Att ha gjort dag ett av CIFF.

 

3V6A5661

 
 

Och så gjorde vi ju modemässan dag ett igår, jag och Jenny.

Här står Jenny precis utanför ingången och är pepp på att gå in. Det ligger på Bella en bit utanför stan (eller ja, det ligger i två hallar, men vi var bara på Bella igår och i ett showroom). Så himla snygg är hon att det inte är klokt. Och lång! Jag trampar runt som en liten hobbit efter henne.

Ska vi kika på vad vi gjorde?

 
 

3V6A5679

 
 

Inne i mässan är det stort och ljust och det finns cirka en miljon olika märken som har montrar, och alla som besöker (eller jobbar) är mycket fashion med vältrimmat skägg, hårknut eller starkt färgat läppstift (oftast inte samtidigt dock, även om det finns det med).

Vi startade med Twist&Tango!

 
 

3V6A5682-2

st

 
 

För er som aldrig varit med och kanske undrar hur det går till, så har butiken/inköparen oftast inbokade möten med olika företag i olika montrar. Så man traskar in, så kramas det en del, sen får man något att dricka och slår sig ner nånstans i montern där säljaren/märket berättar lite om den kommande kollektionen och oftast visar upp nåt signaturplagg dom tycker extra mycket om och så (nu är det alltså höstens mode som man får se och beställa, så det ligger en bit i fram i tiden).

Sen får man själv gå runt och kladda bland galgarna och plocka ihop sånt man själv tycker om, så hängs det på en klädställning och så sätter man sig ner igen och sen är det dags att börja beställa – och då berättar man hur många man vill ha av varje plagg och storlek och i vilken färg och så. ”Tre, tre, två, två, ett” låter det, och så skrivs det ner.

Jag ville också testa att köpa in så jag kastade spontant ur mig lite ”tre, tre, två, två, ett” jag också då och då i Jennys ställe, men då fick jag mest Jennys polismin så då drack jag lite cava istället.

 
 

3V6A5690

 
 

Och fotar mina fötter.

Här bredvid Jennys snygga väska, och ovanpå en mycket snygg matta.

(Skorna är från twist&tango minsann, tyckte det var passande. Dom finns här).

 
 

3V6A5674

 
 

Efter Twist&Tango var det dags för nästa stopp!

Hej hej, där är jag. Igår hade jag skinnleggings och blus från Malene Birger, och ganska mycket fluff i håret (jag jag vet, det börjar nästan bli en uniform nu den klädseln, men jag trivs så himla bra i det där, och så är det bekvämt också).

 
 

3V6A5721

 
 

Nästa stopp var Stylesnob.

Där gjorde vi om hela proceduren och jag hittade mycket fint.

 
 

3V6A5700

3V6A5704

3V6A5714

 
 

Ett litet axplock av skor som skrek efter mig.

Jag försökte på varje stopp erbjuda mig att swisha in betalning, men nej – man måste vara butik och man får tyvärr inte köpa bara ett par av nåt. Attans.

 
 

3V6A5728-2

 
 

Sen tog vi en taxi och åkte till det drömmigaste av drömmina ställen;

By Malene Birgers showroom!

Eller ja, showhouse kanske man ska säga i det här fallet, för dom har faktiskt ett helt hus. Underbart inrett och med en reception och massa snygga kvinnor i culottebyxor, och där man får kaka i en trasslig liten påse medan man väntar.

 
 

3V6A5738

 
 

Här väntar vi.

Kakan har vi ätit upp.

 
 

mb

 
 

Om det fanns något fint?

H e r r e g u d.

Som den korta jackan på bilden åt vänster, och sjalar i nya print (ville ta ALLA och springa, men jag är inte så snabb).

 
 

3V6A5740

 
 

Och s k o r n a!

Herregud, skorna.

 
 

3V6A5744

 
 

Och vackra blusar och byxor och väskor i nytt print i härligt höst-rött och petrol och –

ja. Ni fattar.

Där stannade vi ganska länge.

Och sen var det dags att ta en taxi tillbaka till hotellet (Kong Frederik) och så var det lite allt från modemässan för den dagen. Men idag fortsätter vi och ska plöja montrar på Bella för att se om vi hittar något nytt märke till Jenny, Banditen kommer och så blir det ett besök på Ash.

Modemässan dag 2 coming up!

 

13 kommentarer till “Att ha gjort dag ett av CIFF.

  1. Bra att du inte försökte springa iväg med dyra sjalar under armen! Men kul att få se och höra lite om hur det går till på en modemässa.

  2. Underbart att du delar med dej! Och du skorna, de i ena paret brun de andra beiga, såg nästan likadana ut!!!!! Vilket märke och när kommer de ut? Såå otroligt snygga!!!!! Ha en fin dag 2. Kramis

  3. Åååå var på Ciff en gång i världen: )
    Längtar!
    En annan fråga;:vågar man köpa en gammal skola-som ni gjorde- som är i totalt renoveringsbehov? Hur mycket har ni lagt på renoveringen ca? Du får gärna maila istället : )

  4. T A C K för att du delar med mig både här och på instagram 😀
    Älskar Köpenhamn, min släkt bor där så dit får det bli en tripp snart å drömmen hade ju varit att arbetat med kläder på något sätt… Nu arbetar jag i en reception å får klä mig i fina kläder iaf 🙂

  5. Åh, Bella! Var där på Alzheimers-konferens sommaren 2014 🙂 bor ni på Bella Sky eller inne i stan? tycker det känns så lustigt när man tar tunnelbanan ut till Bella, det ligger liksom nästan mitt på landsbygden haha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg