Att ha hittat ännu en ljuvlig liten bok.

3v6a4472

 

Åh, jag måste visa er den här!

Hittade en s å himla vacker bok på SciFi-store nu när jag var i Göteborg; såg den i skylten och bara tvärstannade och gick in för den där visste jag att Buse skulle älska. Lite samma stuk som Tomtar som jag tipsat om tidigare; fast inte bara om tomtar. Nordiska väsen är en så, så vackert illustrerad bok med alla typer av oknytt och gamla sägner ni kan tänka er – komplett med bilder man vill ha på väggen och snirklig text med beskrivningar.

 

3v6a4567

bok

 

Tomtar, Källrå, Skogsrå, Bäckahästen, Näcken med mera – alla finns med!

Där är några kapitel som är lite läskiga och texten är inte direkt anpassad för en femåring kanske, precis som i Tomtar är den ganska högtravande, men jag gör den enklare när jag läser (och de läskiga bitarna hoppar jag helt över och de läskiga figurerna hittar jag på en ny, bättre historia om) men bortsett från det finns det mängder av roliga små skrönor som Buse skrattar förtjust åt;

som att man absolut inte ska kissa i en ring av svampar eller runt husknuten om man inte vill göra älvorna och vättarna arga.

 

3v6a4486

 

Så det får bli den här veckans boktips, till den äventyrlige (barn eller vuxen) eller till den som bara vill ha något vackert att bläddra i hemma i bokhyllan; Nordiska Väsen av Johan Egerkrans.

Idag ska vi ta söndag med fika, höstpromenad och lite jobb på toppen. Regnet håller uppehåll, så det gäller att passa på!

Ta hand om er, så hörs vi alldeles snart igen.

 

7 thoughts on “Att ha hittat ännu en ljuvlig liten bok.

  1. Hej Emma, jag vill tacka för Din fina goda solskens blogg…allt arbete Du gör…det finns vissa bloggar i min värld och tid som jag dagligen läser…Din är en av dem. Hos Dig får jag möta genuin och härligt skrivna inlägg med underbara toppkvalitativa bilder. Liksom boken Du skriver om här, snyggt omslag som och välarbetat innehåll a

  2. Tack Emma!!!
    Jag råkade skicka kommentaren innan den var färdigskriven…det jag hade kvar i mitt huvud att skriva var…
    Du delar ut solstrålar var dag Emma…genom Att Vara den Du Är och Du är så Värdefull, Här och Nu…
    Ljusa Kramar från Ninni.

  3. Åh! Älskar, älskar, älskar illustrationerna i den boken! Visst vet du att han även har gjort en bok om asagudarna, “Nordiska Gudar”? Men den kanske kräver mer censurering för att kunna läsas med Buse i och för sig… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *