Att färga tillvaron en aning.

nitor

3v6a4413

 

Alltså, nu har jag gjort något så vansinnigt nervöst (jag var dock nervös i onödan visade det sig) och något jag nog gjorde sist när jag gick på gymnasiet;

jag har färgat plagg hemma i tvättmaskinen!

I samarbete med Nitor har jag fått testa att färga om några saker här hemma, i min egen tvättmaskin, och det var vansinnigt mycket smidigare än jag mindes det. Varför gör man inte sånt här oftare? Har ju mängder av plagg som helt tappat stunsen.

 

3v6a4394

 

Jag började med något jag inte var så rädd om; en av Buses gamla tråkiga t-shirtar. En vit sådan, som dessutom är den mest opraktiska färgen i världen för en femåring.

Den ville jag göra om!

Och eftersom tråden var av syntet ville jag ta en lite mörkare färg så att det blev en kontrast, så jag valde marinblå.

 

3v6a4403

 

Det är verkligen superenkelt; man klipper upp påsen i toppen…

 

3v6a4405

 

Och ställer in den i maskinen tillsammans med det torra plagget. Och sen sätter man igång ett standardprogram för bomull (utan förtvätt) på 30 eller 40 grader och låter den sköta sig själv. När det programmet är slut plockar man ut påsen och kör plagget en gång till, fast med tvättmedel den här gången. Och sen är man klar!

(Här var jag lite nervös, att färgen liksom skulle stanna kvar i maskinen och färga samtliga tvättar efter, det hade inte blivit så poppis här hemma – men det hände verkligen inte. Inte ett spår av färgen fanns kvar, jag körde en mörk tvätt efter för att vara på den säkra sidan).

 

3v6a4416

nitor2

 

Och tadaaa!

Marinblå, snygg t-shirt med kontrasterande sömmar istället för vit och tråkig. Tokbra. Särskilt för alla de där plaggen som man kanske inte använder så mycket längre för att de blivit tråkiga och urtvättade.

Vill du läsa mer om Nitor och vad du kan färga och hur man gör och sådär så hittar du mer info HÄR.

Nu ska jag ge mig på något lite mer delikat här hemma.

 

7 kommentarer till “Att färga tillvaron en aning.

  1. Jag såg att det hade kommit ut nytt och enklare sätt att färga på,skönt!jag färgar ganska mycket så detta passar mig perfekt.Jag har färgat både kläder som gardiner,dukar e tc ett bra sätt om man inte hela tiden vill köpa nytt.Så detta ska jag testa!
    Kramar

  2. Sist jag färgade något hemma var när jag var i min mörkblåa fas, jag färgade 4 stora vita bomullsgardiner mörkblå. Jag minns hur nojig jag var eftersom jag bodde i lägenhet och tvättade i tvättstugan, tänk om jag skulle sabba tvätten för nästa som kom.

    Vita tröjor är väldigt fräscht men de håller sig inte pigga så länge, rensade precis ur garderoben för yngstingen.

  3. Superbra! Har färgat en hel del och det är otroligt enkelt. T ex svarta jeans och svarta basic plagg, blir som nya och särskilt om det är kläder/inredningsprylar som man älskar. Gillar man lite bohemstil, så testa knytbatik och liknande 😄

  4. Vet du om färgen finns för polyester tyger ? I så fall tar det ju tråden oxå som oftas är i polyester på bomullsplagg ifall man inte vill ha avikande…..Kramar Lena i Färjestaden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg