Att ha dagen före femårsdagen!

 

3v6a7532

 
 

Imorgon fyller han 5 år, den här lilla stjärnan!

Min älskade, klok, s n ä l l a, omtänksamma lilla kille som funderar på så mycket att jag blir alldeles yr och som kan bygga en stjärnkikare av lite hushållspapper om det ska va så. Kalaset blir om någon helg, men imorgon ska han firas med tårta och paket i sängen sådär som man själv blev när man var liten, och så ska han få sovmorgon om han vill (och kan, man brukar ju vakna väldigt tidigt på sin födelsedag) och bara ha det allmänt mysigt. På kvällen har han fått bestämma vad han vill göra och det blir en film med oss i sängen, lite chips och en Festis.

Han förstår det där med livsnjutning min kille.

Jag tycker att det har varit så HIMLA svårt att komma på paket det här året! Mest för att han själv inte önskat sig så mycket mer än Playmobil, men också för att både jag och mannen är så t r ö t t på dessa leksaker i plast som är kul i en halv dag och som sen finns utspridda och fattas delar och gud vet allt. Ni vet, de där som först åker ner i soppåsen när man ska rensa; eftersom man bara hittar en liten bit eller en arm eller så. Men detta var vad vi hittade åt honom i år, han läser ju inte bloggen ännu he he så det känns safe att lägga upp. Ni kanske är fler som har idétorka:

 
 

presenter

 
 

1. En sandlåda formad som ett skepp. Okej, han är ju lite för stor för sandlådor, men jag tänker att just skeppsgrejen kommer funka på honom; ett piratskepp. Så fyller man i sanden för lillebrors skull *host* så blir det lite win-win. Och så var den hyfsat snygg och något vi faktiskt kan tänka oss att ha i trädgården. Dock är jag lite nervös för den har inte hunnit komma ännu, så jag hoppas att den dimper ner idag. Fanns på 30% rabatt här.

2. Harry Potter och de vises sten finns ju i en illustrerad utgåva nu som är så himla vacker! Egentligen är väl Harry Potter för en äldre publik men eftersom vi plöjt alla Roald Dahl som är för ungefär samma ålder och han älskat dom, så tror jag att han kommer fastna även för Harry. Denna hittade vi här.

3. På akademibokhandeln köpte jag även Födelsedagsmysteriet, LasseMajas Detektivbyrå går a l l t i d hem.

4. Ett litet Playmobil, mest för att han så hemskt gärna vill, så överlåter vi resten av Playmobil-inköpen åt far- och morföräldrar. Självklart fick han det här med sjukhustema.

5. En vrålsnygg ryggsäck från Zara! Han vill gärna ha en rygga och denna var ju inte fel. Kan han ha sitt egna handbagage när vi är ute och reser.

6. Och så slutligen något som man vet aldrig blir fel; utklädnad! Någon i den här familjen ä l s k a r att klä ut sig, så nu blev det en superhjälte till samlingen. Batman hittade vi här.

Så nu må ni tro att man ser fram emot morgondagens födelsedagsfirande här hemma! Vad jag ser mindre fram emot är att behöva laga skärmen på min Mac; när jag fällde upp den i morse var den liksom randig i sidan så nu försvinner 5-6 cm synbredd och döljs av ränder. Tydligen har det blivit en spricka i skärmen (oklart hur, den var hel igår, nåt har hänt under natten) och eftersom jag lyckades med konststycket att tappa den från soffbordet typ tre dagar efter jag köpte den ny och fick EXAKT samma problem så vet jag hur svindyrt det är att laga. Men men, bara att göra det. Eller köpa en ny. Den är ju företagsförsäkrad, men självrisken är som bekant nästan lika hög som en lagning så det går på ett ut.

Men! Nu fokuserar vi på dagen innan femårsdagen istället.

High life.

 

13 kommentarer till “Att ha dagen före femårsdagen!

  1. Min dotter fyller 6 år i dagarna och hon önskar sig en docka (en likadan som hon redan har i stort sett och jag tror inte att hon kommer att leka med dockor så länge till). Dockan har även en doktorsväska (det har hon redan en med hur mycket grejer som helst i). Jag försöker luska om hon önskar sig något annat och det kom lite andra förslag. Men så tycker pappa att hon önskar sig ju en docka med doktorsväska och då blir det en sådan (you got me wrapped around your finger) 🙂 Du hade annars bra förslag på presenter.

  2. Åh nu har ju sonen redan fyllt 5år men båten var himla fin!Ryggsäcken är kanon den har vi tillsammans hela familjen med sånt man behöver när man lämnar hemmet!Stort grattis till Stora killen!🎈

  3. De där med presenter blir bara svårare. Min son fyllde 10 för lite mer än en månad sen. Otroligt svårt att handla till honom. Och de lär ju inte bli lättare. Men du har hittat väldigt fina saker till Buse. Hoppas han får en underbar dag. Kram

  4. Harry Potter tycker inte jag är för en femåring även om den är illustrerad. Roald Dahls böcker kan inte i mitt tycke jämföras med JK Rowling.

    1. Tycker du inte? Häxorna och Kalle och Chokladfabriken till exempel tycker jag är lite i samma stil vad det gäller språknivå och spänning. Såklart modifierar vi de läskiga bitarna när vi läser, men han verkar inte ha blivit särskilt traumatiserad 😉 Jag är så glad att han är omättlig på språk och nya äventyr, så jag testar den mer än gärna. Är den för långrandig får den vänta, inte mer med det.

  5. Häxorna brukar man i skolans värld inte ha som högläsning före årskurs tre pga dess ”läskiga” innehåll. Tycker bara att det finns massvis med böcker för barn i femårsåldern, men det är som sagt min åsikt

    1. Vi har aldrig brytt oss om ”åldersgränser” på böcker utan anpassat efter barnet mer än åldern 🙂 Och som sagt modifierat där det behövts, man känner ju sitt barn och vad hen reagerar på. Jag var precis som Buse och slukade böcker och började läsa ovanligt tidigt, och är så himla glad att jag fick lyssna på och läsa vad som passade MIG och inte ”min ålder” – för som du vet som lärare är det en enorm individuell skillnad. Tack vare det hade jag en så himla härlig fantasi som liten och en sån trygghet i ord och böcker. Om man ska gå rent på ålder är ju LasseMajas Detektivbyrå inte heller för femåringar, och det är en av Leos favoriter, och inte det minsta läskig 🙂

  6. Harry Potter är 100.- billigare på Bokus…=)

    Bra att du själv vet vad Buse gillar;) Brukar i de flesta familjer vara så…Håller helt med dig där..berikande=)

  7. Vilken fantastisk födelsedag han hade💕. Min kille älskade Helan böckerna när han växte upp, han gjorde alltid ”riktiga” jobb!
    Med vänlig hälsning, Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg