Att inte ha tagit in våren ännu.

 

Nä, i vardagsrummet (eller något rum för den delen) är det inte vår ännu.

Inte ens en blomma som är vårig, eller sommarplädar. Där inne är det fortfarande vinter, mest för att det ännu är vinter utanför – och just nu ännu mer än nånsin. Nu har vi någon centimeter snö som ett täcke och den faller oavbrutet, och gör allting bra mycket vackrare än det brun-grå.

Så nej, ingen vår här inne ännu.

 

 

Men där är spår av pojkarna lite överallt.

 

 

Tids nog byts plädarna ut och tulpaner kommer in, jag ska bara få feelis först. Och nån vårfeelis är jag ganska långt ifrån just nu – för några dagar sen dreglade jag över loafers och ankelkorta byxor men just det får nog vänta lite till.

Ännu ett tag får fårfällar och kakelugnen och Sorell och overaller göra sitt skulle jag tro

 

 

Så hemma hos oss är det ännu vinter!

Imorgon startar simskolan upp igen dock, det är ett vårtecken, och butikerna fylls på med skira blusar och lockande klänningar nästan varje dag. Så vi tar oss framåt, inte sant?

Och tills det är dags så ska jag njuta av snön som äntligen kommit, klä in pojkarna som små michelingubbar på kvällen och gå ut i trädgården och kasta snöbollar på mannen för att sen samlas i köket igen och dricka varm choklad och varva ner inför godnatt.

Hoppas, hoppas den ligger kvar till helgen.

 

8 kommentarer till “Att inte ha tagit in våren ännu.

  1. Visst är det vinter! Och när folk (ursäkta, men ofta i Skåne 🙂 redan i början av januari svamlar om vår så blir jag galen. Vädret må kännas så ibland, mest för att vi förstör vårt jordklot, och visst återvänder ljuset nu, men det är INTE vår i januari. Någonsin. Basta.

    1. Håller så med! Den sista nyårsraketen hinner knappt slockna innan det ska plockas in kriiiispiga tulpaner i någon pastell färg. Blir tokig!
      Februari är en vintermånad. Punkt. Bättre att vara realist och inte förvänta sig vår förrän i april. Haha.
      Personligen älskar jag dessutom vintern, men den ska gärna innehålla snö. Något vi skåningar inte är bortskämda med, tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg