Att ha cropped-tröjor när man är över 20.

Foto: Mikael Roos

 

Ni vet modet med ”cropped” (=kortare) tröjor?

Jag tycker att det finns så många olika schyssta varianter men funderat lite på hur tusan man ska bära dom när man inte längre är tjugo eller redo att visa en mag-glipa när man promenerar runt på stan. Inte för att man inte får visa magen när man är 75 om man så vill, men personligen skulle jag känna mig ganska obekväm med maghud ute en torsdag i Ystad liksom – men jag ville fortfarande gärna ha en cropped tröja ändå.

Den här svarta är en i college-modell som jag hittade på Zara och den kunde jag inte motstå på grund av den halvhöga kragen och att man kunde zippa upp ärmarna på den så att den nästan blev som en cape om man ville. (Jag tycker att Zara har SÅ mycket snyggt nu, men jag är alltid lite restriktiv med att handla till mig själv där för att jag tycker att kvalitén ofta är under all kritik. Bra på barnkläder men mindre bra på damkläder. Har ni märkt?) Men iallafall;  jag tänkte att den var en bra kandidat för att testa om jag kan bära den sortens tröjor, och med en skjorta och momjeans gick det faktiskt alldeles utmärkt. Momjeansen är ju högre i midjan och minskar ev glipa och med skjortan istoppad under är det i vilket fall bara lite tyg som skymtar när man rör sig. Och jag hittade äntligen ett par kortare jeans som slutar där de faktiskt ska i den modellen även på mig, tack vare Asos Petite-avdelning som gör kläder för folk som är runt 160 cm långa. Så det är ett tips! De har ju även Asos Tall och Asos Curves och en grym preggo-avdelning – samma kläder, bara skurna olika beroende på om man är lång eller kort eller whatever.

(Hade jag varit längre hade jag burit skjortan hängande, inte istoppad, ovanpå ett par tightare jeans eller skinnbyxor, men eftersom jag är kort så skulle den hängande skjortan sluta för långt ner och kapa benen av mig och bara göra mig ännu kortare).

Så det får bli dagens ”Hur man kan bära cropped” även om man inte vill visa magen. Tröja från Zara, skjortan hittade jag på Studio Stilista innan jul, klocka gammal Triwa,  jeansen från Asos (det är en track-link på Asos-länken som mäter trafik för min egen del men ingen adlink, så ni vet – alltså bara för att samla information) och skorna Malene Birger. Istället för pumps går det ju utmärkt med sneakers; även om pumps är mer effektfullt på bild är det ju inte alltid man kan vingla runt i klackar.

Nu ska jag återgå till att servera juice och klappa varm panna och se ändlösa sekvenser av den där björnen som sjunger barnsånger. Det går framåt här hemma, men ännu feber. Som för flera andra av er vad jag förstått.

Vi ska nog fixa den här säsongen också.

 

9 kommentarer till “Att ha cropped-tröjor när man är över 20.

  1. Åhnej, tvingas du också lyssna på den där hemska björnen med dataröst! Mår seriöst psykiskt dåligt, speciellt när det kommer bokstavslåten. A som i Apa, aaaaa Apa, B som i boll, bbbbb boll! Dööör!

    Skickar lite styrka!

    1. Han som sjunger den måste också må lite dåligt alltså? D som i dddör? Styrka och kärlek till alla som måste ha den på repeat. <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg