Att ha målat studion!

 

Ja ni minns kanske att jag behövde måla en vägg i studion?

Inte en hel vägg, men tillräckligt för att få ett utrymme för en fotografering som krävde en mörkare bakgrund. Det är ju världens enklaste sätt att förändra en miljö; att måla. I vanliga fall brukar jag använda plywoodskivor eller liknande till att måla på och sen ställa upp som bakgrund, men den här gången behövde jag så pass mycket vägg att det skulle bli kluddigt att försöka släpa hem skivor stora nog och sen få upp dom snyggt på väggen.

Så jag målade istället.

 

 

Jag använde linoljefärg från Byta Yta och det blev SÅ bra.

Sidenmatt och mjukt, utan reflektioner – precis vad man behöver om man vill använda en färg som bakgrund. Jag rollade först med granitgrå och för att få lite liv i färgen så gick jag loss med Blå över; duttade bara på blå färg på rollern och körde lite slarvigt här och där för att få lite skiftningar. Och sen dess har den fått stå som miljö för inte mindre än tre fotograferingar, samma kund men olika produkter. På så sätt blir det samma känsla i bilderna även om själva rekvisitan byts ut. Så det är ett tips om ni har ett utrymme ni kan använda för foto; var inte rädda att måla! Så har ni en vägg som ni kan skifta med olika kulörer för olika typer av foto.

Och idag är det F R E D A G och jag ska åka till Kafferosteriet på Österlen för att fotas i ett ”från-dag-till-kväll”-inlägg jag har planerat.

Och så är det ju faktiskt fredag som sagt. Fantastiskt bara det.

 

8 thoughts on “Att ha målat studion!

  1. Riktigt snyggt.
    Ger lite samma känsla som himmel när kraftigt regn håller på att dra in, samtidigt som solen skiner. De fantastiska kontraster som nog bara uppstår just då. Tycker det är magiskt varje gång!

  2. Vilken fantastisk bakgrund! <3
    En fundering. Täckte du golvet när du målade eller hade du bara den lilla kartongbiten som syns på bilden? Mvh, spillådräll 😉

    1. Ha ha nej jag täcker aldrig golvet, det orkar jag inte 🙂 Jag torkar upp direkt om jag spiller istället.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *