Att säga godmorgon från köket.

 

3V6A9761

 
 

Godmorgon!

Idag var jag duktig och drog fram zoom-objektivet igen för att kunna ta lite bilder på köket där man ser helheten på ett annat sätt an vad det går att få fram med det fasta. Dock så HATAR jag att fota med zoomen när ljuset inte hunnit komma fram ordentligt (det blir grynigt) men ni får iallafall en uppfattning.

Såhär ser det alltså ut ännu!

Det är ny färg på väggen bara, en väldigt mjuk nyans från Lauthentique som heter 61. Dons.

 
 

3V6A9794

3V6A9814

 
 

Fortfarande SÅ HIMLA NÖJD med lampan!

Som sagt; det jag älskar med våra hantverkare. Jag kan skissa ut en idé från huvudet och så förstår dom direkt vad det är jag menar och lyckas göra det verklighet, utan att tycka att jag är totalt bananas (eller det kanske dom tycker, men de visar inget iallafall).

 
 

3V6A9789

 
 

Golvet blir bara snyggare med tiden, längtar tills det slits ännu mer så att det liksom bleks och färgerna som ligger under kommer fram här och där – så det vita kommer lite i det gröna och tvärtom.

 
 

koket

3V6A9809

 
 

Lamporna ovanför köksbordet är från Olsson&Jensen, själva köksbordet från ILVA, och på bänkskivan av kalkstuc står en liten vas med körsbärsblommor som Buse byter ut varje dag.

 
 

3V6A9778 (1)

 
 

Och det var vårt kök denna morgon!

Själv ska jag snöra på mig skorna snart och ta med flickorna ut på en morgonpromenad – det är så vackert nu med rapsen som kommit ut och även om promenadstråken kanske inte är de roligaste i världen så njuter dom av att få traska fram med försommardoft i nosen och högt burna svansar, så en lite längre vända på morgonen är nästan ett måste den här årstiden (ni vet, regnar det finns det inte en chans i helvete att jag knappt får dom utanför dörren).

Och så ska jag, så smått, börja planera för semester faktiskt. Lite ledigt, inte från bloggen men från det andra, så att jag har en vecka eller två med mindre åtaganden och mer rum att röra mig.

Tänk; vi är där nu!

Semesterplanerartider.

 

15 kommentarer till “Att säga godmorgon från köket.

  1. SÅ snyggt kök! Älskar golvet och tänker göra ngt liknande själv i något av rummen på vårt alldeles nyköpta torp.

  2. Underbart fint! Hur upplever du Kalkstuc nu efter en tid har gått? Är det tåligt och hållbart? Långsiktig lösning eller quick fix lixom? : ) funderar på att ”våga” sätta det ovanpå gamla klinkers i vår hall, skulle du avråda om man tänker sej att det bör hålla åtm 10 år typ… : ) ?

    1. Alltså det är ju helt omöjligt att svara på känner jag – vi har ju haft vår bänkskiva i typ ett halvår :S Den är ju jättefin nu (vi la den inte själv) men hur den kommer se ut om 10 år vågar jag tyvärr inte svara på.

  3. Alltså, jag har nog aldrig ”träffat” någon som har sånt öga för detaljer, för sammanfattning och fantastisk smak som du har, i allt du gör. Faan vilken människa du är! Jag är så imponerad och glad för din skull. Möjligtvis lite avundsjuk med, men aldrig bitter eller sur. Unnar dig verkligen all framgång!
    Favoritbloggen!

  4. Har velat fråga dig hur du resonerade när du vågade åka till Paris? Terrorutsatt och allt. Själv är jag enormt flygrädd ej flugit sen 2009 och nu med dessa terrorister lär det inte hända heller. Sist var jag i just Paris och har alltid längtat tillbaks, vill åka till Amsterdam och Italien men tror aldrig jag kommer våga igen 🙁

    Varför jag undrar är att min man han behöver resa i jobbet då och då och jag blir alltid så bitter på honom. Hur kan du utsätta familjen för det kan jag säga? Sen går jag runt i full panik tills han är hemma. Försöker få honom att välja bort det på jobbet osv. Ger honom dåligt samvete. Alltså total panik. Varken medicin lr terapi har lyckats hälpa mig än :/ Ja jag vet att man kan dö precis hur och när som helst men det är trögt med att få in i den här hjärnan =)

    Jag är väl medveten att jag aldrig kommer få in min skräck-mentalitet hos honom men hur gör man liksom? Är i grunden en väldigt ångestig panikartad person men man vill ju inte vara sån.

    Ha det så gott!

    1. Ja alltså det kan man fråga sig. Jag är ju flygrädd OCH ganska nervöst lagd över lag, men jag har gått i så mycket KBT att jag har lärt mig hantera det. Det viktigaste är ju att inse att jag inte kan påverka om ngt sånt skulle ske, och att jag i så fall bara hade en jävla otur liksom. Det är väl så jag försöker tänka, och sen håller jag mig sysselsatt med annat (läsa, prata) för att inte KUNNA spåra i tankarna – för mig är det viktigast innan jag boardar och innan vi lyft. Väl på plats försöker jag att inte hänga på de mest utsatta ställena kanske, man behöver ju inte vara dumdristig, men i Paris kände jag mig otroligt trygg i princip hela tiden.

  5. Så himla härligt kök ni har! En blandning mellan gammalt och nytt – en helt underbar sådan!
    Vad är det för färg/kulör som du målat den lilla hylla med, där snäckorna hänger?

  6. Du lovade återkomma med rapport om hur målningen av kökskranen fungerade efter ett tags användande (om jag inte minns fel..).
    Så hur sitter färgen fast? /Stina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg