Att lägga in egen sill.

 
 

3V6A8173

 
 
 

Okej, jag har ALDRIG lagt in egen sill. Jag har liksom fått för mig att det är fantastiskt omständigt och bökigt, och så har det helt enkelt inte blivit av.

Men så fick jag ett paket Abba 5-minuterssill i samarbete med Abba och då förstod jag ju att det där kan till och med jag klara – det var bara att öppna förpackningen, hälla över spadet i en burk, skiva sillen så stor jag vill ha den och sen smaksätta med precis vad jag själv ville. Så nu har jag bannemig lagt in en egen sill (eller ja, tre olika sorter om man ska vara exakt) till julbordet och här kommer receptet;

 
 
 

abbas

3V6A8178

 
 
 

Du behöver:

En förpackning Abba 5-minuterssill
En apelsin
En chili
En bit ingefära

 
 
 

abba

 
 
 

Gör såhär:

Häll av spadet från sillen i en separat skål/burk. Skiva sillen i så stora delar du själv önskar, skär apelsinen tunt (jag använde ca halva) och strimla chilin. Ingefäran skalar du och strimlar eller hyvlar. Ner med sill, chili, apelsin och ingefära i en burk och häll på spadet, låg sedan burken stå minst ett dygn i kylskåp. Och tadaaa! Du har lagt in egen sill minsann.

Man kan smaksätta med precis vad man vill (jag gjorde en med crème fraîche, chili och anis samt en med lime, svartpeppar och rödlök också) och det är det som är så vansinnigt roligt.

Kul att kunna stoltsera med egna smaker på julbordet.

 
 

2 kommentarer till “Att lägga in egen sill.

  1. Om man vill så kan man köra med vanlig löksill som grund också, jag tycker själv att det är godare. Det är visserligen lite pilligare om man inte vill ha med lökbitarna som fastnar på sillen.
    Det är sjukt kul att göra egen sill. Ska nog göra det i veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg