Att låta tillräckligt bra vara nog.

annons

Ja, jag anser ju precis det – att det inte behöver vara 100%, bara det är tillräckligt. Att förenkla vardagen (där städning är en del) strävar jag själv efter så mycket jag bara kan, och ni har ju redan fått mina tips på hur man kan göra städningen mindre tråkig; med rätt produkter till rätt sak (som Serlas Handy till matbordet och deras Glas & Spegel till alla blanka ytor till exempel) och med musik samt med belöning på slutet.

Men hur kan det egentligen vara så städat hemma med 4 hundar och 2 barn? Och vad gömmer sig i mina skåp egentligen? Hur städar man när det kommer oväntat besök om tio minuter? Och vad har Quincy med det hela att göra?

Se filmen så får du veta mer.

14 thoughts on “Att låta tillräckligt bra vara nog.

 1. Vilken skön film! jag är också bra på dendär snabbstädningen så i skåp och garderober kan det bli en del stök. Mitt tips är att städat kök och toalett gör mycket, då gör det inte så mycket med kläder och böcker m.m. lite här och var enligt mig 🙂

 2. Ha ha, jag lever efter samma deviser här hemma! Fullt i lådor och skåp men prydligt på öppna ytor!
  Underbart befriande Emma! 5/5 😂👍🏻

 3. Haha så rätt! När jag var yngre hatade jag att städa, men det gör jag inte numera. Inte för att det har blivit roligare, men för att jag satsat massor på snygg förvaring och praktiska lösningar, så det blir helt enkelt inte lika stökigt längre. Jag började fundera över varför det alltid blev stökigt på vissa ställen. Vi människor är ju vanedjur. Det innebär ju att vi kan vänja oss vid det mesta. Och står det en tvättkorg på ett bra ställe är det inte svårare att slänga smutstvätten där än att lägga den på golvet. Men måste man gå en våning, tre rum bort eller så, så hamnar det på golvet. Jag har satsat jättemycket på förvaring i garderoben. Att allt har en plats och att det ligger praktiskt, så att jag slipper krångla. Allt är i bra höjd och nära sängen, så det är lätt att klä på och av sig och lägga tillbaka det rena 🙂 Så resonerar jag! Bra och genomtänkt förvaring minskar behovet av att städa. I alla fall ”plocka undan”-biten. Tvätta och städa måste man ju ändå, men det är lättare om man inte måste plocka undan en massa först. 🙂 Och det blir lättare att ”snabbstäda” före besök också.

  Mitt tips till alla som har et stökigt: Titta på vad det är för något som stökar ner och fundera på varför. Är det leksaker på golvet är en korg, kista eller sittpallar med dold förvaring grymt bra. Jag har inga barnleksaker, men desto flear hundleksaker…

  Här är hur jag löste badrumsförvaringen. Längtar efter nästa hus när jag kan göra något mer permanent och snyggt!
  http://narannie.se/2016/september/nar-det-ar-ordning-och-reda.html

 4. Hej, det var ju lite lustigt att du skulle ha städtips. Jag funderade nämligen på att fråga dig häromdagen om du hade tips på hur man gör rent mobiler. Du hade ett inlägg om diverse sådana i textil och så tror jag att du har lite djurhuvuden på väggen, också i textil. Kändes lite dumt att fråga om städtips men nu frågar jag i det här inlägget  Vi har sådana där trådbollar i en ljusslinga som ju är av textil och de blir rätt dammiga med tiden. Har du tips på hur man rengör mobiler och annat i textil?

 5. Du är bannemig den bästa jag vet på att göra något så tråkigt som att städa och hålla ordning till något enkelt, roligt (nåja nästan i alla fall) och ganska underhållande 😁 Jag tillhör tyvärr dem som alltid velat ha ordning och reda även i skåp och lådor (och det tar tid kan jag lova) i alla fall tills nu för kanske det inte är så fruktansvärt att ha lite oordning i det man inte ser, kanske det räcker att ha ordning i det man faktiskt ser för inte kunde man väl tro att det såg ut så i det där fina skåpet när man såg det utifrån, får helt enkelt skaffa lite mer snygg förvaring.
  Jag gillar hur du får en att tänka till i livet, hur känslan du förmedlar gör att man bara vill känna den där livskvalitén, du är mycket klokare än du vet om själv (tror jag minsann 😉)
  Här håller vi som bäst på att få nya fönster insatta i köket och i pojkarnas rum och med tanke på vad det innebär av trädamm, skitiga skor, och möbelkaos så blir det nog en eftermiddag i storstädningens tecken (då ska jag tänka på dig och dina positiva städinlägg 😆)
  Kram på dig och nu ha en härlig helg!
  / Malin

 6. Herregud, jag fick panik när jag kollade på det där 😁 Skulle aldrig klara det! Älskar att städa och gör gärna det och skippar Idol 😆 Älskar också din blogg, har läst i flera år nu! Ha en fin kväll!

  1. Haha! Håller med. Får utslag när det är oordning i skåpen. Jag vill VETA var mina prylar finns. Då blir jag lugn. Mitt trick att palla hålla den ordning jag behöver är 1) lagom stort hus 2) genomtänkt förvaring 3) drillade familjemedlemmar 😃

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *