Att ha croissant-lördag.

 

Hej och godmorgon!

Har er lördag startat ännu?

Här har den startat med regn extra allt skulle jag säga; utanför är det blött och lerigt och Tooka tittar på mig som om jag förlorat förståndet när jag ber henne följa med ut på en morgonrunda. Jag har ingen aning om varifrån termen “hundväder” kommer, men den som myntat uttrycket har inte träffat mina iallafall.

Här hemma har vi bakat croissanter! Inte från grunden, utan såna man köper och bara rullar ihop och stoppar in i ugnens ni vet. Noah är i en fas just nu när han ska hjälpa till med ALLT så han föste helt sonika stolen på plats och klättrade upp vid spisen och sen var han redo att pensla croissanterna med smör innan de skulle in i ugnen. Det blev ett stycka ganska smörindräkta sådana, men det blir ju gott det också.

 

 

Först penslar man, sen väntar man otåligt på att de ska bli klara. Då sitter man en bit ifrån för man vet att ugnen är “BAM!” (varm) och det ska man passa sig för, det har han inpräntat.

 

 

Hm, de ser ju inte riktigt ut som på bageriet men de är rejäla i storlek och penslade med kärlek. Och var mycket, mycket goda kan jag intyga.

Idag hoppas jag att regnet försvinner för vi hade tänkt vara ute litegrann och det blir ju fasligt mycket trevligare om det inte spöregnar under tiden. Jag ska även försöka få till nästa Frukost med Emma (som kommer handla om att starta eget) nu när man faktiskt hör vad jag säger för först angången på dagar. Och imorgon ska vi iväg till ett ställe som jag tror pojkarna kommer ÄLSKA och som jag hittade när jag googlade runt här hemma efter passande söndagsaktiviteter.

Men lördagen startar vi såhär;

med croissanter och en väntan på att regnet ska ta slut.

 

3 kommentarer till “Att ha croissant-lördag.

  1. Är det inte så man menar med hundväder – att vädret är så dåligt att inte ens hundarna vill gå ut?

    (Ett annat tips med croissanter om det var såna med degen i en burk är att de inte ska stå alltför varmt, då jäser de…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg