Att göra världsgod varm choklad.

 
 

3V6A8252

 
 
 

Jag gör en jäkligt god varm choklad om jag får säga det själv, och det får jag ju.

”Hemligheten” är att använda sig av en liten del RIKTIG choklad i botten på muggen när den varma chokladmjölken slås över, som man sen kan röra runt tills den smält. Där kan man lägga i efter tycke och smak; mörk choklad, vanlig mjölkchoklad, polkagrischoklad (SÅ gott) eller som här: Dumle. Då blir det lite kolasmak och sådär lent i munnen. Mmmm.

Jag brukar värma mjölk på spisen, och slänga i oboy om det är till Buse. Koppen är redan laddad med hackad Dumle och saften från någon klyfta apelsin i botten, för att få i lite apelsinsmak också. Sen slår jag bara över den varma chokladen, rör runt tills Dumlen smält och toppar med vispad grädde och marshmallows.

 
 
 

3V6A8263

 
 
 

Om man vill kan man riva lite apelsinskal eller pudra lite kakao över.

Är det till en vuxen gör jag med lite mörkare choklad och har i lite pepparkakskrydda också (mannen tycker det är gott med en liten skvätt mörk rom eller lite whisky i) och toppar med vispad grädde, polkagriskross eller pudrad kakao.

Varm choklad, alltså, typ det godaste som finns när man varit ute i kyligt väder och kommer in och vill värma sig.

(Den vackra koppen i mattsvart och med svagt grågrön insida kommer från Lakewood Living. Och ni som skriver om bilderna; nu är bilderna tillbaka men jag vet att en del av er inte ser dom i fullformat – tech är medvetna om problemet och jobbar på det men det är lite klurigare än när dom försvann därför tar det lite tid. Men vi hoppas att ni också snart ska kunna se dom som vanligt, som resten gör).

 
 

8 kommentarer till “Att göra världsgod varm choklad.

  1. Nä så fort gick det inte att fixa bilderna 🙂 fortfarande pyttesmå……. Det gäller alla Er hos Elsas….

  2. Ser riktigt gott ut! Tycker själv egentligen inte om apelsin i kombination med choklad, men såg så lockade att jag ändå måste testa… ☺️ Sen den nya ”layouten” har jag inte haft problem med att se ngr bilder men däremot ser det lite konstigt ut i början..som texten ligger för nära när man scrollar.. Men det försvinner säkert.. Kram 💜

  3. Det är så gott med varm choklad. Jag vill dock ha med äkta kakao, socker och massor med grädde. Din variant låter riktigt god den med.

  4. Ja men med Dumle i alltså, hur gott låter inte det! Baske oss om vi inte ska ta och testa det plus att skvätta i en smula ssande likör eller konjak också, det måste ju bli hur gott som helst! Bra tips, tack för det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg