Att ha en nästan ny säng.

 

3V6A8457 (1)

 
 

Ja vad är det som står där och väntar?

Något väldigt efterlängtat må ni tro. Vi har ju en Carpe Diem-säng som ni vet, som jag ä l s k a r. Jag har haft den i vad som måste bli tio eller elva år nu och det är den möbel i hemmet som jag aldrig skulle kunna skiljas från tror jag; varje gång vi varit borta och kommer hem och man kryper ner för första gången på dagar så säger jag alltid herregud vad skön säng vi har och lägger mig suckande tillrätta.

Det är ett gott betyg. Och även om sängen är minst tio år gammal så är den precis lika skön ännu – MEN vi har de senaste två, tre åren pratat om att man borde byta bäddmadrassen. För även om jag älskar sängen så får en bäddmadrass väldigt mycket stryk på tio år, särskilt när man haft bebisar och småbarn som frikissat och allt annat som kan ske. Jamen ni vet. Det har spillts dricka, det har varit sjuka barn, det har varit sjuka hundar – livet har helt enkelt hänt under de där tio åren och just madrassen fick väl ta största smällen.

 
 

3V6A8462

 
 

Men man kan ju inte byta en hel säng bara för det. Sängen i sig är ju fortfarande precis lika bra efter tio år. Så därför tänkte vi göra ett sängbyte light och bara se till att den gamla bäddmadrassen byttes mot en ny – och få känslan av en helt ny säng till en mycket mindre kostnad.

Och nu blev det gjort!

Exakt samma madrass som innan, bara helt utan spår av liv (den har en sommarsida och en vintersida, bomull och ull, vilket jag tycker är super och därför blev det exakt samma igen).

 
 

3V6A8474

 
 

Åh.

Alldeles kritvit och fräsch och fluffig!

Redo att finnas till tjänst i tio år till, minst.

 
 

3V6A8258

 
 

Det var några här hemma som inte alls misstyckte om vi säger så.

 
 

3V6A8280

 
 

Så,

så fick vi en ny säng utan att ha en ny säng – vansinnigt bra. Man ska inte laga det som inte är sönder.

Och sängen är fortfarande, och ännu mer, husets absolut mest värdefulla möbel. Det är där vi samlas, tar igen oss, sover, ser på serier, varvar ner, sover ut, läker och finner ro.

Hemmets skepp, med kuddar och dun och kärlek.

 

11 kommentarer till “Att ha en nästan ny säng.

    1. Ja gud ja, den finns för 90 och 180 🙂 Finns på alla ställen som säljer Carpe Diem, Sova etc.

  1. Åhh, vi har också en CD -säng och en exakt likadan 10-”year-ish” madrass. Jag håller fullständigt med dig, sängen är den bästa ever. Har aldrig legat i en säng som är så skön (och den är verkligen grym för onda ryggar). Ditt inlägg ger mig helt klart en spark i häcken, måste kolla upp ett byte av madrass. Så skönt det hade varit med känslan av en fräschare säng! Ha en fin dag!

  2. Håller med!! Vi har med en Carpe Diem säng och det är som att sova på fluffiga moln :))
    BÄSTA investeringen ever 🙂
    Kramar Anna

  3. Kan tipsa om madrasskydd på bäddmadrassen för de där första kritiska småbarnsåren. Inte vattentätt så man slipper känslan av att sova på plastad frotté men ”suger åt sig lite” skyddar förvånansvärt bra och lätt att tvätta. Finns bland annat på IKEA för liten peng.

  4. Ser fint och skönt ut. Men herrejösses så stor Haggis är! Saknar Spöket på bild numera, men antar att alla vovvarna mår bra.

    1. Jadå, alla mår bra. Spöket låg bredvid Tooka i soffan när bilden togs. Svårt att samla alla på en bild, de är ofta i par om 2.

  5. Tips är att ha dubbla kiss skydd, vi har en tunn, tunn madrass över bäddmadrassen sen plastad frotté. Inget kiss på själva sängen, och lätt att bara tvöttau

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg