Att fortsätta med spelandet.

annons

3v6a8258

 

Vi har fortsatt med vår utmaning av Alga;

att stänga av elektroniken några kvällar i veckan och spela sällskapsspel istället. I Drömmen var det Jakten på den försvunna skatten som plockades fram, och senast igår bjöd Buse på spelkväll uppe på sitt rum. Dock blev det ganska snabbt klart att det där lilla bordet och stolen inte skulle funka för oss vuxna, så vi fick förflytta oss till mattan istället.

 

3v6a8312

alga

 

Chips, kolsvart utanför och regnets trummande mot rutorna – den perfekta scenen för att mysa ner sig med ett spel. Älskar verkligen det där, att samlas på det viset. Har själv så himla starka minnen som barn av hur vi spelade vid köksbordet i Helsingborg, med vår kakadua skränande i köket (hon åt vid ett senare tillfälle en hel cigarr och kaskadkräkets, men det är en annan historia).

Igår blev det RESAN som plockades fram; tydligen en klassiker i nytappning. Från 5 år och väldigt lätt att förstå (och lagom lång speltid, ingen hinner bli otålig) och Buse gav det två tummar upp.

 

3v6a8366

alga2

 

Ja, ett så himla enkelt och tacksamt nöje!

Så även om vår ”utmaning” officiellt är slut kommer vi fortsätta att spela – så bra nedvarvning efter jobb och förskola och en chans att prata om vad som hänt under dagen och dessutom nånting som nästan hela familjen kan vara med på.

Vi ska sällskapsspela mera, helt enkelt.

 

10 kommentarer till “Att fortsätta med spelandet.

  1. Alltså det är typ veckans höjdpunkt. Vi spelar Monopol nästan varje helg. Givetvis på största allvar ( i alla fall mellan mig och maken ) haha. Och så är alla tre barnen med. Inga telefoner, ipads eller så är på och vi spelar och fikar ( obligatoriskt ) tills magen kniper nästan.

  2. Så mysigt med spelkväll!! Ni verkar vara en så fantastisk fin och mysig familj, fantastic four, fabulous four liksom 🙂 Sen över till nåt annat, som i och för sig också är helt fantastic och fabulous, ert hem! Det slår mig att ni har väldigt mycket ”plock” framme, fina prydnader och vaser, en perfekt hög med vikta filtar, osv osv. HUR gör ni för att hålla detta hem och alla dessa fina saker i fint skick med barn? Går inte Noah och river ner allt sånt stup i kvarten? Jag skulle SÅ gärna också ha det men har totalförbud av min kära make pga en 3-åring som älskar att lyfta/dra ner/slänga om det är det humöret hehe. Vad är det hemliga knepet? Hur gör ni??

    1. Ha ha det enda rummet som faktiskt har något i Noah-höjd (förutom Leos rum men dit kommer han inte själv pga trappan) är vardagsrummet där det står saker på soffbordet och den lilla bänken som han kan nå. Dessa var han intresserade av i början, men han fattar ju ”nej” liksom så efter nån vecka var det inte mer med det. Jag vägrar bo i ett hem jag inte trivs i rent visuellt, då tar jag hellre jobbet att lyfta bort och avleda i några dagar.

  3. Så himla härligt! Vi har köpt Pettson&Findus-spelet åt vår son i julklapp, ser fram emot att spela det med honom. Problemet hos oss nu är att vi dessutom har en 2,5-åring som såklart vill vara med på allt, men som är för liten för att förstå. Dessutom kan han ju allt själv, så att sitta i knät hos en vuxen och spela spel är inte riktigt att tänka på, hahaha.. Skulle behöva hitta lämpliga spel för ett så litet barn, finns det?
    Önskar dig en fantastisk torsdag!

  4. Sällskapsspel är ju bara så mysigt! Kul med lite nya tips, ser fram emot nån form av ”topplista” senare. 🙂 Kan tipsa om ett annat spel, Spökjägarna, som jag brukar spela med min 7-åring. Jätteroligt och lite klurigt spel som går ut på att hitta spöket som gömt sig hos tant Agda, genom att samla ledtrådar för att knipa en av tant Agdas spökdammsugare att fånga spöket med. Spännande för både vuxna och barn! 🙂
    Ha en fortsatt bra dag!

  5. Jag är ute efter ett sällskapsspel till en sexåring. Han älskar spela spel, kortspel, yatzy, monopol (junior ännu så länge), fia. Vilka är dina och Buses favoriter? Helst sådana som inte tar allt för lång tid (mer för min skull än hans, det är jag som inte har tålamod att spela länge;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg