Att ha en kärlek för Helsingborg.

annons

3v6a9531

 

Jag har som sagt en livslång kärlek till Helsingborg.

Anledningen till att jag inte bor här idag? Jag kunde ha gjort det igen nånstans där efter 2005/2006 när jag istället flydde till Malmö, men det har inte blivit så. Jag tror helt enkelt att jag känner att jag inte förtjänar att bo i staden igen, även om det känns som en väldigt konstig sak att skriva. Jag lämnade någon genomgod här, gjorde någon ledsen, och även om han skulle ha blivit mer ledsen i det långa loppet om jag stannade så känns det likväl som ett svek – och kommer nog till viss del alltid göra. Och så hade jag min mormor här, och förlorade henne här. Man ser hennes köksfönster varje gång man kommer in med tåget eller med bilen, och nu är det någon annans adventsljusstjärna där i fönstret och någon annan som lever i rummen som fortfarande måste andas av henne. En människa k a n inte bara försvinna ur väggar man levt inom i femtio år, hur många gånger man än målar eller tapetserar om. Jag tror att alla som har en kärlek dit dröjer sig kvar, som en mjuk parfym eller den avlägsna doften av pannkakor när man är tre rum bort – man kan bara ana det, men visst finns det där.

Självklart förtjänar jag Helsingborg, rent logiskt. Det är nog bara en egen milstolpe då, om vi säger så? Jag behöver ta ett steg till i själen innan jag själv känner det.

Och då är jag välkommen.

 

3v6a9543

 

Så vad gjorde vi nu i fredags?

Vi gick genom stan och jag blev precis som jag alltid blev glad över att se hur många butiker som faktiskt överlevt sen tiden staden var min. Jag sprang mellan Kicks och Åhléns och letade efter en parfym jag bestämt mig för att jag måste ha, men den fanns såklart ingenstans så den fick köpas på nätet istället när vi kom tillbaka till rummet. Vi tog en gående fika från Fahlmans och jag smet in på Cirkus och förälskade mig i en snygg väst och ett stort doftljus med lock, och så föll mörkret så fort att det nästan hoppade dimmerfunktionen.

 

3v6a9545

4

 

Och Noah var på strålande humör som alltid och jag kan inte för mitt liv begripa vad jag gjort för att få en så glad unge, men han var med och gjorde stan och drack Joe and the juice och klättrade på röda trottoarhjärtan och pekade på alla vackra julbelysningar som hängde över kullerstensgatorna.

 

2

3v6a9574

 

 Och sen gick vi tillbaka till hotellet för att byta om för middag!

Men fredagskvällen tar vi lite senare, för här hemma väntar julskyltning med två stycken pojkar samt ett stundande julgodisbak så livet får gå lite före, men vi ses snart igen.

Ha en alldeles underbar första advent så länge.

kappa: weekday | hatt: Studio Stilista
halsduk: Malene Birger
jeans: twist and tango här [sponsrat plagg]
tröja | DAY (här) [sponsrat plagg]
koden BLACKWEEKEND ger 20% hos Country-Dreams, se villkor här

 

10 kommentarer till “Att ha en kärlek för Helsingborg.

  1. Så fint du skriver om en stad :-). Har aldrig varit i Helsingborg men dina bilder visar att det ser mysigt ut!
    Ha en magisk första advent!
    KRAM

  2. Jag har varit i Helsingborg en gång men blev aldrig kär. Så för min del får du gärna flytta tillbaka en dag så att jag bli förälskad i stan genom dina ögon och dina vardagsinlägg och sedan ge den ett nytt försök.

  3. Vos enfants sont de bonne humeur parce que vous portez le bonheur en vous. Votre grand-mère vit dans votre cœur et là où vous vous trouvez. Bisous de France
    Your children are in a good mood because you carry happiness in you. Your grandmother lives in your heart and where you are. Kisses from France

  4. Flyttade hit för 13 år sedan (från Gbg) och blev kvar. Trivs så fantastiskt bra och dina underbara bilder gör ju stan ännu vackrare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg