Att ha gjort en fredag i Prag.

 
 

3V6A5799

 
 
 

I fredags vaknade vi ju upp till en fredag i Prag!

Jag var aptrött, det brukar bli så dag två på resande fot – då har man varit uppe tidigt dagen innan för resa, varit spänd för flygturen, rest, kommit fram, gått i mängder av timmar, fått intryck, somnat och sen när man vaknar upp igen nästa dag så har kroppen på något vis andats ut och då känner jag mig typ överkörd. Men vad gör det? Det går över (med en liten hjälp av en eftermiddagslur senare på dagen ha ha).

Vi bodde på Irongate Hotel & Suits och det var ett PERFEKT hotell om man vill vara nära till allt. Vi hade kanske sju minuters promenad till Karlsbron, och låg verkligen mitt i smeten fast på en liten bakgata full med gallerier så området var lugnt. Dock tycker jag över lag att Prag är den stad jag varit mest TRYGG i på något vis, jag känner personligen inte alls något obehag av att vandra ute på kvällarna och har inte alls samma vaksamhet över att bli rånad som i till exempel Barcelona. Jag kan inte sätta fingret på exakt vad det är, men vi känner aldrig att vi hamnar i lite obehagliga situationer, möter inga gäng – det känns bara lugnt och öppet och vackert på något vis.

 
 
 

3V6A5860

 
 
 

Vi gav oss ut för att börja med frukost.

Det hade dom på hotellet också men i fredags ville vi starta dagen utanför hotellet och vandrade bort till andra sidan bron för att se om Starbucks låg kvar (och det gjorde det), för att kunna köpa med oss lite kaffe hem också.

(På mig hade en underbar blus från Second Female/VistaMia, ett par gamla jeans från H&M med hög midja, skor från SVEA och så den där wrapkoftan jag inte kunde släppa efter att ha fotat Johanna i den – den finns här).

 
 
 

3V6A5810

 
 
 

Det blev minst sagt en brakfrukost med pannkakor, belgiska våfflor, varm choklad, melonbitar och hallonyoghurt.

Dör så gott.

 
 
 

3V6A5838

 
 

3V6A5815

 
 

3V6A5818

 
 

3V6A5844

 
 
 

Så vandrade vi tillbaka över Karlsbron igen och jag köpte till en teckning av en konstnär jag handlat av dagen innan, ett motiv med en rökande doktor jag inte kunnat släppa och helt enkelt fick anse mig kapitulerad inför. På Karlsbron säljs det massor av tingeltangel och det är mycket roliga typer som spelar instrument eller sjunger, men där finns också verkliga guldkorn om man tar sig tid att titta.

Och i år så var det ganska lugnt dessutom, inte överväldigande med folk. Kanske berodde det på det stilla duggregnet som kom och gick.

 
 
 

3V6A5822

 
 

3V6A5836

 
 

3V6A5834

 
 
 

Och så promenerade vi till judiska kyrkogården – den enda plats där judar fick begravas under 300 år. Det är nog tredje gången jag besöker den och den griper alltid tag i mig på precis samma sätt, är ni i Prag och har möjlighet så besök den för ett stycke historia som dröjer kvar.

 
 
 

3V6A5792

 
 
 

Så strosade vi på gator, fikade, tittade på vackra gamla hus och på butiker.

Det är ju liksom det man gör i Prag om man inte är intresserad av nattlivet; man äter och strosar och blir betagen. Om man gillar den här typen av arkitektur och ställe vill säga, det är lite som Gamla Stan i Stockholm fast gånger hundra. Vad det gäller shopping så finns ju verkligen ALLT om man nu vill det; från lyxbutiker till små insprängda hål i väggen som säljer absint och konstiga klubbor. Kläder, smink och sånt från kända märken är inte billigare och jag är inte så intresserad av just det när jag är i Prag heller, men du kan hitta FANTASTISK konst, roliga små ting och udda saker du inte får tag på hemma. Annars är väl bärnsten, glas och dockor ganska billig i jämförelse, om man tycker om sånt.

Att äta och dricka i Prag är billigt, särskilt om du inte går på turiststråken. Men även om du går på restauranger i anslutning till gågatan är det en hel del lägre än hemma.

 
 
 

3V6A5807

 
 
 

Och så avslutade vi på en italiensk restaurang med pasta, bruschetta och efterrätt tills vi inte fick plats mer och vandrade hem till hotellet igen för att packa för avfärd. Bilen till flygplatsen gick halv fem på morgonen så det var minst sagt att vara uppe i ottan som gällde.

Och nu är vi alltså klara med Prag för den här gången, men det är som det sägs: Prag har klor.

Jag sitter fast och kommer alltid tillbaka.

 
 

flinga

8 kommentarer till “Att ha gjort en fredag i Prag.

  1. Åh, jag måste verkligen åka till Prag! Har mina rötter i Tjeckien och släktingar i Prag och Budejovice, men det har helt enkelt inte blivit av. Men nu när du visar dina fantastiska foton känner jag att jag har dubbla anledningar att resa dit. Magiskt!
    Kram Emma

  2. Vad mysigt det ser ut! Har aldrig varit i Prag, men prick alla jag känner som varit där älskar stan! Och vad tråkigt att du känner så inför Barcelona! Här finns mycket ficktjuvar, men om man inte ser ut som en amerikansk kryssningsturist så går man rätt säker 🙂 Och inte viftar omkring med sin plånbok och så. Mig kommer dom inte ens nära, fast jag ser hur ospansk ut som helst 🙂

  3. Nästa gång du åker dit, gå till restaurangen med de vita parasollen man ser på bilden med floden du har här i inlägget. Lyxigare restaurang med toppenläge och perfekt för lunch! Har aldrig testat middagen men den är säkert också toppen. Vi går alltid dit och jag blir aldrig besviken. Vet tyvärr inte vad den heter, men nu vet du ju var den ligger.

  4. Prag ligger definitivt på min ”att-besöka-lista”… verkar vara en helt underbar stad och jag har bara hört bra saker om staden. Suveränt med tips på hotell, kan ju vara lite svårt att veta var man ska bo om man inte varit där tidigare =) Kram på dig MiaC

  5. Noah är så söt att jag spricker <3
    Hur barnvänligt är Prag? Är det ok att ta med barn på restauranger och dylikt? Blir sugen på att åka dit men då måste barnen följa med.

    1. Ja ja gud ja, barn är välkomna på restauranger. Jag har nog inte varit i ett land där dom inte är det? Men Prag är kanske inte barnvänligt för äldre barn på så sätt att det nog är ganska trist att bara traska runt och titta på hus liksom, det var därför vi lät Buse vara hemma hos farmor & farfar, han hade tyckt att det var aptråkigt att bara fika och vandra och titta i små butiker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg