Att använda värmespolar.

 

3V6A8348

 
 

Eftersom jag fått lite frågor om hur jag gjorde håret på Furniture & Light, så tänkte jag helt enkelt sätta ihop en liten såhär-gör-jag till er!

(Och ja, det var säkert bättre/snyggare/mer naturligt innan jag rullade upp det på spolarna, och smaken är som baken och allt det där men det här är alltså för de som uttryckligen frågat hur jag gör, okej? Man måste ju inte göra såhär).

Jag brukar använda värmespolar när jag vill ha lite mer volym och lite retrokänsla, och framförallt så tycker jag att det är så himla mycket smidigare och enklare att använda än till exempel en locktång. Mest för att man bara rullar i dom och sen kan man gå och göra annat i väntan på att det ska svalna, istället för att sitta och locka slinga efter slinga av håret.

 
 

3V6A8370 (1)

 
 

Såhär ser mina ut!

Ett styck låda från Remington med både stora och mindre spolar i. Jag har ju ganska mycket hår som ni vet och de här räcker PRECIS till att rulla upp allt, ibland felar det på två slingor och då får jag bara sätta dom sist när det svalnat nån annanstans.

 
 

3V6A8399

spolar1

 
 

Japp då var det dags!

Spolarna används på torrt hår, så se till att ha haft i värmeskydd och allt det där innan. Jag brukar, utöver värmeskydd, ha den här styling-gelen jag fått av Böddi en gång i tiden och som ger mjuka och inte så stenhårda lockar.

Åt vänster är alltså en förebild, åt höger visar hur jag rullar upp håret i sektioner – jag börjar med att locka underhåret och låter det andra vara uppsatt så länge.

 
 

spolar2

 
 

Och sen är det bara att ta slingor av hår, ca 2-3 cm breda (beroende på om du har den lilla eller stora spolen) och rulla dom in mot hårbottnen och fästa med den röda klämman som kommer med. Spolen kan vara ganska varm så man lär sig snabbt tekniken för att inte fräsa av sig fingerspetsarna.

Jag gör alltid luggen och det håret närmast ansiktet sist, mest för att jag vill kunna lägga det ”åt det hållet” jag vill ha det sen. I mitt fall i en liten snedbena.

Och sen kommer vi till det viktiga – spolarna och håret måste svalna.

Är man på semester och sitter ute på terrassen tar det ungefär lika lång tid som det gör att måla naglarna på båda händerna. Hemma tar det lite längre tid. Men du kan ju gå runt och göra precis vad du vill under tiden, så det spelar ju ingen roll.

 
 

spolar3

 
 

När håret är helt svalt är det dags att ta ur spolarna!

Då ser man ut såhär. Inte så fancy kanske.

Eller ja, j a g tycker att det är lite för tighta lockar för min smak, och lite för mycket fluff, så jag ser till att ta fram hårsprayen och spraya över håret, låta det torka och sen är det borsten som gäller (jag har en tangle teaser, tycker att den är oslagbar). Först skakar jag ut lockarna så gott det går med fingrarna och sen borstar jag försiktigt igenom håret.

Obs igen! Håret måste ha svalnat o r d e n t l i g t innan man borstar ur det.

 
 

spolar5

 
 

Och tadaaaa!

Volym och glamourlockar minsann (och om ni undrar varför jag drar ner tröjan är det för att ni ska se vilken typ av lockar det blir, håret smälter in i tröjan annars). Här har jag alltså borstat igenom håret, gnuggat lite hårolja mellan handflatorna och sen dragit det över håret för att få bort det där frissiga, flygiga som det annars blir när man borstat. Lockarna håller i cirka två, tre dagar på mig om jag bara hjälper det på traven med lite torrschampon i hårbottnen.

Så använder jag alltså värmespolar. Ett tips om du vill ha ett alternativ till tång och tycker om att kunna göra något annat under tiden du väntar på att håret ska bli färdigt.

 

12 kommentarer till “Att använda värmespolar.

  1. Snyggt! Riktig filmstjärnekänsla! Måste bara fråga var din fina topp kommer ifrån??
    Kram Nettan

  2. Haha, jag gillar din disclaimer! Låter som om folk kommenterat något tidigare inlägg? Kan inte fatta varför man på internet hela tiden skall uttrycka negativa åsikter. Det är ju inte som man går fram till dig och säger att man tycker det är snyggare innan, helt obedd? Jag gillar internet, men ibland blir jag lite rädd för hur folk blir när de har en skärm att gömma sig bakom. Ha en bra dag!

  3. My good vilka snygga lockar.
    Det där kanske vore något för mig som verkligen i n t e älskar att stå framför spegeln och göra lockar med tång. Svettas alltid kopiösa mängder när jag står där med darrande armar (har försvinnande lite muskler just där tydligen) den goda halvtimmen det tar och vet inte hur många gånger jag har bränt både hårbotten och öron.
    Helt underbart hur du lyckas väva in svar till de som lämnar negativa kommentarer, i själva inlägget och med en touch av humor – du är fantastisk ❤️
    Önskar dig en fab söndag.
    Kram Malin

  4. Wow, så snygga lockar! Riktig glameffekt på dem. I inlägget fredag, ligger en jättesöt kudde i Buses soffa. Den har ”blundande” ögon 😊. Jag fick en känsla av att den kanske finns på Mokkasin, men hittar ingen sådan där. Var kan man hitta en sådan?

  5. Så snyggt!! Har funderat på att köpa värmespolar och nu slår jag nog snart till. Du är så himla skön med dina kommentarer ”Och ja, det var säkert bättre/snyggare/mer naturligt innan jag rullade upp det på spolarna” Och ”och om ni undrar varför jag drar ner tröjan är..” hahaha…det märks att du bloggat en tid och vet vad du kan vänta dig för kommentarer annars. 🙂 Det är därför vi älskar dig och din blogg. Ha en fin måndag. kram Annika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg