Att ha haft en pangkväll med julbord, kvinnor och wauwauwau.

3v6a2050

3v6a2051

 

I förrgår checkade vi in på Mäster Johan – peppade och redo för årets julbord!

När man inte arbetar på kontor längre eller har kollegor i traditionell bemärkelse så kan man ju arrangera julbord ändå, fast med vänner och kollegor som är kollegor fast inte på samma företag eller vilken annan konstellation som helst. Tyckte vi iallafall. Så då gjorde vi det, mitt i veckan, för att starta december på absolut bästa sätt och liksom riva av startskottet för julspurten i goda vänners lag.

Och jag har ju de roligaste, mest flärdfulla vännerna man kan tänka sig.

 

3v6a2056

3v6a2053

 

Rummet blev snart fyllt av smink, hårspray, locktänger och pynt i vanlig ordning.

Vi hade sagt att vi skulle ta i så mycket vi bara kunde, för är det något som är roligare än ett julbord med vänner så är det ett julbord med vänner uppklädda till tänderna – så vi siktade på det. Där ser ni till exempel den lilla plymen från Studio Stilista som jag satte i håret lite senare.

 

3v6a2061

 

Där är den! Svajande lite bakom strax över axeln. Smälter in i kaklet lite, men you get the picture. Vi var wawawom. Och så örhängen jag hittade på Lindex och som var himla fina med ena sidan som en cirkel och andra som en styv pinne så det liksom var två olika örhängen fast ändå samma.

 

3v6a2112

3v6a2116

 

Nelly och Mathilda var på mitt rum!

Det är så h i m l a bra och stora badrum på Mäster Johan; man får plats hur många som helst om man nu skulle vilja. Nelly hade paljetter och Mathilda en helsvart bond-klänning med mycket strass i håret.

 

jb

 

Såhär såg jag ut!

Ho hoo, det var roligt. En röd Jessica Rabbit-klänning jag egentligen köpte för den där välgörenhetsmiddagen i våras men som aldrig användes då och kom till användning nu istället (den finns dock kvar här) samt en vit liten cape jag hittat på eBay. Och så världens bästa bh från Wonderbra såklart, så att man visste att allt satt kvar när man sträckte sig efter sillen.

 

3v6a2118

3v6a2124

 

Vi vinkade hejdå till Mäster Johan och gick till Johan P för att möta upp några av de andra innan, så att vi kunde gå i hyfsat samlad trupp sen. Vi drog väl inte lika mycket uppmärksamhet som när vi var på väg mot Gatsbykvällen, tack och lov.

 

3v6a2126

 

På Johan P!

Från vänster ser ni ju såklart (förutom Mathildas hår) Sriwanna, Denice, Caroline och sen Johanna (alla rosa namn är klickbara).  Jag tycker så mycket om de där Helsingborgsdamerna må ni tro, och det är så roligt när man skapar sig anledningar att umgås.

Här satt vi ett litet tag och smuttade på en drink, och in trillade sen Frida och Emilia också.

 

3v6a2139

 

På Savoy!

Inte riktigt alla, några är inne i matsalen, men trots allt en klick kvinnor och en stor julgran och sådär.

 

3v6a2147

3v6a2151

3v6a2148

 

Det är inte ett traditionellt julbord i vanlig bemärkelse på Savoy Grill, utan man sitter vid bordet och får det serverat dit. Så vi hade ett långbord för oss själva vilket passade alldeles utmärkt, och så blev det kramkalas och hälsningar åt höger och vänster. Där syns till exempel Iris i ett hörn, Svåra Lena, och så självklart Fru Sederblad som hade kvällens snyggaste klänning (vilket Frida inspekterar noga).

 

jb2

 

Iris, Emilia och så mina FANTASTISKA julstrumpbyxor (finns här). Har använt dessa både på julmarknad och julbord hittills och mer ska det bli.

 

3v6a2172

 

Först fick vi sill! Och gravad fjordlax och skagensallad och ägg och sådär.

Omnomnom.

 

3v6a2166

jb3

 

Varvat med djupa samtal, skratt och fina serveringar.

 

3v6a2198

 

Och sen SÅ god varmrätts-servering med confiterat anklår, julgriljerade revben, grillad tonfisk, saltbakad rödbeta samt puré på potatis och Västerbotten. Jamen ni fattar ju. Extremt bloggvänligt också, upplagt i små burkar och på fat. Och sen blev det osttallrik vilket jag slukade utan att fota, samt ris ala malta och glöggpraliner och allt annat gott man kan önska sig när man sitter 13 pers runt ett långbord och har julbord.

Och det var novembers sista onsdag det!

Svårt att få en bättre julstart, faktiskt.

 

10 kommentarer till “Att ha haft en pangkväll med julbord, kvinnor och wauwauwau.

  1. Det ser ut att ha varit jättehärligt och trevligt med alla tjejerna. Ni alla hade wow-faktor över er. Vilket kvinnogäng. Du passar i rött så inni norden. 😀

  2. Så underbart att ni körde all in, det är ju sällan man är i de sammanhangen så det gäller att antingen ta chanserna eller skapa dem, ni gjorde både och. Gött!!!

  3. Man kan ju inte låta bli att undra, var är banditen? Jag har tänkt så mycket på henne sedan i somras, hur mår hon, vad gör hon? Ses ni? Jag förstår om hon inte vill vara offentlig och att jag kanske aldrig får något svar. Hälsa och krama henne om du har möjlighet. Jag önskar er en fin jul!

    1. Var hon är? Hon är precis där hon brukar vara fast inte i sociala medier 🙂 Träffade henne senast idag. Hon vill bara vara borta från sociala medier och folk som inte känner henne ”på riktigt” just nu, inget större än så. Hon var inte med på julbordet av den enkla anledningen att hon inte vill synas för läsare utan vara ifred, och det blir ju svårt när där är så många med kameror.

  4. Underbart när man går all in så!! Fick lust att göra en fest med i det temat:) Oftast är vi ju så ”lagom” både i klädsel och annat, så detta är ju störtskönt!

    KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg