Att vara ett steg närmare tomater!

 

Jomen visst! Här växer det förstår ni!

Plantorna som från början var små och späda är nu rejäla och yviga och kommer nog snart behöva planteras om i varsin egen liten kruka med stöd för de rangliga stjälkarna. Buse är en sann trädgårdsmästare och vattnar, pysslar och pratar med sina ketchup-plantor, och som frågar mig varannan dag om vi inte kan flytta ut dom i det lilla växthuset snart? Fast det är nog för kallt ännu får jag svara. Men snart. Och sen får de följa med till Drömmen och ha sommarlov där mot läsidan, förhoppningsvis kommer de trivas precis lika bra i Småländsk luft som på fönsterblecket i vårt kök.

Ni är många som frågat om fröer, och Heinz fyller på med 50 stycken påsar varje dag så det gäller att vara snabb. Mer om hur man får tag på sina egna Heinz-fröer, roliga tävlingar med chansen att vinna allt från vattenkannor till annat man kan tänkas behöva, hittar ni på deras Facebooksida HÄR.

Under tiden pysslar nog Buse snart fram färdiga, knallröda tomater snart. I det här tempot är de väl klara om en vecka.

I samarbete med HEINZ

 

1 kommentar till “Att vara ett steg närmare tomater!

  1. Tips om du inte redan vet om det, när ni planterar om dem, stoppa ner en rejäl bit av stjälken också under jord så att de inte är så rangliga längre. Stjälken under jord utvecklar rötter den också och plantan blir förhoppningsvis mindre ranglig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg