Att vara mellan vinter och vår.

 

Det är något särskilt med knalliga kappor, tycker jag –

även om det kan kännas lite svårt att bära ibland. Men det behöver ju inte vara så svårt egentligen? En ganska neutral färgskala under och man kommer undan med det mesta faktiskt. Jag får ibland frågan om att ha kappa när man är kort, och även om jag är ganska kort (163) så tycker jag att de flesta längder funkar, så länge det inte är fotlånga. Det viktigaste för mig är att de inte blir för “boxiga” på kroppen så de liksom sväljer en på både bredden och längden.

 

 

Den här kornblå, mjuka saken fotograferades åt Country-Dreams häromdagen och den var ljuvlig; bra längd och framförallt inte för vid i modellen, och dessutom med alldeles silkigt rosa insida. Och även om den är skarp i färgen tycker jag inte att det gör det minsta – det är en iögonfallande kappa, helt enkelt. Det finns mängder av färgade kappor ute i butikerna nu, mycket blått och rosa och rött, och jag tycker absolut man kan våga.

Lite iögonfallande kan man väl vara ibland?

Och det verkar ju dröja i vilket fall innan man kan byta kappan mot något tunt och skirt. Och jag stoppar alltid in en bit av tröjan fram som ni kanske sett, det är bara för att förlänga benen och lura ögat lite.

 

 

Om man vill lura våren lite kan man ju vara klädd upptill och ha vår nertill, dessutom.

En tjockare tröja, jeans och sen strumpor och pumps eller sneakers. Funkar ju så länge gatorna är hyfsat torra och i väntan på att få dra av sig även de tjockaste av tröjor och bara ha en skjorta, med solen i ryggen.

 

 

Och varför inte rutigt?

 

 

Och det nya printet på Malene Birger-väskorna?! Det skrev jag om redan efter förra sommaren när jag såg det i deras showroom och nu är det alltså äntligen här! Gräddigt tillsammans med konjaksbrunt. Kanske finaste någonsin?

Och det var ett litet inlägg med mellan-vinter-och-vår-inspiration, och en kärlek till kappor. Och i samarbete med Country-Dreams får ni 20% på allt inne hos dom till ord pris med koden FRU20 till och med på söndag den tolfte. Kläder i inlägget (rosa text klickbar):

Första stilen:

Blå kappa – Malene Birger | Tröja – Storm&Marie | jeans – Zara | sneakers – Cream | halsduk – Malene Birger
| solglasögon – Twist&Tango |

Andra & tredje:

Tröja med dragkedja i ryggen – hunkydory | jeans – zara (liknande här) | pumps – malene birger
Rutig kappa – Baum | väska – malene birger

Nu ska jag ta första vabfria dagen på EN EVIGHET och försöka jobba, jobba, jobba ikapp det jag hamnat efter. Och vi ses ju alldeles snart igen.

I samarbete med COUNTRYDREAMS, foto: Mikael Roos.

 

11 thoughts on “Att vara mellan vinter och vår.

  1. Alltså, de här inläggen – GULD! Jag får liksom konkreta tips på hur man ska tänka kring styling och vad som funkar med vad. SÅ otroligt bra! Tack, grymma Emma! Hoppas att jag får ta del av fler sådana här inlägg. Ligger hemma i feber och ska nu börja googla blåa kappor som passar min budget… 🙂 Kram och ha en bra (förhoppningsvis vab-fri) dag!

  2. Alltså.. tack för all härlig inspiration, det är ju underbart! Väskan har jag precis beställt och den kom med posten i dag men jag vill ha liiite mer vårkänsla innan jag “flyttar”in i den.. 🙂 sen är det ju om man skulle våga sig på något härligt knalligt också.. man (eller jag) blir ju gärna lite feg när det väl gäller sen. Tack i alla fall för härlig inspiration och ljuvlig läsning!
    /Annette 🙂

  3. Åh så härligt vårig outfit! Älskar den blåa kappan på dig, men när man går in på country dreams och kikar ser den liksom trist ut i färg och formen känns annan än på dig. Är själv 164/S och blir lite tveksam när jag ser bilderna hos dem.. Är dina foton mer lika verkligheten eller…?

    1. Det beror nog på hur man själv ser ut och hur man bär den? Jag är ju mycket kortare än modellen, och hon bär sin oversized ser det ut som medan jag har den en storlek mindre för att inte få den så boxig. Och så har jag den öppen och har dragit upp ärmarna vilket hon inte har 🙂 Men det är samma kappa, bara på två helt olika kroppar och olika sätt att bära den. Färgen är däremot riktigt kornblå som på bilderna, tror det syns mer i dagsljus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *