Att ha fotograferat Goran.

 
 

3V6A6121

 
 

3V6A6112

 
 
 

Igår fotograferade jag som sagt Goran; min allra första ”porträttfotografering” med en man som ensam modell. Nu var det ju inte regelrätt porträtt (den typen av bilden försöker jag undvika, det finns dom som gör det där mycket bättre) utan vi gick ju loss lite och både badade i havet (mest Goran), krälade i lera, satt på knä i en å samt gnuggades i sand.

Och det är ju oftast då det blir som bäst, tycker jag. När det inte är så stelt.

Så det blev lite sånt här:

 
 
 

3V6A6323

 
 
 

Jo. Han har badat.

Men han envisades med att det inte alls var särskilt kallt, men det vet jag inte om jag tror på.

Och ganska mycket sånthär:

 
 
 

3V6A6770

 
 
 

Jag skulle såklart ha tagit mina höga gummistövlar och inte såna här fjasiga när det vankades fotografering, men jag kunde inte hitta dom i morgonkaoset så jag fick leva med att bli blöt. På somrarna brukar jag alltid se till att vara klädd i kortbent eftersom dom bästa bilderna blir när man själv kliver i, men nu när det är lite kallare är gummistövlar räddningen.

 
 
 

3V6A6681

 
 

3V6A6702-2

 
 
 

Lera var kul. Om någon gått förbi och sett oss så skulle dom förmodligen undrat vad tusan vi höll på med, men det är sånt man få bjuda på. Allt för konsten inte sant?

 
 
 

3V6A6764

 
 
 

Behöver jag säga att vi även skrattade så jag har ont i magen idag?

Men nu är den alltså gjord; min fotografering med Goran. Och idag ska jag ta fredag med mina pojkar, skicka ut inbjudningar till Buses Första Kalas Med Barn (jag var tvungen att fråga mina mer rutinerade kalasvänner på Facebook hur lång tid ett kalas egentligen pågår och vet nu att det optimala är 2 timmar) samt ordna med lite leveranser.

Hej fredag! Nu kör vi.

 
 

cherry

21 kommentarer till “Att ha fotograferat Goran.

  1. Milde himmel vilka fantastiska bilder! All glädje och hans värme lyser igenom på varenda bild. <3

  2. Goran verkar vara en härlig typ! Och skulle jag någonsin få för mig att ta porträttbilder (ain’t gonna happen), så skulle jag vilja ha dig till fotograf 🙂

  3. Wow, Har aldrig sett något liknande och ni ser verkligen ut att ha haft kul. En känsla av glädje i bilder ger alltid för mig full pott. Känslan sprider sig verkligen.

    1. Näe va rått sagt..jättefina foton ju..varför skriver du så..även om du tycker så? Det är ju någons verk du ger dig på. Tänk på det.

      1. Fast utger man sig för att göra konst och dessutom skriver om konstverk så får man trots allt tåla att alla inte håller med en. Det är trots allt det som är det bra med konst, det finns ingen absolut tolkning. Visst det går att formulera sig annorlunda, men kommentaren är inte hatisk. Den ger heller inte sig på vare sig fotograf eller modell som person. Jag tycker definitivt att det finns frågetecken kring de här bilderna och de ger mig inte enkom en positiv upplevelse. Däremot tycker jag att de är tekniskt skickligt utförda. Men det finns en uppdragsgivare till de här bilderna och jag antar att denna fått precis det han var ute efter och det är det som är det väsentligaste. Dessutom finns det kommentarer här som gör skillnad på människor, det är inte svårt att läsa indirekt att de tysta, lite stela allvarsamma människorna skulle vara av sämre sort – och det är i min uppfattning betydligt värre att döma människor än att framföra sin upplevelse av ett verk.

  4. Härliga bilder! Jag gillar att du inte tar traditionella bilder utan alltid verkar fånga personligheten hos den du fotar! Älskar den sista:)
    Synd att du bor så avsides….;D

    Susanne

  5. Vilka intressanta bilder!Dethär är konst.Det handlar inte mera om Goran,det är något större som föds ur erat samspel,något universellt och berörande.Du är så begåvad och modellen har fAntastisk närvaro,

  6. Å han ser så himla snäll och som en sån där genomfin människa som man bara vill har livet. En Ernst typ. ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg