Att önska glad påsk!

 

3V6A4579 (1)

 
 

Ja men så var det väl dags för att önska Glad Påsk, inte sant?

Jag var tvungen att gå ut på fejjan och fråga vilken dag det egentligen var som man gav påskägg och så, för för min egen del kunde det lika gärna varit i torsdags. Men nehej, det var tydligen idag – så då har jag gömt lite ägg idag (och lagt ett inte så gömt, är man fyra ska man inte behöva jobba så mycket för det goda tycker jag; det kommer man få göra nog sen så att säga). Så snart vaknar det nog en påskpepp herre i huset och vill fira påsk kan jag tro.

Vi somnade så h i m l a tidigt igår, Buse och jag – vi var helt enkelt trötta bägge två och kröp till kojs vid sju för att ha ”filmtajm” och vid åtta var vi båda utslagna och inte så mycket sällskap åt resten av familjen. Men det var skönt att sova, det var ju det.

 
 

3V6A4589

3V6A4586

 
 

Det här påskägget hittade jag på Blomsterpigan i Malmö när jag var där sist och jag tyckte att det var så perfekt i sina mjuka färger, och i den där storleken som tillåter lite större saker i som ett litet gosedjur eller så. Silkesbandet i guld knöt jag själv runt (kruxet med att knyta runt något äggformat är att använda dubbelvikt tejp, annars åldras man ganska fort) och vips så var det ju riktigt blogg-matchat där på nattygsbordet, vilket jag faktiskt inte alls hade tänkt på från början om man nu ska erkänna det. Men såhär ser det iallafall ut där inne nu, i väntan på att den äldsta ska vakna.

Idag har jag en h e l t sinnessjuk nackspärr så det ska nog till någon form av mirakel om jag ska måla nåt mellanrum, men man vet aldrig; ibland kan det släppa när det värmts upp lite under dagen. Men mest troligt är att jag får ägna mig åt mer stillsamma påskaktiviteter, som att äta lösgodis och så.

Glad Påsk, alla fina!

 

9 kommentarer till “Att önska glad påsk!

  1. Här ska det också gömmas ägg! Trots att barnen är 13 och 24 (22 – åringen är i Thailand och får sitt ägg när han kommer hem. Båda våra vuxna barn är utflugna, men ägg ska man ju ha ändå 😊)
    Jag åker också på nackspärr från hel…tet med jämna mellanrum. Sist lyckades jag lägga mig ner utan att skrika, med en varm vetekudde under nacken och en kudde runt om för att stabilisera huvudet. Råkade somna till och får höra av mannen i huset att jag såg ut som en död gamling i en kista 😃
    Nåväl, krya på dig! -ät mycket godis, det hjälper! 😉😃

  2. Glad Påsk till Er med!
    Här i Småland kommer Tranan med ägget… Inget jag är uppvuxen med då jag kommer från Blekinge, men dottern anammar ju dessa traditioner då hon alltid bott i Smålandia;-) Så det var igår morse här 😉
    Hoppas din nackspärr ger med sig… Aj aj… Smärtstillande och värme.
    Ta hand om dig!
    Kram Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg