Att ha sett en fin liten film.

 

Häromdagen såg jag och Buse en jättefin liten film; Siv sover vilse!

Det är Pija Lindenbaum som skrivit boken den baseras på och vi älskar Pijas böcker så det kändes som ett säkert kort att se filmen, och den var så himla drömmig. För mig som vuxen alltså för jag tittade ju mest på miljön den utspelar sig i; en helt fantastisk lägenhet med lite knasig inredning och tapeter att dö för.

 

 

Den handlar om Siv som är 7 år och får en ny flicka i klassen vid namn Cerisia. De två blir vänner och Siv ska sova över hos Cerisia, och så startar alltså äventyret som involverar två grävlingar, lite psykedeliska miljöer och även en Haggis med bula på huvudet = pluspoäng. OBS på att Cerisia retar gallfeber på en, iallafall mig. Ingen snäll kompis. Men Buse tyckte mycket om filmen, den är lagom lång på sisådär 1 h och 15 min och som vuxen är den en enorm inredningsinspiration och bara det är en anledning att sitta med.

Har ni sett?

 

4 thoughts on “Att ha sett en fin liten film.

  1. Hej,söte glädjespridare! Jag har ett litet bekymmer,tror jag.Vi har kalklityr målat i vårt kök.Vi ska nu göra en liten renovering där.Vuxna,barn&vovve har satt sina spår på väggarna… Emma,tror du man kan måla över detta,eller fortsätta kalklityren? Orkar inte med alltför besvärliga manövrar,känner jag.Har för övrigt en grå nyans idag,men tänker mig nu något åt sandhållet,beige. Har du något förslag? STOR KRAM!!!!

    1. <3 Du kan måla Kalklitir på Kalklitir men vill du byta färgtyp så lägger du en akrylgrund först sen är det bara att måla över.

  2. Såg filmen förra veckan. Helt OK fredagsmysfilm. Vill ha våningen ink Haggisen med bula! 😉 nu när vi ska ropa på någon i familjen så ropar vi “Ceriiiisiiiaaaaa” 😅

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *