Att göra sina bryn.

 

bryn1

 
 

Jag har ju lovat att visa hur jag gör när jag sminkar mina bryn, och jag försökte mig på det där med video men kom snabbt på att jag OMÖJLIGT kan peta på mina bryn med en penna spegelvänt (som det blir i en dator när man ska filma) så igår försökte jag helt enkelt fota det hela istället – så tar vi det med bilder och text. Jag är som sagt ingen make up-expert och det finns säkert en miljon ”korrekta” sätt att göra detta på, men jag visar bara hur j a g gör – så finns det väl andra sätt också som sagt.

Som jag skrivit innan är det en en ganska stor skillnad på mina bryn innan eller efter smink – det är det på dom allra flesta, väldigt få är begåvade med sådär tjocka, jämna, svepande svalvingar som man mest drömmer om. På bilden ovan är brynen helt osminkade.

 
 

3V6A8232

 
 

Samma här!

Mina bryn au naturel. Jag har hyfsat mycket, men de är väldigt glesa längst fram vilket gör att den främre biten försvinner på håll. Sen har jag bra och täta bryn en bit, och så slutar dom aningen för kort för min ögonform, så det är de två områdena som gör absolut mest när jag fyller i.

Då sätter vi igång! (Jag kommer att ta i lite mer än jag brukar när jag sminkar brynen här, för att det ska synas mer tydligt på bild).

 
 

BRYN2

 
 

Jag börjar med min Anastasia Brow Wiz som jag älskar eftersom den är så himla, himla tunn i pennan och går att få knivskarpa linjer med (inte sådär suddiga breda som jag tycker att det lätt blir annars). Jag har färgen Medium Brown, den är lagom för mig.

Vad jag gör är att jag först markerar var mina bryn faktiskt börjar, in mot näsroten, den biten som lätt försvinner annars. Sen gör jag en kontur i linje med överkanten på mina bryn, i den form de faktiska har. Sen gör jag en linje i samma form som mina bryn, under brynet, men där ger jag mig själv en halv millimeter extra ungefär för att göra dom liiite tjockare. Och så i slutet, där jag inte har några bryn, låter jag de två linjerna mötas i en tjocklek och form som jag tycker blir bra.

Här är anledningen till att jag tycker det är skönt att gå och få brynen färgade och sådär en gång innan man börjar med att sminka sina bryn, då ser man enklare var ens bryn faktiskt går och vilken form de har. Sen lär man sig det ganska fort.

Redan här kan man se hur mycket mer bryn jag ser ut att ha, och det enda jag har gjort är att markera konturen på mina befintliga bryn, och ge mig själv en halv millimeter extra under och kanske 4 mm i slutet.

 
 

3V6A8252 (1)

 
 

Och så är det dags att fylla i brynen!

ANTINGEN så fyller jag i det mellan konturerna genom att använda pennan och göra små, små streck (precis som hår), ELLER så använder jag Anastasia Dip Brow Pomade (Medium Brown även här). Det är en smaksak, båda funkar fint, men nu tar jag pomaden eftersom den ger ett mer ”poppande” resultat och syns bättre på kort. Jag doppar penseln i pomaden och duttar sen av på handen så jag inte har för mycket innan jag börjar att fylla i.

 
 

bryn3

 
 

Så jag fyller helt enkelt i mellan konturerna tills jag är nöjd med styrkan.

På vänstra bilden ser ni en närbild på hur det kan se ut, och på högra bilden sportar jag ett målat och ett omålat bryn.

 
 

bryn5

 
 

Och tadaaa!

Sådär stor blir alltså skillnaden på mina bryn, ofixade och fixade! När man ser dom bredvid varann så reagerar man såklart på vilka jäkla bryn jag smetat på, men när man inte har något före så blir kontrasten faktiskt inte så stor (nu är dom ett litet snäpp mörkare än jag brukar ha, men ni fattar). För mig tar det kanske 3 minuter nu för tiden att göra båda brynen, och bryn – mascara – rouge räcker liksom långt om jag ska utanför dörren tycker jag.

Så sammanfattat;

välj en färg som passar till dina egna färger, följ den form du har på dina egna bryn och var inte rädd för att prova. Om man vill ha markerade bryn så är det största misstaget som är lätt att göra är att man tar en ögonbrynspenna och bara drar igenom brynen liksom vilket gör att man missar hur breda bryn man faktiskt har. Kolla dig själv i spegeln så ska du se att om du tar från rot till topp så finns där en hel del mer som sticker utanför den där ”vanliga” penndragningen. Rama istället först in med en tunn penna så ser du hur mycket du faktiskt har. Och öva! Jag brukar kolla på videos för att få en hum om hur andra gör, särskilt med samma produkter som jag själv använder, som till exempel den här. Googla ”How to” och så det märket på den ögonbrynsprodukt du använder så kommer det mängder av tips. Det är helt freakin otroligt vad folk kan trolla!

Så japp, typ världens längsta inlägg om ögonbryn.

Nån gång ska ju vara den första för det också, ha ha.

 

22 kommentarer till “Att göra sina bryn.

  1. Tjusigt! Ja, där har jag en hel del att lära! Jag har ganska mörka och tjocka naturligt, men inte den där fina formen som man kan få. Jag får börja öva helt enkelt 🙂
    Nu låter jag väl lite knasig, men vad är hemligheten med dina läppar? De ser så mjuka o fylliga ut.

  2. Hur är håller färgen över dagen? Själv använder jag bara vanlig ögonbrynspenna men på vintern kan mössan gnugga bort färg och på sommaren solglasögonen och det stör mig något enormt. Har verkligen letat efter nåt bra och hållbart

    1. Pomaden sitter verkligen som berg, så ska du ha mössa eller så över brynen så skulle jag rekommendera den. Den får du inte av med vanligt vatten liksom. Pennan sitter lite mjukare, men du måste fortfarande typ dit med fingret och dra ganska rejält för att det ska hända nåt.

  3. Wow!!! Du är verkligen så proffsig!
    Jag var o fixade mina bryn o fransar i fredags, har typ aldrig gjort det på salong förut…
    Men bara känslan att komma upp på morgonen och inte känna mig så blek gör så mycket. Blond, men både ljusa bryn o fransar är ingen hit… Å så vinterblek med liksom 😉
    Tack för lektionen!
    Kram Anna

  4. Tänk att jag igår för första gången tänkte på att kanske börja sminka ögonbrynen å så läser jag detta inlägg idag! Haha 🙂 så rätt i tiden, tack!

  5. Hej Emma! Jag har läst din blogg i flera år, tack för en mycket bra sådan! Nu är det såhär att min bästa väninna ska föda barn inom några veckor, och har bett mig vara närvarande. Vill minnas att du hade din bästa väninna närvarande under din första förlossning och undrar om du kunde ge mig lite tips på vad som födande behöver? Var det bra att ha en vän på plats? Hade du det andra gången också? Inser att det här är sjukt privat, om det är för privat så läs bara kommentarens första mening, hoppa över allt det andra och ha en underbar dag 🙂 kram!

    1. Men ingen fara alls :*

      Det var det bästa jag kunde göra, att ha med Nelly på förlossningen. Och vad din kompis behöver? Hon behöver DIG. Inga tidningar eller choklad eller så, utan dig – det som du redan ger henne idag i din vänskap. Exakt vad det är (lugn, skratt, trygghet osv) kan jag inte svara på och kanske inte du heller, men bara genom att vara med så kommer du ge henne det. Jag hade bara mannen med mig på Noahs förlossning, dels för att det var snitt och det redan är en uppsjö av folk i salen men också för att jag inte alls hade samma behov vid snittet på nåt vis. Lycka till!
      Kram

  6. Nä, det där gillade inte jag. Alldeles för stora och arga 🙂 Men smaken är som baken, tyckte du var naturligt vacker på före bilden.

    1. Ja, tur att den är som baken 🙂 Tror det här är den första bilden där mina naturliga ens syns – annars är dom alltid målade 🙂

  7. Vet du om Anastasia produkterna finns i någon butik? Är nyfiken på dem men har inte en aning vilken färg jag skulle behöva 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg