Att göra en aptitlig krans.

 
 

3V6A9929

 
 
 

Jag var med i Goddrycks Instagramkalender igår (vi som bidrar med jultips ger 1000 kr till valfri välgörenhetsorganisation) och gjorde då den här kransen av marshmallows. Superenkelt! Ta bara en frigolitkrans och några påsar marshmallows och gå loss med en limpistol (inte baksidan) och knyt om med ett rött sidenband och voila! – du har en krans. Den här hänger nu inne på Buses rum och doftar mumma, och det var inte alls knivigt att få få till det.

Här hemma har mannen jour och vi andra roar oss med att göra tacos och ladda för en måndagskväll av mest ingenting; ska bli skönt att varva ner och kanske spela en omgång finns i sjön – det är mycket kortspel just nu och det påminner mig om att jag måste köpa ett RIKTIGT brädspel att ta med till Åre, något som kan funka för en fyraåring. Har ni några tips? Jag tänkte på Jakten på den försvunna diamanten, men undrar om inte den är för avancerad? Och så fanns det ju ett spel när jag var liten som gick ut på att palla äpplen, vet ni vilket jag menar? Inte hundra på att det ens tillverkas längre, men jag minns att jag tyckte att det var så himla roligt. Men har ni några tips tas dom tacksamt emot, för här ska det bannemig spelas brädspel efter skidåkningen hade jag tänkt.

Nu – måndag!

 
 

27 kommentarer till “Att göra en aptitlig krans.

  1. Hej! Tipsar om ett spel som heter Steka ägg. Det roar fortfarande min Loppa som nu fyllt åtta. Och mig som fyllt betydligt mer än åtta.

    Härligt att få njuta av stora fina bilder igen! Önskar dig en fortsatt fin vecka! 😊

  2. Vilket spel man väljer kan ju ha lite att göra med hur vana spelare barnen är, vi märker en otrolig skillnad på jobbet.
    Favoriterna hos oss är helt klart Bamses honungsspel, Ballongjakten, Steka ägg, Fia med knuff (finns i många roliga varianter) och Memory.
    Hoppas ni får en härlig semester med mycket bus, lek och skratt : )
    Kram Malin

  3. Ballongjakten är ett bra spel – lillebror kan snart vara med också. Men ta det med tjocka brickor och plastpluppar (en björn på framsidan).
    Vilda valpar – kul spel, man trycker på en hundkoja som skäller antalet steg man ska gå.
    Fia! Klassiker!
    Lycka till!

  4. Har en femåring som älskar finns i sjön, alla typer av memory samt ett spel som heter Resan. Resan funkar från fyra år och är helt okej att spela även som vuxen.

  5. Ååh när du sa palla äpplen tänkte jag direkt på ett annat spel när det är olika bär/frukter i ett träd på en spelplan.. Och så var där en Korp som stal. Men vet inte alls vad det heter och Busungar känner jag inte alls igen, så det är nog två olika spel 😊 Försvunna diamanten är ju toppen eller det där fiskspelet där man har ett spö och man skall få fiskarna att nappa när de öppnar munnen. Ååh finns ju så mycket spel, så himla kul!

  6. Buse gillar ju poliser, så det här:
    http://www.spelexperten.com/sallskapsspel/familjespel/lilla-tjuv-polis.html

    Det här gillade jag som barn, och även mina båda söner har älskat detta när de var små: Lusen!
    http://www.spelexperten.com/sallskapsspel/barnspel/lusen.html

    Ett annat roligt spel, som vi spelade en del när minstingen var liten (han är 14 nu), var detta:
    http://www.spelexperten.com/sallskapsspel/barnspel/sma-kloka-barn-pa-pirataventyr.html

    Ha det bäst i Åre!
    Susanne

  7. Åh, så gott det där såg ut! Mums! Vi har varit en vecka på Fuerteventura och det blev mååånga omgångar Finns i sjön! 🙂 Så pass att den nya Bamsekortleken blev helt utsliten så det är väl bara att skaffa en ny nu till jullovet! Tips på spel för en fyraåring så har du ju fått många fina förslag och jag lägger till ”Klossgubben”. Det är ett enkelt men roligt spel, går ganska fort att spela, vi brukar köra ett par omgångar men sen tycker pojkarna att det är skoj att bygga egna klossgubbar, så det kan roa ett tag även när föräldrarna har annat att göra! 🙂

  8. Vet inte om ni har det här spelet i Sverige eller om det bara är ett finländskt fenomen men både mina och syrrans ungar älskar det. Jättelätt att spela! Afrikans stjärna, finns också som Inkas skatt, fast den senare versionen har jag inte spelat själv. Samma sak, bara annan kontinent 🙂 https://sv.wikipedia.org/wiki/Den_f%C3%B6rsvunna_diamanten
    Rekommenderar verkligen! Gammal retro goding och fungerar lika bra än idag 🙂

  9. Jag har precis köpt ett som heter Små kloka barn på Bokstavsjakt efter att ha fått tips om det är väldigt roligt för både barn och vuxna så tipsar vidare. Dock inte hunnit testa själv än då det ska få ligga under granen.

  10. Schack! Det gillade min barn när dom var små. Eller Othello. Kommer ihåg hur deras ögon var totalt fokuserade på spelbrädet och kinderna glödde. Härliga tider. Nu när dom är skolbarn blir det mest datorspel.

  11. För en 4-åring skulle jag välja ett Bamse-spel. Vi har fyra i rad, fia, yatzy… Alla finns i Bamse-version och är anpassade (lättare att spela) för en 4-åring. Det finns även monopol-versioner för barn som är riktigt roliga (tar inte så lång tid som vanliga monopol).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg