Att göra egna änglavingar.

 
 

3V6A8620

 
 
 

Såna här änglavingar knåpade jag ihop häromdagen till en stundande fotografering, och tänkte att det här måste jag dela med mig av för det är så himla enkelt egentligen, och många av er fotar ju och för er andra som inte fotar passar såna här vingar precis lika bra till vanlig lek, kalas, dekoration och vad annat man nu skulle vilja ha dom till.

Dessa på bilden är inte riktigt färdiga, det ska till lite mer fluff, men ni får kanske en ungefärlig uppfattning? Buse är som sagt nästan fyra om ni vill ha en storleksreferens på hur stora dom blir (på ett mindre barn blir dom såklart större och tvärtom).

Jag, som helt opartisk, tycker att han är ljuvlig i dom.

Ska vi kika på hur man gör?

 
 
 

anglavingar

3V6A8657

 
 

3V6A8637

 
 
 

Vad du behöver för att göra egna änglavingar är:

* 2 stycken galgar
* Någon form av stadig tejp (jag har använt eltejp)
* Silkespapper i önskad kulör
* Sax
* Limpistol
* Något fint snöre

Thats it!

 
 
 

3V6A8602

 
 

3V6A8608

 
 
 

Och såhär gör du:

 
 
 

3V6A8605

 
 
 

Tejpa ihop galgarna med varandra som på bilden. Har du vit tejp är det såklart att rekommendera *hrm* så behöver du inte jobba lika hårt med att täcka den sen. Plastgalgar är lätta och bra, tror det här är såna där billiga från IKEA.

 
 
 

3V6A8612

 
 
 

Klipp remsor av dina silkespapper. Jag la dom helt sonika på varann och klippte lite olika bredd och längd så att det inte skulle bli för jämnt utan lite vildvuxet, men ca 2-4 cm i bredd och 15 – 30 cm i längd (det är ju bara att dela dom i kortare bitar när du klippt en hel remsa). Variera lite så blir det nog bäst.

 
 
 

3V6A8614

 
 
 

Skrynkla ihop mitten på varje remsa så att den blir lite mer kompakt och så att ändarna reser sig. Då blir vingarna inte så platta och framförallt är det enklare att limma. Dra sen en sträng lim på galgen och fäst den skrynklade delen i limmet.

OBS! Använder ni limpistol så för helvete akta fingrarna ha ha ha. Satan vad jag brände mig! Tillslut kom jag på att det smartaste var att ta en pincett och trycka ner pappret i det varma limmet, så det är ett tips om ni nu ska använda limpistolen.

. Jag gjorde först den platta framsidan, sen kanterna och sen baksidan, och sist fyllde jag i med små tussar där jag tyckte att det behövdes. Jag använde silkespappersark som är 50×70 så ganska stora och det gick inte åt så många, kanske en 6-7 stycken (cchobby har bra silkespapper tycker jag och i stora förpackningar; jag brukar köpa en sån dunderförpackning en eller två gånger per år och så räcker det till hela årets projekt)

 
 
 

3V6A8649

 
 
 

Fäst sen två band i vingarna på den höjd du vill att dom ska sitta och tadaaa!

Sen är det klart!

Det får bli söndagens DIY-projekt; ett par ståtliga änglavingar till nån ni tycker om. Det är ju ganska meditativt att pyssla (om man inte bränner fingrarna) och har ni större barn så är det säkert något dom kan tycka är roligt att vara med på. Och vill ni ha ÄNNU större vingar, säg i vuxenstorlek, så borde det vara tämligen enkelt att fästa ännu ett par galgar halvvägs över dom första och på så sätt förlänga ”skelettet” ännu mer, samt att klippa ännu längre remsor av silkespappret för att bygga volym på det sättet.

Ni får testa er fram helt enkelt.

(Och snälla, om ni har Instagram och provar några av DIY-tipsen, kan ni inte tagga mig då? Så jag också får se? Och lägga en #, typ #pysslamedfrugan, #målamedfrugan, #byggamedfrugan eller vad som nu kan tänkas passa. Det är alltid så himla roligt att se vad ni gör).

Nu tar vi söndag va?

 
 

cherry

.

5 kommentarer till “Att göra egna änglavingar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg