, men gjorde även en film åt er så ni kan se hur det kan gå till. Här i filmen har jag redan gjort grovjobbet, men principen är densamma oavsett om ni ska täcka ett stort eller ett litet område, så jag hoppas ni ska hänga med ändå:

 
 
 

 
 
 

Och så blev alltså ett plåthandfat alldeles kopparvackert och gick från

 
 
 

3V6A3288

 
 
 

till:

 
 
 

3V6A3698

 
 
 

på nästan ingen tid alls.

Och jag bara älskar när projekt faller ut precis sådär som man hade hoppats.

 
 

cherry

11 kommentarer till “Att göra ett eget kopparhandfat.

  1. Du är helt amazing på att göra om grejer till ”dina”. Supersnyggt. Så himla nyfiken på hur allt kommer bli med ert badrum i Drömmen.// Lotta i Småland

  2. Oj, vad fint! Du är ju så kreativ och duktig så man tappar andan! Kan man möjligtvis be om tips på färg och vax till dörrhandtag? Vi har rejäla trädörrar med hemska guldhandtag, men vi gillar formen. Vill hellre ha matt silver eller matt svart. Du som verkar ha provat ungefär allt, har du nån rekommendation :-)?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg