Att lista värsta-bästa.

 

jg

 
 

Hittade en ”jag avskyr”-lista inne hos Engla och kopierade den, men modifierade den lite och la till även motsatsen (älskar) och här är mina svar:

Min äckligaste mat.

Jag har ju extremt svårt för ”klassisk husmanskost” tyvärr, det vill säga gratänger, rotmos, blodkorv, rösti, fläsk, pannbiffar, gröt och annat i den kategorin. Fy alltså. Och Mimosa-sallad! Det kan jag inte ens beskriva min avsky för.

Min godaste mat.

Åååååå, det mesta med kolhydrater! Så Italienskt för det mesta skulle jag väl tro; pasta i alla dess former. Och skaldjur! Och riktigt bra thaimat, eller indiskt. 

Fika jag säger nej till:

Säger man nej till fika? Skulle väl vara något med nötter i då men bara för att jag är nötallergiker och det blir så dålig stämning om jag ska sitta där och väsa.

Fika jag säger ja till:

L i m h a m n s b o m b e r! Herregud. Tio såna, ja tack.

TV-program jag aldrig skulle titta på:

Hmmmm, får väl bli de där amerikanska evighetssåporna som går på förmiddagen; Days of our lives och vad de nu heter. Jag försökte när jag var mammaledig med Buse men fattade verkligen ingenting. Och så det där vaselin-suddiga på linsen ni vet? Svårt för det. Dessutom skulle jag aldrig se dokumentärer om flygplansolyckor och sånt, mer för att det inte vore så smart.

TV-program jag gärna skulle titta på:

Nu pratar vi TV och inte Netflix etc, så då får jag väl säga Dr Phil och typ Animal Cops och sånt.

Hatväder:

Jag skulle säga slutet av januari och hela februari i Skåne. Då är detta det fulaste landskap man kan tänka sig; bara 100 nyanser av brunt så långt ögat kan se. Och så blåser det rakt igenom kläder och i sidled. Usch.

Älskväder:

Finns mycket! Riktigt jäkla domedagsväder med hällregn och storm (om man inte måste vara ute), när det snöar stora flingor som faller sakta, en höstdag med hög himmel och precis sådär kallt att det nyss börjat komma rök ur munnen, samt sommarkvällar.

Då tappar jag humöret helt och hållet:

När jag är gravid. Annars är jag ganska bra på att hålla mig kall, tror jag – blir mer iskall och tillbakalutad och analytisk. Inte så trevligt det heller kanske.

Då blir jag svinglad:

Av bra musik, av upplevelser som får hjärtat att fladdra, när jag får träffa nya människor och är på precis rätt humör för det samt när jag får skratta med hela kroppen så tårarna rinner.

Sämsta musiken:

Åh, house och techno! Untz, untz, untz ni vet. Blir så stressad att jag inte vet vad jag ska göra.

Bästa musiken:

Beror helt på vad jag ska göra. Men oftast är jag en singer/songwriter/vis-tjej. Amanda Bergman, Lasse, Joe Purdy och så vidare. Texter är superviktigt för mig. Ska jag peppa så är det mer Nicki Minaj och Beyonce och sånt.

Värsta tiden på dygnet:

Mitt i natten om jag sover och måste gå upp. Fi fan.

Bästa tiden på dygnet:

Runt 10-13 tycker jag. Och mellan 19-21.

Då blir jag grinig:

När jag har haft ont i ryggen i dagar, när jag inte fått chans att vara ensam på länge, när jag är hungrig eller trött.

Då blir jag tillfreds:

När jag fått äta en riktigt god måltid, eller när jag får krypa ner under täcket med en godispåse och öppna en serie.

Mitt sämsta humör:

När jag blir uppretad proffesionellt; när jag liksom inte tycker att någon sköter en sak proffsigt eller korrekt, då blir jag ganska syrlig och kall som sagt.

Mitt bästa humör:

När jag är social och utåtriktad och får vara i rätt miljö för det. Då är jag nog ganska rolig vill jag tro.

Sämsta grejen jag äger:

Hm. På ett sätt vill man ju svara bilen eftersom det kostar, tappar värde och kräver underhåll men den är ju bra att ha. Så det får väl bli ett par spolar som skulle vara grymma för att kunna sova med, men det var dom INTE kan jag säga. Herregud, sov inte en blund och inte blev jag särskilt snygg heller.

Bästa grejen jag äger:

Min steamer! Älskar min steamer trots att jag utrymt Falkenberg Strandbad med den. Utan den skulle jag inte kunna fixa kläderna i butiken eller snabbt fräscha till något inför fotograferingar och så vidare.

Fulaste klädplagget jag vägrar bära:

Man kommer aldrig få se mig i jeanskjol, så är det bara. Vet att det är sjukt hett nu och det är schysst på andra, men jag tror att jag är för nära då det var hett sist och förknippar det enbart med tanter på Pianobarer i fransjacka. Skulle heller aldrig bära choker igen, en såndär sammetsgrej runt halsen man hade på nittiotalet ni vet, förmodligen av samma anledning – jag bar det då och kände mig fab, men nu vill jag inte vara femton igen.

Plagg jag älskar att bära:

Om jag bara ska vara hemma och inte visa mig bland folk är det mannens gamla pyjamasbyxor, en tshirt och noll bh. Sen har jag som bekant två ”stilar” jag älskar; det ena lite mer fladdrigt och bohemiskt med maxiklänningar och print och tofsar på skorna, och det andra mer klassiskt med kavaj och skräddade klänningar och så.

Dofter jag inte tål:

Kräk. No can do kräk.

Dofter jag älskar:

Sånt som doftar utan att dofta på nåt vis, som mer är rent och fräscht, eller lite kryddigare varma dofter,

Värsta personlighetsdragen hos andra:

Jag vet att jag hade extremt svårt för en personlighetstyp när jag hade personal; de som ”fastnar” och bara gnäller över sin situation utan någon vilja att komma framåt. Där det saknas ett go eller ett driv att se sin egen roll och påverka det man själv kan påverka. Nu möter jag inte så många såna på grund av att jag väljer på ett helt annat sätt själv nu vilka jag umgås med.

Bästa personlighetsdragen hos andra:

Genuina, varma, glada människor som har ett driv och som säger ja mer än nej. Och som inte bryr sig så himla mycket om hur de uppfattas för att de är trygga i vem de är och hur de vill utrycka det.

Och det var listan, det! Något ni känner igen er i?

 

16 kommentarer till “Att lista värsta-bästa.

  1. Vilken rolig lista. Kan bara säga att du har förmedlat genom din blogg dina tankar och sätt att vara mitt i prick. Jag kan bara hålla med dig vad det gäller personlighetsdragen. Arbetar med bemanning på ett sjukhus och är så himla trött på personalen som bara gnäller på andra och hur lite de gör när de själva inte är ett stå vassare. De vill bara ha allt serverat men inte själva hjälpa till. Och när man ber dem om det tittar de på en som om man vore dum. Usch för den typen av människor. Älskar de som sprider glädje och ser lösningar istället för problem. För hittr man lösningar påmycket då löser sig ju alla problemen av sig själv.

  2. Jag ville bara säga tack. Tack, för att att du skriver och delar med dig av din vardag så att jag en gång för snart fem år sedan kunde trilla in här och förälska mig hals över huvud i dina flickor, som blev min dröm. En dröm som nu gått i uppfyllelse, när min 17 veckor gamla salukivalp ligger här och sover i soffan intrasslad mellan mina ben. Flera gånger varje dag blir jag alldeles tårögd, för att hon är så underbar och klok och vacker. Hon är min sol och min måne, den här hunden, och jag är så glad att Tant och Tooka indirekt förde mig till henne. Kärleken till en hund, alltså. Finns inget som den.

  3. Har följt dig i åratal nu och får alltid en sån skön känsla i maggropen av det du skriver och dina foton. Får lite lust att börja blogga igen, men den grejen behöver mogna lite, då det runnit a shitload av vatten under broarna sen dess och jag behöver landa rätt. Är dock kassast i världen på att kommentera, men när Mimosasallad kom upp på tapeten kan jag inte låta bli.
    En styggelse, Guds straff och kräkframkallande är ju bara början här!😊

  4. haha guldlista!! jag håller helt med dig om jeanskjol och chockers. sa det till bonusdottern förra veckan att chockers kan jag bara inte med. Eller dom här som ser ut som en tatuering runt halsen, ngt plastigt och stretchigt usch. Jeanskjol är samma där. Been there, done that, never again.

    ha de fint

  5. Åh, jag känner igen mig i det mesta. Men när jag kom till jeanskjol skrattade jag höghögst. Jag HATAR också jeanskjol. Det kan vara det fulaste plagget som finns. Punkt. Kunde inte med det senast det var på tapeten heller. Och choker. Ja herregud…. Aldrig mer. Och ja, vi är lika gamla 😉

  6. VAAA!! Jag som älskar mimosasallad, helst äten med missformad jeanskjol. Särskilt i sällskap med en fransjacka som mitt sällskap bär. En med enkla åsikter helst.
    kramis

  7. Har jeanskjol varit inne, sedan ute och nu inne igen? Det har jag missat och bär min varje sommar år efter år 🙂 Du skulle ju klä i en kortare och tightare variant än mina, men trivs man inte så trivs man inte.

  8. Visst blev vi lite paffa när brandalarmet gick, men det är sånt som händer 😉 Men vilka fina bilder det blev!
    // Henric hotellchef Strandbaden

  9. Rolig lista! Håller med om att tappa humöret på folk som inte sköter sitt jobb. Mycket svårt för mig som är en jävel på service att bli bemött på ett värdelöst sätt när jag vet hur _enkelt_ det faktiskt är att göra den lilla ansträngningen som förändrar allt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg