Att drömma om sommarmat.

Något av det bästa med att vara i Drömmen är att man direkt kommer in i semesterkänslan och liksom agerar därefter. Även om det råkar snöa och vara svinkallt så är det som om man är inställd på att det är sommar. Så maten styrs ofta därefter den också.

Ska vi kika på vad vi åt över påsken?

 

 

Vi grillade!

Årets första tror jag? Fläskfilé som marinerats i timmar och serveras med potatisgratäng (dock skippar jag potatisgratäng, tycker all form av gratäng är vidrigt) och kalla såser. Mango/chili eller chili-bearnaise är mina favoriter till grillat kött. Mmmm.

 

 

Favoritpastan!

Ser inte mycket ut för världen kanske men det är SÅ gott. Jag steker chili, persilja och (massor av) vitlök i ett hav av olivolja, kokar pastan och rör sen ner den i olivoljan. Addera en sjuklig mängd parmesan och flingsalt och sen är du good to go! För stark för killarna, men till dom plockar jag bara bort spaghetti och serverar den med en gräddig sås istället.

 

 

Hemmagjord glass! Såklart.

Glassmaskinen får jobba oavsett temperatur i Drömmen och den här helgen gjorde vi med blåbär och hallon. Det. Blir. Så. Gott! Godast är det såklart med färska bär, men det är lite för tidigt på säsongen för det, så det går nästan lika bra med frysta. Har ni funderat på att investera i en glassmaskin så säger jag gör’t! Den sköter sig själv och levererar ljuvligheter efter en knapp timme.

Jo.

Semestermat är precis vad det är.

 

2 kommentarer till “Att drömma om sommarmat.

  1. Pastan måste jag tillaga! Låter så gott!
    Har länge funderat på glassmaskin, kanske måste jag helt enkelt skaffa en.

  2. Haha ja visst är det underbart.. vi grillade också när vi for till vår ”frihet” sist… man kommer verkligen in i ett annat lunk liksom =) Kram kram Mia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg